قربانعلی مردانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای این طرح با هدف کاهش خطرات ناشی از استنشاق بخار بنزین بوده و از جمله امتیازهای این طرح کاهش آلودگی و توجه به مباحث زیست محیطی است که باعث میشود بخارهای حاصله از تبخیر بنزین در هوا منتشر نشود و دوباره به چرخه سوخت بازگردد.
وی با بیان اینکه به همه جایگاهها و شرکتهای برند استان تکلیف شده است که این طرح را اجرایی کنند عنوان کرد: در حال حاضر مرحله اول طرح در تمامی جایگاههای استان اجرا شده، مرحله دوم و سوم هم در ۲ جایگاه به طور همزمان اجرا، ۲ جایگاه نیز در مرحله اجرا بوده و مابقی در دست اقدام است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: با توجه به خطرات ناشی از استنشاق بخار بنزین برای سلامتی انسان و همچنین خطرات زیست محیطی انتشار بخارات هیدروکربنی در هوا، لزوم کاهش انتشار این بخارات و آلاینده های محیطی بر کسی پوشیده نیست و در بسیاری از کشورهای جهان قوانین و مقرارت زیست محیطی شدیدی برای کنترل و کاهش انتشار آنها وضع شده است.
وی بیان کرد: از طرفی، با توجه به هزینه بالای تولید یا واردات بنزین و مصرف بی رویه این فرآورده استراتژیک در کشور، بازیافت بخارات این فرآورده و برگرداندن دوباره آن به چرخه مصرف ارزش اقتصادی بسیار بالایی خواهد داشت که سرمایهگذاری در این زمینه را توجیهپذیر میکند.
مردانی اظهار داشت: یکی از مسائل مهم زیست محیطی در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، ارائه راهکاری مناسب برای کنترل و کاهش انتشار بخار بنزین در زمان جابهجایی این فرآورده از مبدا ( انبار نفت) تا مقصد(مصرف کننده) در انبارهای نفت، تانکرهای حمل زمینی سوخت و جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی است.
در حال حاضر ۱۱۱ جایگاه سوخت در استان خراسان جنوبی وجود دارد که ۲۴ مورد سی ان جی و بقیه سوخت مایع هستند.