به گزارش ایرنا ، "کرم یاری" روز سه شنبه در جلسه ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سالن اجتماعات فرمانداری بروجرد افزود : در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی بهزیستی اقدامات مختلفی را انجام داده که یکی از آنها مشاوره ۱۴۸۰ است که مردم میتوانند در مورد مشکلات خود با آن تماس بگیرند.
مدیرکل بهزیستی لرستان خاطرنشان کرد: در این سامانه روانشناسان مجربی هستند که میتوانند افرادی که با مشکل مواجه میشوند بهخوبی راهنمایی کنند.
یاری اضافه کرد: همچنین در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی تلفن ۱۲۳ راه اندازی شده است که هرگونه اتفاقی که در حوزه مسایل اجتماعی رخ دهد مداخله میکند.
وی بیان کرد: کنترل آسیبهای اجتماعی، مشارکت همه دستگاههای اجرایی را میطلبد.
"محمد مهرافزون" مدیر آموزش و پرورش بروجرد نیز در این جلسه گفت : طرح ملی نماد یک پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان و رویکردی جامع برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس با هدف توانمندسازی معلمین دانش آموزان و والدین با شرکت در دورهها آموزشی در برابر آسیبهای اجتماعی است که توسط نهاد آموزشوپرورش و نهاد خانواده به جامعه تزریق میشود.
وی تصریح کرد: بررسی علت مراجعه دانشآموز به اتاق مشاور مدرسه و یا رفتار او در مدرسه جز تشخیصهای اولیه بوده چون ممکن است دانشآموز دچار آسیبهای اجتماعی شده باشد و برای دریافت کمک به اتاق مشاور مراجعه کرده است.
مدیر آموزشوپرورش بروجرد خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد موارد آسیبهای اجتماعی با اختلالات شایع روانپزشکی مانند اختلال دوقطبی، اختلال مرزی، افسردگی، سو مصرف موارد و اختلال اضطرابی همراه است.
مهرافزون اضافه کرد: همچنین استرسهای بالای محیط مدرسه و خانواده، ضعف در مهارت کنترل هیجانات، ضعف در مهارتهای زندگی نیز از علل عمده به وجود آمدن آسیبهای اجتماعی است.
وی با اشاره به سند ائتلاف ملی نظام مراقبت اجتماعی و هدف از تنظیم آن افزود: در این سند تفاهم چندجانبه که در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) مبنی بر تلاشی سازمان یافته، علمی و فراقوهای، ائتلاف ملی بهمنظور استقرار نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان با هدف استفاده حداکثری از توان و ظرفیت علمی، خدمتی، حمایتی، اجرایی، نظارتی و تأمینی تأکید شده است.
مهرافزون ادامه داد: کلیات این سند تفاهم پیگیری، پیشگیری و مهارکردن آسیبهای اجتماعی درسی فضای مدرسه، خانه و محله با تأکید بر مدرسه است که وزارتخانه و سازمانهای ذیربط باید در خصوص غربالگری دانش آموزان، آموزش توانمندسازی و پیشگیری از خطرات احتمالی و آسیبهای اجتماعی و جرائم اقدام عاجل را داشته باشند.
وی با اشاره به مهمترین اهداف این سند مانند ترویج سبک زندگی اسلامی _ ایرانی، پیشگیری از رفتارهای پرخطر، آسیبهای اجتماعی و بزهکاری، شناسایی دانش آموزان آسیبپذیر، حمایت و هدایت دانش آموزان و مداخله آنی برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی، کنترل و کاهش میزان بروز اعتماد به نفس است.