به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما مسئولان گمرک میگویند روال تخصیص ارز از دو سال گذشته برای کالاهای غیرضروری متوقف شده است.
روح الله لطیفی سخنگوی گمرک گفت: در۲ سال گذشته حدود ۲۵۰۰ قلم از کالاهای غیر ضرور به کشور ممنوع شد، کالاهای مثل خودرو لوازم خانگی و لوازم آرایشی، اما مدلهای دیگر برای عرضه ارز از طرف بانک مرکزی رایج شد.
دریافت ارز با کارت ملی این مدل از دریافت ارز با مشکلاتی روبرو بوده است در رصد میدانی که از بازار ارز داشتیم صرافان میگفتند مردم از شبهای قبل در صفهای طولانی برای دریافت ارز با کارت ملی در این بازار حضور پیدا میکردند.
در ماههای اخیر تقریباً هر روز مقابل صرافیها صفهای طولانی ایجاد میشد و افراد دلال و سودجو با اجاره کارتهای ملی دیگران ارز میگرفتند و دلال بازی در این بازار رونق گرفته بود.
این روال ادامه داشت تا بانک مرکزی برای مصرف بیست و پنج گانه شرایط جدیدی را اعلام کرد و ارز مسافرتی را از ۲۲۰۰ دلار به ۲۴۰۰ دلار افزایش داد روالی که کارشناسان اقتصادی به آن انتقاد دارند.
بهزاد خسروی کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه شاهد هستیم که بعضی از کالاها و خدمات غیر ضروری همچنان ارز میگیرند مثل ارز مسافرتی و یا کالاهایی مثل موز.
وی گفت: با توجه به شرایط تحریم که در کشور وجود دارد باید نظارتها به طوری باشد که به کالاهای اساسی که مردم نیاز ویژه به آن دارند و ضروری هستند اختصاص داده شود.
البته بخشنامه ۲۵ گانه جدید بانک مرکزی مدل جدیدی را در بازار ارز رایج کرده، ارز مسافرتی.
به این ترتیب شما با ارائه ویزا و بلیط میتوانید ۲۴۰۰ دلار ارز دریافت کنید که این شیوه هم با سوء استفادههای در بازار ارز همراه شده است.
به گفته شاهدان عینی در بازار سودجویان با ارائه بلیط و ویزای سوری اقدام به تهیه ارز میکنند.
کارشناسان بر این عقیده هستند که این مدل نحوه فروش ارز نه تنها باعث افزایش نوسانات در بازار بلکه دیگر بازارها را هم تحت الشعاع قرار خواهد داد