قزوین رتبه اول را در توانمندسازی مددجویان کمیته امداد داراست

ایرنا پنج شنبه 04 آذر 1400 - 07:31
قزوین - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قزوین گفت: قزوین در سال جاری رتبه نخست را در آموزش و توانمندسازی مددجویان به خود اختصاص داده است.
قزوین رتبه اول را در توانمندسازی مددجویان کمیته امداد داراست

به گزارش ایرنا، توانمند سازی مددجویان کمیته امداد با هدف استقلال مالی و اجتماعی این افراد بهترین جایگزین برای مقرری و مستمری ماهانه است که از طریق اشتغال و کسب درآمد پایدار محقق می‌شود.

از آنجا که در شرایط کنونی پیدا کردن شغل مناسب در بین بنگاه‌های اقتصادی برای افراد با طبقه اجتماعی معمولی نیز به کاری دشوار تبدیل شده است، این دشواری برای یک مددجو به مراتب بیشتر خواهد بود؛ بنابراین این افراد در گام نخست باید با فراگیری آموزش‌های مهارتی و با کمک تسهیلات بانکی زودتر به مرحله اشتغال نزدیک شوند.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان قزوین در چندسال گذشته با این شعار که باید به همه نیازمندان واقعی کمک کرد، وارد میدان خدمت گذاری شده و توان خود را برای اشتغال مددجویان به کار بسته است.

اگرچه زمینه کار و فعالیت برای همه مددجویان کمیته امداد فراهم نیست و تنها گزینه حمایتی همان مستمری و مقرری ماهانه باقی می‌ماند، اما اگر همه دستگاه‌های اداری و بخش‌های خصوصی فرهنگ نیکوکاری و نوع دوستی را سرلوحه کاری خویش قرار دهند، قطعا هیچ نیازمندی در آینده از سکوی توانمندی‌ها جا نمی‌نماند.

با هدف تشریح و تبیین این مهم با مدیرکل کمیته امداد استان قزوین گفت و گو کردیم و در خصوص آخرین وضعیت اشتغال و تسهیلات خود اشتغالی مددجویان پرسیدیم؛ مهرعلی حق گویان در ادامه به سوالات خبرنگار ایرنا چنین پاسخ داد:

قزوین رتبه اول را در توانمندسازی مددجویان کمیته امداد داراست

ایرنا: چه تعداد مددجو تحت پوشش کمیته امداد استان قزوین قرار دارند؟

کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان قزوین ۳۲ هزار خانواده را تحت حمایت خود قرار داده که جمعیتی معادل ۶۲ هزار نفر را شامل می‌شود؛ همچنین مواردی نیز وجود دارد که فرد به صورت اورژانسی از کمک‌های کمیته امداد برخوردار می‌شود که با احتساب آن آمار اعلامی افزایش می‌یابد.

ایرنا: آیا به اندازه تعداد افرادی که تحت پوشش کمیته امداد قرار می‌گیرند، توانمند سازی صورت می‌گیرد؟

میزان ورودی و درخواست افراد برای کمک در اختیار کمیته امداد نیست؛ اگر اقتصاد جامعه دچار مشکل شود، بدون شک میزان پذیرش شدگان نیز بیشتر خواهد شد.

 به عنوان مثال در ایام شیوع ویروس کرونا با توجه به اینکه بیشتر کسب و کارها تعطیل شدند افرادی را داشتیم که تحت پوشش قرار گرفتند، یا خانواده ای که دچار آسیب اجتماعی می‌شود مثلا همسر خانواده زندانی می‌شود، یا فردی دچار کهولت سن شده و یا زنی از همسر خود طلاق می‌گیرد و کسی را ندارد که از او حمایت کند، به حمایت کمیته امداد نیاز خواهد داشت بنابراین ورودی کمیته امداد دست ما نیست و شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه آن را تعیین می‌کند.

اما در خصوص میزان خروجی از کمیته امداد یا به نوعی توانمندی پایدار مددجویان باید گفت که اشتغال به عنوان بهترین گزینه در راستای توانمندی مددجویان در دستور کار قرار دارد؛ برخی از این اشتغال‌ها از طریق مراکز کارگاهی و یا بنگاه‌های تولیدی که از کمیته امداد درخواست نیرو دارند محقق می‌شود، برخی دیگر نیز پس از آموزش فنی و حرفه‌ای به این بنگاه ها معرفی خواهند شد و یا  تسهیلات دریافت می‌کنند.

ما همواره اعتقاد داریم هر خانواده ای که نیازمند باشد، باید از حمایت‌های کمیته امداد برخوردار شود، ما هرگز نمی گوییم شرایط پذیرش نداریم، هرکسی که نیازمند باشد و شرایط حمایت او احراز شود ، از سرویس‌های خدماتی ما برخوردار خواهد شد اما تلاش می کنیم تا افراد نیازمند توانمند شده و خود بتوانند نیازهای مالی شان را مرتفع کنند.

ایرنا: لطفا در خصوص آموزش‌های قبل از اشتغال کمی توضیح دهید که این موضوع چگونه انجام می‌شود.

کمیته امداد قزوین سه مرحله آموزش مقدماتی، مهارت محور و پایدارسازی را با هدف آمادگی مددجویان برای ورود به اشتغال انجام می‌دهند؛ ابتدا آموزش مقدماتی قرار دارد، یعنی مددجوی زن یا مردی که برای اولین بار آموزش خیاطی، قالی بافی و یا چرم دوزی را از طریق سازمان فنی و حرفه‌ ای، دانشگاه آزاد و یا علمی و کاربردی فرا می‌گیرد.

سپس در مرحله آموزش مهارت محور قرار می‌گیرد تا بتواند با مهارت خویش تسهیلات دریافت کرده و یا با آموزش‌های تراش کاری، درودگری و تعمیرات لوازم خانگی به واحدهای تولیدی معرفی شود؛ در مرحله آخر نوبت به آموزش پایدارسازی می‌رسد که به آموزش مستمر از سال های گذشته اطلاق شده و فرد را هرساله با نکات فنی جدیدی آشنا می‌کند.

ایرنا: در سال جاری چه تعداد مددجو از این طریق آموزش دیدند؟

میزان سهمیه آموزش‌ در کمیته امداد قزوین در سال جاری چهار و ۲۰۰ مددجو بود که خوشبختانه توانستیم علاوه بر تحقق کامل تعهدات در حوزه آموزش، چهار و ۷۰۰ مددجو را آموزش دهیم و در کشور رتبه اول را بین استان‌های دیگر به دست بیاوریم.

علاوه بر تحقق کامل تعهدات در حوزه آموزش، چهار و ۷۰۰ مددجو را آموزش دادیم و در کشور رتبه اول را بین استان‌های دیگر به دست بیاوریم.

ایرنا: چه تعداد از مددجویان شما امسال صاحب شغل شده اند و برای آن‌ها چه میزان تسهیلات پرداخت شده است؟

برنامه اشتغالزایی کمیته امداد قزوین در سال جاری چهار هزار و ۸۰۰ نفر بوده است که باید به وسیله وام‌های خود اشتغالی مشغول به کار شوند، برای تحقق این مساله اعتباری معادل ۲۲۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تا پایان آبان ۹۰ میلیارد تومان آن جذب شده و ۲ هزار مددجو مشغول به کار  شده‌اند.

همچنین  ۲ هزار و ۳۰۰ فقره پرونده تسهیلات اشتغال نیز آماده سازی شده و در بانک ها قرار دارد تا پس از تامین اعتبار، تسهیلات مربوط به آنها پرداخت شود که تسریع این موضوع به عنوان مطالبه اصلی ما از بانک‌ها محسوب می‌شود.

با توجه به تعاملاتی که با مراکز کارگاهی استان داریم، مددجویان آموزش دیده از سوی کمیته امداد می‌توانند از این روش مشغول به کار شود؛ بر همین اساس امسال برنامه ریزی کردیم که یک هزار و ۵۷۵ نفر را به مراکز کارگاهی معرفی کنیم که از این میزان تاکنون ۴۰۰ نفر معرفی و مشغول به کار شده‌اند.

قزوین رتبه اول را در توانمندسازی مددجویان کمیته امداد داراست

ایرنا: شنیده شده مددجویان کمیته امداد می‌گویند که برای دریافت تسهیلات باید ۲ سال مراحل اداری را سپری کنند که با وجود رشد تورم این تسهیلات در نهایت دست آن‌ها را نمی‌گیرد؛ آیا این موضوع صحت دارد؟

اینگونه نیست، روند اداری دریافت تسهیلات برای مددجویان بسیار ساده و روان است.

 سال گذشته نزدیک به ۸ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی در استان محقق شد و ۱۵۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد؛ افرادی که تحت حمایت ما قرار دارند، با توجه به شرایط کاری به بانک عامل معرفی خواهند شد تا پس از بررسی تضامین بانکی، وام خود را دریافت کنند.

اتفاقا بخشدارها و فرمانداران استان نیز همواره پیگیر پرداخت وام مددجویان هستند که سریعا به دست این افراد برسد، خوشبختانه بانک‌ها سال گذشته با ما همراهی کردند و تسهیل کردن مراحل اداری سبب شد تا رقم اعتبارات جذب شده رضایت بخش باشد؛ به طور کلی ساده ترین تسهیلاتی که از طریق کمیته امداد پرداخت می‌شود، همین تسهیلات اشتغالزایی است که توانسته افراد بسیاری را توانمند کند.

ایرنا:پس با این اوصاف دریافت تسهیلات برای مددجویان با مدلی که افراد عادی دریافت می‌کنند تفاوتی ندارد و باید ضامن کارمند معرفی کنند، درست است؟

به هرحال سیستم بانکی از دستورالعمال های خاص خودش پیروی می‌کند؛ اما همراهی خوب بانک‌ها سبب شد تا سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد اعتبارات بخش اشتغالزایی جذب شود؛ این حمایت ها تا جایی پیش رفته که افراد تحت حمایت کمیته امداد برای دریافت وام پنج میلیون تومانی از محل صندوق امداد ولایت یک سفته می گیرند و ضامن فقط پشت سفته را امضا می‌کند.

افراد تحت حمایت کمیته امداد برای دریافت وام پنج میلیون تومانی از محل صندوق امداد ولایت یک سفته می گیرند و ضامن فقط پشت سفته را امضا می‌کند.

ایرنا: یکی از مواردی که در این سال‌های کرونا زده بیش از پیش احساس می‌شد، نیاز دانش آموزان مددجو به تجهیزات هوشمند اموزشی بود، برای این افراد چه اقداماتی انجام دادید؟

هم اکنون هشت و هزار و ۵۰۰ دانش آموز و دانشجو تحت حمایت کمیته امئداد استان قزوین قرار دارند؛ تجهیزات آموزشی و داشتن گوشی اندروید برای آموزش از راه دور یکی از ملزومات افراد نیازمند بود که هم اکنون به یک هزار دستگاه نیاز داریم؛ برخی از این افراد تحت حمایت ما نیستند اما نیازمند محسوب می‌شوند و لازم است که خیران در این رابطه مساعدت کنند.

اما به طور کلی در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تبلت تهیه و به خانواده های نیازمند تحویل داده شد، گرچه مواردی داشتیم که یک خانواده با چند دانش آموز فقط یک تبلت دریافت می‌کرد، اما تلاش کردیم که حداقل هر خانواده نیازمند یک دستگاه تبلت را داشته باشد.

ایرنا. در مورد مستمری مددجویان گزارشی داشتیم که اعلام کردند مبلغ ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای یک خانوار پنج نفره دردی دوا نمی کند و با مشکلات اجاره نشینی هیچ پولی برایشان نمی‌نماند، در این خصوص توضیح بفرمایید.

مستمری افراد بر اساس قانون و در مجلس مصوب می‌شود؛ درحال حاضر مستمری خانواده های دارای پنج نفر به بالا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است، همچنین خانواده هایی که تحت حمایت ما باشند، به ازای هر یک یتیم یک میلیون تومان به حساب آن‌ها واریز می‌شود. 

امیدواریم که با تصویب مجلس بتوانیم حمایت های بیشتری را برای این خانواده ها جذب کنیم.

ایرنا: کلام آخر شما با مخاطبان ایرنا:

ما به دنبال خدمت بی منت هستیم و تاکید داریم هر خانواده ای که نیازمند باشد باید از حمایت‌های کمیته امداد برخوردار شود، حتی اگر فرد نیازمند نباشد و درخواست کمک کند باید با روی باز از آن ها استقبال کرده و راهنمایی کنیم، البته خودمان هم می دانیم که در برخی از حوزه‌ها محدودیت داریم و باید روی کمک خیران حسساب کنیم، اما اعتقاد داریم که فرهنگ نوع دوستی و کمک به یکدیگر در بین ما ایرانی‌ها نهفته است و همیشه کسانی هستند که دست نیکوکاری به سمت افراد نیازمند دراز خواهند کرد.

در پایان نیز از شهروندان نیکوکار قزوینی تقاضا داریم با نیات خیرخواهانه خود به کمیته امداد برای خدمت رسانی بهتر به محرومان و نیازمندان جامعه کمک کنند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.