«بهروز اکرمی» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا در استان مرکزی، افزود: با توجه به بازگشایی مدارس، رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی در این مکانها تکلیف است و کادر آموزشی و مدیریتی مدارس باید با بازرسان بهداشتی نهایت همکاری را داشته باشند.
وی ادامه داد: مدارسی که از حضور و ورود بازرسان بهداشتی که کارت شناسایی دارند جلوگیری کنند مشمول برخورد قانونی خواهند بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین بازرسان بهداشتی این استان باید با همراه داشتن کارت شناسایی از مهدهای کودک استان بازدید کرده و جلوگیری از ورود آنان تخلفآشکار است.
اکرمی گفت: حضور معلمان بدون استفاده از ماسک در کلاسهای درس ممنوع است و بازرسان بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی استان مرکزی در صورت مشاهده افراد متخلف باید به مدیر مدرسه اعلام کنند تا با آنان برخورد اداری شود.
وی ادامه داد: مسئولیت رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در مدارس با مدیر است و در صورت مشاهده هرگونه سهلانگاری باید پاسخگو باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی یادآورشد: دانشگاههای علوم پزشکی اراک، خمین و ساوه باید فهرستی از بازرسان محیط را به آموزش و پرورش استان اعلام کنند و این اسامی در اختیار مدارس قرار گیرد تا در صورت مراجعه آنان با استفاده از کارت شناسایی بستر بازرسی میدانی مهیا باشد.
اکرمی با یادآوری شیوع نوع جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی، گفت: این سویه جدید نگرانیهایی را برای جامعه بینالملل از جمله ایران ایجاد کرده و این نگرانی باید برای افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی به مردم منعکس شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۵۵ درصد از جمعیت مشمول واکسن کشور علیه ویروس کرونا ایمنسازی شدند و ایران هنوز به شرایطی نرسیده که نسبت به شیوع احتمالی و مجدد کووید 10 بیتفاوت باشد و میطلبد که رعایت پروتکلهای بهداشتی و انجام واکسیناسیون در اولویت قرار گیرد.
سید«محمد جمالیان» افزود: یک میلیون و ۸۲۰ هزار نفر از جمعیت استان مرکزی نوبت نخست و ۸۹۱ هزار و ۵۳۸ نفر نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: ۶۱ درصد جمعیت استان مرکزی ۲ نوبت واکسن کرونا را دریافت کردهاند و نیاز است مردم برای جلوگیری از افزایش شیوع این ویروس در استان نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی است که کمترین واکسن کرونا در آن تزریق شده و این مهم موجب افزایش انتقال و جهش ویروس در این منطقه شده است.
جمالیان افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی از جمله مهمترین عوامل برای ایجاد ثبات و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه است.
وی یادآورشد: سرویس مدارس با بازگشایی مدارس فعال نشده که این مهم موجب شده دانشآموزان مجبور به استفاده از وسایل نقلیه عمومی شوند و فعال سازی نشدن دستگاههای کارتخوان در اتوبوسهای اراک احتمال افزایش انتقال ویروس در بین دانشآموزان را به همراه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۵۳۷ مدرسه از ابتدای مهرماه تاکنون از سوی بازرسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی مورد رصد و پایش بهداشتی قرار گرفتهاند که در پی آن ۱۹ اخطار صادر و ۱۴ مدرسه استان بهدلیل رعایت کمرنگ پروتکلهای بهداشتی مهر و موم شدهاند.
جمالیان افزود: رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در برخی مدارس استان مرکزی به میزانی است که مواد ضدعفونی و مایع دست شویی در سرویسهای بهداشتی آنها نیز وجود ندارد.
وی ادامه داد: مهمترین خواسته بحق والدین دانشآموزان رعاایت موازین بهداشتی بهطور کامل در مدارس است و در صورتی که فضاهای آموزشی با حساسیت بیشتری توسط بازرسان بهداشتی ، مورد بازرسی قرار می گرفت، شمار زیادی از اماکن آموزشی اکنون مهر و موم شده بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: ۶۹۶ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در هفته نخست آذرماه جاری در این استان مشاهده شد که تعداد مبتلایان نسبت به هفته چهارم آبان ماه ۲۴ درصد کاهش دارد.
دکتر«علی علیمحمدی» افزود: ۱۲ نفر در هفته نخست آذرماه جاری در استان مرکزی بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند درحالیکه این شاخص نسبت به هفته چهارم آبان ماه امسال ۲۹ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: ۹۵ نفر در هفته نخست آذرماه بهدلیل ابتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان مرکزی بستری شدند که تعداد این افراد نسبت به هفته چهارم آبان ماه ۱۰ درصد کاهش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: ۶۰۱ نفر در هفته نخست آذرماه جاری به صورت سرپایی در مراکز درمانی این استان درمان شدند که تعداد این افراد نسبت به هفته چهارم آبان ماه ۲۶ درصد کاهش یافته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲ هزار واحد آموزشی در این استان وجود دارد و این اداره کل از بازرسی بازرسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از این واحدها استقبال میکند.
«بهرام حسین آبادی» افزود: با توجه به اینکه امکان سوءاستفاده برخی افراد برای ورود غیرمجاز به واحدهای آموزشی استان مرکزی بهعنوان بازرسان بهداشتی وجود دارد میطلبد این افراد کارت شناسایی خود را برای ورود به این واحدها همراه داشته باشند.
شهردار اراک نیز در این نشست گفت: یک واحد در گذشته وظیفه پشتیبانی از دستگاههای فراکارت نصب شده بر روی اتوبوسهای این شهر را برعهده داشت که فعالیت آن بهدلیل اختلاف با شهرداری متوقف شده است.
«علیرضا کریمی» افزود: مکاتبات و نشستهایی با یک شرکت برای راه اندازی فراکارت بر روی اتوبوسها و تاکسیهای شهر اراک انجام شده و با ورود سختافزار و نرمافزارهای لازم به این شهر، فعالیت این شرکت بهزودی آغاز میشود.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.