احسان نورانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: دیماج در کنار قیمه نثار به عنوان یکی از غذاهای سنتی معروف قزوین به شمار می رود که معمولا به طور میان وعده و عصرانه مصرف می شود.
وی اظهار داشت: نان خشک شده، پنیر کهنه، گردو، سبزیجات معطر و پیاز سرخ شده مواد تشکیل دهنده این خوراکی لذیذ را تشکیل می دهند.
نورانی یادآور شد: دیماج همچنین وعده غذایی است که در آئین سنتی پنجاه بدر قزوین از سوی شهروندان قزوینی تهیه و مصرف می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: مستندات مربوط به ثبت این غذای سنتی به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده و به زودی شاهد ثبت آن در فهرست آثار ناملموس ملی خواهیم بود.
وی همچنین از تشکیل و ارسال پرونده مهارت تهیه مربای پوست پسته، آش ارسوله هیر الموت و جگر قلیه روستای زناسوج الموت برای ثبت در فهرست آثار ناملموس ملی خبر داد.
آماده و برای تأیید به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی ارسال شده است.
تاکنون 84 اثر از استان قزوین در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده اند.
آثار ناملموس شامل آئین ها و آداب و رسوم ملی و مذهبی، غذاهای سنتی و مهارت های قدیمی هستند.