بررسی مشکلات ‌کم‌آبی با حضور روسای مجمع نمایندگان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری

خبرگزاری فارس چهارشنبه 10 آذر 1400 - 20:34
بررسی مشکلات ‌کم‌آبی با حضور روسای مجمع نمایندگان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف همایش « بیداد آب» با موضوع « توزیع عادلانه آب و تنش آبی موجود در سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری» برگزار شد.

حجت الاسلام موسوی لارگانی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان، محمدصالح جوکار رئیس مجمع نمایندگان استان یزد و حجت الاسلام جعفری رییس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در این نشست به بیان مطالبی پیرامون موضوع پرداختند.

* ساختار مدیریت کشور در حوزه آب باید تغییر کند

حجت الاسلام جعفری رییس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در این نشست گفت: ساختار مدیریت کشور در حوزه آب باید تغییر کند. اولویت باید شفافیت باشد مردم باید درجریان قرار بگیرند و خودشان تصمیم گیری و مدیریت کنند. با دیتاهایی که محرمانه است و در دسترس نخبگان نیست نمی توان مدیریت صحیح انجام داد. تعارض منافع هر روز در حال تشدید شدن است.

جعفری گفت: نباید این حجم از صنایع به فلات مرکزی می‌آمد. این مدل توسعه اشتباه دولت‌های قبلی است.

وی افزود: صنعت باید پاسخ گو باشد. محیط زیست و جهاد کشاورزی هم باید پاسخ گوی این مدل توسعه اشتباه باشند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بیشترین مصرف ما در حوزه کشاورزی است و حوزه شرب به مراتب کمتر است.

جعفری گفت: با عرض تاسف بیش از ۹۰ درصد از منابع مجاز را استفاده کردیم.تمام متولیان توسعه فولاد و ذوب آهن و کاشی و سرامیک و ...باید پاسخ گو باشند. تمام حکمرانان و تصمیم گیران سابقی که منتسب به فلات مرکزی بوده‌اند باید پاسخ‌گو باشند.

وی تاکید کرد: بالای ۵۰۰ میلیون متر مکعب  خرج صنایع آب بر فلات مرکزی شده. در فلات مرکزی ۶ برابر بیش از قبل از انقلاب توسعه کشاورزی داشتیم. و بیش از بیست هزار چاه غیر مجاز در این حوزه. این ها همه بار گذاری بیش از حد بوده است.

جعفری تاکید کرد: زاینده رود رودخانه دائمی نمبوده و در تاریخ ایران هم درباره زاینده رود معضل وجود داشته است.

* دانشگاه‌های ما می‌توانند برای حل معضل کم آبی وارد عمل شوند/ ما مردم اصفهان از شورای آب پیروی می کنیم

حجت الاسلام موسوی لارگانی رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان هم گفت: آمار و اخبار و شفافیت به خصوص در فلات مرکزی به شدت نادقیق و غیرقابل دسترسی است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های ما می‌توانند برای حل معضل کم آبی وارد عمل شوند.

لارگانی افزود: تا به حال چند پایان نامه در دانشگاه شریف، صنعتی اصفهان و چهارمحال نوشته شده است؟  برای مردم باید مشخص شود چه قدر ورودی و خروجی آب داریم.

وی افزود: صنایع و توسعه نامتوازن برای همه استان ها اشکال دارد نه فقط اصفهان. برای یزد هم این اشکال وجود دارد و جز بدبختی نتیجه ای نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: کشاورزان استان اصفهان خیلی مسالمت آمیز و برای احقاق حق اعتراض می کردند. بحث امنیتی نبود برخی از ماها امنیتی کردیم.

موسوی لارگانی تاکید کرد: از زمانی که تالاب خونی خشکیده شد، چشمه های یزد هم خشکید.

این نماینده مجلس با اشاره به وضعیت صنایع گفت: از کل ایران در این صنایع مشغول کار هستند و فقط اصفهانی ها ذی نفع نیستند. در خصوص درآمد اینها نیز اصفهانی ها سود نمی برند.

وی تصریح کرد: این صنایع جز بدبحتی و آلایندگی برای استان چیزی نداشته است.

موسوی لارگانی گفت: ما به اندازه چارمحال در خود اصفهان چارمحالی داریم و پیوند خوردیم.

وی ادامه داد: مقایسه اصفهان و یزد کاملا اشتباه است چون مقیاس این دو متفاوت است.

این نماینده مجلس افزود: زاینده رود بیشتر برههٔ های تاریخی دائمی بوده است.

موسوی لارگانی تاکید کرد: ما مردم اصفهان از شورای آب پیروی می کنیم. یکی از این مصوبات استفاده صنایع از پس آب است.

وی گفت: طبق آمار جدیدی که ذوب آهن به بنده اعلام کرده، از زرین شهر و فلاورجان و فولادشهر ۶۰ لیتر بر ثانیه و ذوب آهن اصفهان ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب استفاده می‌شود. در سال ۱۴ میلیون متر مکعب و در آینده نزدیک به ۴ میلیون متر مکعب مصرف سالانه خواهد رسید. این آمار قابل راستی آزمایی است و خوب است دانشگاه و نخبگان آن را بررسی کنند.

موسوی لارگانی تاکید کرد: مردم استان می‌گویند صنایع باید از پساب استفاده کنند.

* راهکارهای حل مشکل کم آبی

محمدصالح جوکار رئیس مجمع نمایندگان استان یزد هم اظهار داشت:  با توجه به کاهش سالانه مخازن زیرزمینی و خشک سالی ها اگر برنامه ریزی درستی نباشد در آینده نه چندان دور دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: راهکار اول مدیریت منابع فعلی و پرداخت سر موقع حق آبه هاست. تامین آب و انتقال آب از دریا برای صنایعی که سود آور و آب بر است، راهکار میان مدت ماست.

این خبر تکمیل می شود....

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.