به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛خبرنگاران این استان به همراه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و مسئولان شهرستان باشت ابتدا از رود رونه این شهرستان بازدید کردند.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه این تور یک روزه خبرنگاران به خاطر معرفی شهرستان گچساران تدارک دیده شده ولی با توجه به اینکه شهرستان باشت در جاده ترانزیتی خوزستان و فارس قرار داده شده است گفت:قریب به ۱۱۰ آثار تاریخی،تعداد زیادی جاذبه ها گردشگری و صنایع دستی منحصر به فردی در این شهرستان وجود دارد.
در ادامه این بازدید اصحاب رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد روستای بیدزرد بازدید و در جمع زنان هنرمند صنایع دستی حضور پیدا کردند.
بافندگان صنایع دستی نداشتن بیمه، نبود بازارچه فروش محصولات و عدم بهرهمندی از تسهیلات صنایع دستی را سه چالش اساسی دانستند و خواستار رسیدگی مسئولان حوزه صنایع دستی به این دغدغهها شدند.
بیمه زنان صنایع دستی را پیگیری و رفع خواهیم کرد
مجید صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه "بیدزرد" روستای هدف گردشگری است، گفت: طی جلسهای در شهرستان گچساران و همچنین مرکز استان بیمه زنان صنایع دستی را پیگیری و رفع خواهیم کرد.
وی از تلاش برای ثبت ملی این روستا خبر داد و گفت: برای ثبت ملی روستای سربیشه و بیدزرد در حوزه صنایع دستی برنامه ریزی شده که پایان امسال و سال آینده ثبت شود که بعد از ثبت خدماتی ارائه خواهیم کرد.
صفائی با بیان اینکه فروش دستبافتهای صنایع دستی از مطالبات هنرمندان این حوزه است، افزود: اقدامات لازم در این خصوص انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: گچساران به عنوان بام نفت ایران علاوه بر حوزه نفت در گردشگری هم باید پویا و سرزنده باشد که اقداماتی در این زمینه در حال انجام است.
بیدزرد و سربیشه پایلوت صنایع دستی است
وی بیان کرد: در همه جای دنیا گردشگری جایگزین نفت است. بیدزرد و سربیشه پایلوت صنایع دستی است و میطلبد رسانه قابلیتهای این حوزهها را معرفی کنند، قول دادیم که در بحث تسهیلات و آموزش و بیمه حمایت کنیم.
این مسئول با اشاره به ظرفیتهای متنوع استان در حوزه گردشگری گفت: ۴۱ پروژه بخش گردشگری در سطح استان فعال است که ۷ مورد از این پروژهها با مشارکت بخش خصوصی در شهرستان گچساران در حال احداث است. که در حوزه اشتغال و سرمایه گذاری موجب تحول در این شهرستان خواهد شد.
ایجاد دهکده آبی گردشگری در کنار سد چمشیر
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد از راه اندازی دهکده آبی در گچساران خبر داد و گفت: اعتبار در این خصوص اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: حجم سرمایهگذاری این طرحها ۴۷۰ میلیارد ریال است و اشتغالزایی قریب به ۸۴ نفر است، این نوید را میدهیم که از اعتبارات وزارتخانه و تبصره ۱۸ استفاده میکنیم.
صفایی با اشاره به طرحهای بومگردی گفت: آثار تاریخی متعددی در گچساران وجود دارد، البته ظرفیتهای آبی استان مغفول مانده است ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبی، گردشگری ورزشی اطراف سد چمشیر پیشبینی شده است، سرمایهگذار طرح مشخص شده و وارد فاز اجرایی میشود.
اختصاص ۸۰۰ میلیون تومان به اردوگاه بی بی حکمیه در سفر رئیس جمهور
وی از اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان برای احداث زیرساختهای گردشگری امامزاده بی بی حکمیه خبر داد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان دیگر به این اردوگاه اختصاص یافت تا اردوگاهی در خورشان زوار ایرانی و خارجی احداث شود.
وی بیان کرد: طی نامهای به وزیر گردشگری درخواست دادیم زیرساختهای گردشگری در جوار برخی امام زادگان استان احداث شود.
راه اندازی خانه مسافر در شهرستان های استان
وی از راهاندازی خانه مسافر در شهرستانهای استان خبر داد و گفت: با ساماندهی خانه مسافرها میزبان خوبی بعد از پایان بیماری کرونا برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی باشیم.
شهرستان گچساران ظرفیت های خوبی برای رونق گردشگری در شاخه های مختلف دارد
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گچساران هم گفت: این شهرستان ظرفیت های خوبی برای رونق گردشگری در شاخه های مختلف چون گردشگری سلامت،کشاورزی، بومگردی و طبیعت گردی دارد.
رحیم خردمند تاکید کرد: این شهرستان با داشتن مرکز درمان ناباروری در بیمارستان تخصصی مادر و کودک و همچنین بارگاه بی بی حکیمه (س) هر ساله میزبان شماری از زایران کشورهای خارجی است.
وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل طرح های در دست اجرا در آینده شاهد حضور بیشتر ایرانگردان و جهانگردان در شهرستان گچساران باشیم.
بازدید از چندین مجتمع تفریحی رفاهی و موزه مردمشناسی دیگر پروژههایی بود که مورد بازدید رسانهها قرار گرفت.
گفتنی است به همت یکی از دفاتر خدمات گردشگری دیارتور گنبد این شهرستان ۳۵۰ مورد ویزای درمانی برای گردشگران خارجی صادر و طی این مدت گردشگران که اغلب آنها خارجی بودند برای درمان به ایران سفر کردند و در شهرهایی از جمله یاسوج به درمان پرداختند.
انتهای پیام