سعید شهند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: این سرشماری همه ساله در اواسط آذرماه انجام میشود و امسال نیز مانند سالهای گذشته از امروز آغاز و به مدت پنج روز انجام میشود و نتایج آن برای برنامهریزیهای مدیریت حیات وحش منطقه استخراج و مورد استفاده کارشناسان امر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در این سرشماری آمار و اطلاعات، میزان زادآوری وحوش و جمعیت پستانداران شاخص منطقه احصا میشود، افزود: تعداد و نحوه پراکندگی گونههای شاخص و وضعیت زیستگاههای آنها در اختیار کارشناسان اداره حفاظت و مدیریت زیستگاه ها و امور مناطق قرار گرفته و بر اساس آن برنامههای حفاظتی و مدیریتی حیاتوحش اجرا خواهد شد.
او اظهار کرد: در سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت جنوب استان اردبیل ۳۰ نفر از عوامل اجرایی در ۱۰ مسیر از زیستگاههای منطقه حفاظت شده آق داغ و منطقه شکار ممنوع دربند مشکول مشارکت دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل بیان کرد: تمهیدهای بسیار زیادی در یک سال گذشته برای حفاظت از این گونهها صورت گرفته است که از جمله میتوان به ایجاد پاسگاه در منطقه مشکول و تقویت حضور همکاران در پاسگاهها و افزایش گشت و کنترلها اشاره کرد.
شهند اضافه کرد: پستانداران بزرگ جثه علفخوار مهمترین قسمت سرشماری در جنوب استان است چرا که منطقه حفاظت شده آقداغ شهرستان خلخال و منطقه شکار ممنوع دربند مشکول شهرستان گیوی زیستگاه اصلی گونه کل و بز وحشی به شمار میرود.
وی ادامه داد: احتمال میرود آمارها نسبت به سال گذشته افزایش خوبی داشته باشد و برنامهریزی شده است تا در پنج سال آینده تا ۴۰ درصد افزایش در جمعیت کل و بز منطقه خلخال و کوثر به عنوان زیستگاهی مستعد و نماد زیست وحوش استان اردبیل داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال به وسعت ۸۸ هزار هکتار از زیستگاه های شاخص گونههای کل و بز، پلنگ، سیاه گوش، خرس، گرگ و گراز میباشد و منطقه شکار ممنوع دربند مشکول نیز با مساحت ۳۰ هزار هکتار زیستگاه گونه های مختلف حیات وحش از جمله پلنگ، کل و بز، خرس، سیاه گوش، گربه و درختان بنه، ارس، ریش بز، بادام وحشی، گون و شیرین زبان از گونههای گیاهی منطقه است.