به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای احمدرضا محمدی در نشست نخبگانی برای احیای حوضه آبریز زاینده رود با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری ۱۰ برابر متوسط کشور از آبهای تجدید پذیر برخوردار بوده است افزود: شرایط خشکسالی به نحوی است که در حال حاضر میانگین آبدهی سفرههای آب زیرزمینی به کمتر از ۶ لیتر بر ثانیه رسیده در حالی که این رقم در استان کویری مانند یزد بیش از ۱۰ لیتر بر ثانیه است.
وی گفت: انتخاب سفرههای آب زیرزمینی برای تامین آب شرب در چهارمحال و بختیاری در حالی است که این استان کوهستانی و آبخوانهای آن ضعیف است.
مدیرعامل آب منطقهای استان چهارمحال و بختیاری نیاز آب شرب این استان را ۱۰۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و ادامه داد: ما سال گذشته ۹۲ میلیون متر مکعب آب برداشت کردیم که ۹۴ درصد آن از منابع آب زیرزمینی و ۶ درصد از منابع سطحی است.
محمدی با اشاره به اینکه آبخوانهای استان ۶۰۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن دارد گفت: با کاهش سطح آب سفرههای آب زیرزمینی، کیفیت این منابع کاهش یافته به نحوی که نیترات آب درشهر بروجن بهقدری افزایش یافته که در این شهر از طریق رقیقسازی تامین آب انجام میشود.
وی تغییر نوع بارش از برف به باران را از مشکلات دیگر این استان دانست و افزود: بارش باران سبب شکلگیری روان آب میشود در حالی برای تقویت سفرههای آب زیرزمینی نیازمند برف هستیم.
مدیرعامل آب منطقهای استان چهارمحال و بختیاری گفت: در تابستان سال جاری، ۲۳ شهر و ۲۲۹ روستا دچار تنش آبی بودند که برای تامین آن علاوه بر ۳۸۸ چاه فعلی، ۳۰ چاه جدید حفر شد که سال آینده نیز این چاهها را نخواهیم داشت.