به گزارش ایرنا، غلامحسین کرمی روز پنجشنبه در همایش ملی خرما افزود: تا وقتی که محصول خرما صاحب و متولی پیدا نکند این همایش ها کار ساز نخواهد بود.
وی اضافه کرد: انتطار میرود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرحی ۲ فوریتی استارت طرحی قوی برای خرما در دستور کار مجلس قرار دهند.
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برنج، پسته، گندم و چای سازمان دارد ولی خرما سازمان و متولی ندارد که این نقصی برای این محصول است.
کرمی افزود: این طرح باید جدی دنبال و دو فوریت آن نیز مطرح شود تا هر چه سریع تر در دستور کار مجلس قرار گیرد.
وی عنوان کرد: در راستای ترویج فرهنگ مصرف خرما صدا و سیما مجدانه پای کار بیاید چرا که این مهم به افزایش سرانه مصرف خرما کمک می کند.
کرمی اظهارداشت: در راستای ارتقای سطح فرهنگ خرما از ظرفیت دانش آموزی نیز استفاده شود تا علاوه بر آشنایی آنها با فواید بی شمار خرما بویژه در درمان بیماری سرطان، زمینه برای افزایش مصرف این محصول مقوی فراهم شود.
وی بر ضرورت تغییر نگاه نسبت به خرما تاکید کرد و گفت: امروز نگاه به این محصول استراتژیک به صورت سنتی و روستایی است چون نگاهمان به خرما منفی است.
کرمی گفت : بیشتر نگاه به خرما مصرف داخلی است و چند سالی است که به جنبه صادراتی آن توجه شده است.
وی تاکید کرد: اگر تولید کننده امروز در بخشهای مختلف آموزش ببیند خود بسیاری از کارهای بهداشتی و بسته بندی را انجام و دلالان و واسطه ها حذف می شوند.
نمایشگاه بین المللی تخصصی خرما و صنایع وابسته به آن از ۹ آذر در محل نمایشگاههای بین المللی استان بوشهر افتتاح و تا روز جمعه ۱۲ این ماه ادامه دارد.
میز ملی توسعه صادرات خرما درحاشیه سومین نمایشگاه بینالمللی تخصصی خرما دراستان بوشهر، روز چهارشنبه با حضور معاونان وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و شماری از مسئولان استانی و کشوری در شهر برازجان مرکز شهرستان دشتستان برگزار شد.
در این نشست نمایندگان اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، مدیران وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه حضور دارند.
برگزاری همایش ملی خرما از دیگر برنامههای حاشیه این نمایشگاه در استان بوشهر است.
استان بوشهر با ۶ میلیون اصله نخل و تولید سالانه ۱۶۵هزارتن خرما به عنوان یکی از مهمترین استانهای تولیدکننده خرمای کشور به شمار میرود.
در سال ۹۹ میزان صادرات خرمای استان بوشهر ۲۷ هزار تن و به ارزش ۳۵ میلیون دلار بود.
در این سال کشورهای مقصد صادرات خرمای استان بوشهر نیز شامل روسیه، اوکراین، ترکیه، افغانستان، اقلیم کردستان عراق، هند، امارات، پاکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ارمنستان و قطر بود.