مهارت پخت دیماج قزوین ثبت ملی می‌شود

ایرنا یکشنبه 14 دی 1399 - 12:41
قزوین - ایرنا - معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: مهارت پخت دیماج از غذاهای سنتی قزوینی‌ها به زودی در فهرست آثار ملی به ثبت خواهد رسید.
مهارت پخت دیماج قزوین ثبت ملی می‌شود

احسان نورانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: دیماج در کنار قیمه نثار به عنوان یکی از غذاهای سنتی معروف قزوین به شمار می رود که معمولا به طور میان وعده و عصرانه مصرف می شود.

وی اظهار داشت: نان خشک شده، پنیر کهنه، گردو، سبزیجات معطر و پیاز سرخ شده مواد تشکیل دهنده این خوراکی لذیذ را تشکیل می دهند.

نورانی یادآور شد: دیماج همچنین وعده غذایی است که در آئین سنتی پنجاه بدر قزوین از سوی شهروندان قزوینی تهیه و مصرف می شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: مستندات مربوط به ثبت این غذای سنتی به وزارت میراث فرهنگی ارسال شده و به زودی شاهد ثبت آن در فهرست آثار ناملموس ملی خواهیم بود.

وی همچنین از تشکیل و ارسال پرونده مهارت تهیه مربای پوست پسته، آش ارسوله هیر الموت و جگر قلیه روستای زناسوج الموت برای ثبت در فهرست آثار ناملموس ملی خبر داد.

آماده و برای تأیید به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی ارسال شده است.

تاکنون 84 اثر از استان قزوین در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده اند.

آثار ناملموس شامل آئین ها و آداب و رسوم ملی و مذهبی، غذاهای سنتی و مهارت های قدیمی هستند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.