به گزارش ایرنا، محسن رشید فرخی روز چهارشنبه در نشست میز خرما در شهرستان دشتستان استان بوشهر افزود: نباید از یک طرف دنبال صادرات و از طرف دیگر برای تنظیم بازار جلوی صادرات گرفته شود.
وی اضافه کرد: تولید تا صادرات محصول یک حلقه به هم پیوسته است و باید این زنجیره به خوبی رصد شود چون هرگونه اختلال در این زنجیره بازار محصول خرما را دچار تنش و باعث به فروش نرفتن بخشی از محصول و انبار شدن آن در انبارها میشود.
رئیس انجمن ملی خرما یادآور شد: برخی مصوبات و ممنوعیتها باعث میشود که با مشکلات جدی روبرو شویم و تا سالها این مسائل حلنشده باقی میماند.
رشید فرخی با اشاره به لغو ممنوعیت یک شبه صادرات خرما در دولت قبل که بعنوان یک فاجعه برای فعالان این بخش به شمار می رفت اضافه کرد: این مصوبه در زمان خود منجر به از بین رفتن خیلی از بازارهای هدف محصور خرمای کشور شد و باعث شد کشور عربستان سعودی بازارهای ما را بگیرد این همان اتفاقی بود که در سال ۱۳۹۰ برای محصول پسته رخ داد و ایالات متحده بازارهای صادرات پسته ایران را گرفت.
وی ادامه داد: معیشت ۶ استان کشور به خرما وابسته است و اگر معیشت این مردم با مشکل روبرو شود با مسائل و چالشهای زیادی روبرو خواهیم شد.
به گفته رشید فرخی تشکلها برای ایجاد تحرک ایجاد شدهاند و میتوانند انگیزهای در جامعه و به خصوص در حوزه اقتصادی برای رونق بازار محصولات به خصوص محصول خرما ایجاد کنند.
رئیس انجمن ملی خرما افزود: با همت بخش خصوصی و همراهی همه دست اندرکاران، انجمن خرما با حدود یک میلیون نفر ذینفع حدود نیمی از گردش مالی حوزه کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: انجمن ملی خرما به صورت مویرگی در همه روستاهای این استان عضو گیری کرده و نیاز است به خوبی به این انجمن توجه شود.
میز خرما دائمی شود
رشید فرخی با بیان اینکه باید مسائل مربوط به خرما به روز بررسی شود گفت: پیشنهاد میشود مصوبههای میز خرما عمل گرا تر و میز خرما نیز با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس، بخش خصوصی و مسئولان دولتی به صورت کارگروهی دائمی تشکیل شود و مصوبات این میز ضمانت اجرایی داشته باشد.
وی اضافه کرد: هنوز مساله برگشت ارز صادرکنندگان حل نشده است و با مسائل و مشکلات جدی روبرو هستند.
رشید فرخی حذف قیمتگذاری دستوری را مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: باید روی ارقام بومی خرما که از آنها مطمئن هستیم بیشتر کار شود نه اینکه ارقام دیگری که از آینده آنها اطمینان نداریم را وارد کنیم.
رئیس انجمن ملی خرما گفت: بخش خصوصی ۲۰ سال پیش انتقال آب را فریاد زد اما کسی توجه نکرد و امروز تبعات این بی توجهی را می بینیم.