کاووس همتی سهشنبه دوم آدر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تنوع ارقام کلزا در زمان کشت یک سردرگمی در انتخاب نوع رقم ایجاد کرده است، اظهار کرد: در تلاش هستیم با اجرای طرح های مقایسه ارقام بهترین ارقام از لحاظ عملکرد و سازگاری با اقلیم منطقه شناسایی و به بهره برداران معرفی شود.
او با اشاره به اینکه ارقام وارداتی معمولا گران هستند، عنوان کرد: در طرح مقایسه ارقام، عملکرد ارقام جدید تولید داخل مد نظر هست.
به گفته همتی، در این طرح هفت رقم داخلی op، شامل ارقام هوپا، نفیس، نیما، نیلوفر، هامان، اکاپی زرفام، و همچنین رقم فرانسوی آرشیتکت تحت عنوان شاهد کشت شده است و تاریخ جوانه زنی، شمارش تعداد بوته در هر متر مربع ، تاریخهای آبیاری ، سمپاشی و غیره از جمله موارد بررسی شده در این مزرعه است.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با بیان اینکه کشت در این منطقه مطابق با آخرین یافتههای تحقیقاتی و تکنولوژی روز انجام شده است، افزود: کشت در بیست و هشتم شهریور با دستگاه کشت بر روی پشتههای بلند با میزان چهار کیلوگرم در هکتار و با روش آبیاری قطرهای انجام شده و کنترل آفات به خوبی انجام شده است.
او، شناسایی ارقام مرغوب، پر محصول و سازگار با شرایط آب و هوایی و افزایش راندمان تولید در واحد سطح را از مهمترین مزایای اجرای این قبیل طرحها عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت تصریح کرد: این طرح با همکاری خود کشاورز در حال انجام است و ارقام پرمحصول به منظور توسعه و جایگزین ارقام حساس وکم محصول به کار گرفته خواهد شد.
همتی ابراز امیدواری کرد: اجرای این طرح که نقشه راهبردی کشت کلزا در سالهای آینده منطقه است بتواند در انتخاب ارقام مطلوب و سازگار داخلی کلزا به کشاورزان منطقه و در نهایت در راستای افزایش تولید روغن در کشور موثر واقع شود.
انتهای پیام