اشتغال توانجویان  بروجرد در انتظار همت بلند دولت

ایرنا چهارشنبه 17 آذر 1400 - 18:36
بروجرد - ایرنا - فاطمه زن میان سال کم بینایی است که می خواهد صدایش را به رییس جمهوری برساند همسرش هم نابینا و با یک فرزند به دنبال راهی است تا حتی به صورت پاره وقت در جایی مشغول به کار شود.
اشتغال توانجویان  بروجرد در انتظار همت بلند دولت

به گزارش ایرنا این توانجوی ساکن در یک روستای دور افتاده بروجرد می‌داند که قرار است رییس جمهوری به لرستان سفر کند با نگرانی می پرسد شنیده‌ام دیدار مردمی دارد؟ ولی من با این شرایط توان رفتن و دیدن او را ندارم کاش کسی نامه ما را به آیت الله رییسی برساند که اشتغال مهمترین نیاز ما است.

زمزمه های آمدن عالی‌ترین مقام اجرایی کشور به لرستان که از ماه ها قبل تا کوچه پس کوچه های شهر رفته بود در هفته های اخیر شدت بیشتری گرفته است و همه فرصت را مغتنم می دانند به رسم دیرین که مقامی بلند پایه می آید خود را با نامه های دردمندانه به او برسانند.

فاطمه می گوید توان رفتن در ازدحام و شلوغی را ندارد و باید کسی مراقب او باشد تا بتواند مهمترین خواسته و نیاز زندگیشان را که یک شغل برای همسرش است به رییس جمهوری عنوان کند.

این بانوی کم بینا که به دنبال یافتن راهی برای رسیدن به این مقصد است مشکلات زیادی در زندگی دارد و اگر همسرش شغلی داشت بخش مهمی از آنها رفع  می شد و می توانستند زندگی آبرومندی بدون اینکه دست نیاز به کسی دراز کنند داشته باشند.

فاطمه از مشکلات جسمی خود می گوید که تا به حال چندین بار از پله ها افتاده، آشپزخانه شان یکبار دچار آتش سوزی شده است و همسایگان به موقع رسیدند و موارد مشابه دیگری که با توجه به شرایط جسمی آنها طبیعی به نظر می رسد، اما مشکل بزرگتر آنها بیکاری همسرش است.

توانجوی دیگری که از اندام حرکتی دچار معلولیت است می گوید کاش فرصتی داشتم فقط داستان یک روز زندگی روزمره خود را تعریف کنم که با چه سختی بیرون می آیم تا به اداره ای که آگهی استخدام اعلام کرده است بروم.

علی می گوید این داستان برای همه افراد دارای معلولیت که با چه سختی از در خانه تا مقصد باید پشت سربگذارند تا به محل مورد نظر برسند، در مورد آگهی استخدام سوال کنند و با یک جواب سخت که این کار به درد شما نمی خورد مواجه شوند، مشابه است.

او که بر ویلچر می نشیند ادامه می دهد ما  نمی گوییم همه آنهایی که توان رفتن به استقبال از رییس جمهوری را دارند قطعا مشکلاتشان حل می شود ولی در هر حال تلاش خود را می کنند اما ما حتی از نظر جسمی توان این کار را نداریم که شانس خود را امتحان و مطالباتمان را بیان کنیم.

علی، اشتغال را در راس مطالبات توانجویان می شمرد و اظهار می دارد ما هم همانند همه به این امید که در ازدحام و انبوه تقاضا و خواسته های مختلف صدای ما هم شنیده شود در انتظار این سفر و آمدن رییس دولت مردمیمان هستیم.

اما حسین یکی دیگر از افراد جامعه معلولان بروجرد که در کارگاه ساخت کابینت، مبل و سرویس خواب مشغول به فعالیت است می گوید مشکلات بقیه آنقدر زیاد است که نمی دانم چه باید بگویم، در مورد خودم خواسته آنچنانی ندارم اما اگر وام های خوداشتغالی با مبلغ مناسب بدهند برای توسعه کارهای کوچک خوب است.

بنابر گفته کرم رضا پیردایه رییس اداره بهزیستی بروجرد امسال بیش از ۷۰ نفر برای دریافت تسهیلات خوداشتغالی به بانک معرفی شده اند تا با دریافت وام  چهار درصد به توسعه کسب و ‌کار خود بپردازند که برای هر فرد متقاضی وام خوداشتغالی به مبلغ ۵۰ میلیون تومان پرداخت می شود. 

وی با اشاره به قانون سهم سه درصدی استخدام معلولان گفت: این قانون نیز در آزمون های استخدامی لحاظ می شود به اینصورت که حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی دستگاه های دولتی و عمومی به افراد دارای معلولیت واجد شرایط اختصاص دارد.

پیردایه اضافه کرد: بیش از هفت هزار نفر تحت پوشش حمایت های این نهاد قرار دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۴۰۰ نفر ساکن مناطق روستایی هستند و بنابر برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه مورد حمایت هایی قرار دارند.

وی در خصوص برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه گفت: منظور از این برنامه مجموعه  اقداماتی است که برای بهبود وضعیت بهداشت، سلامت، تغذیه، دسترس‌پذیری، آموزش، فرهنگ سازی و حضور اجتماعی فعال افراد دارای معلولیت انجام می‌ شود.

وی افزود: از مجموع افراد تحت پوشش بهزیستی بروجرد ۳۴۰ خانواده بیش از ۲ عضو معلول دارند که تلاش می شود خدمات لازم مورد نیاز از قبیل کمک هزینه مسکن، معیشت، کمک هزینه های تحصیلی و پرداخت های وام های خوداشتغالی به آنها ارائه داده شود.

پیردایه یادآور شد:  افراد دارای معلولیت در بروجرد در بخش های جسمی، حرکتی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی پرونده دارند.

اشتغال مهمترین مطالبه جامعه معلولان

رییس هیات مدیره جامعه معلولان بروجرد نیز گفت: حدود ۲هزار نفر عضو این جامعه هستند که بیشترین معلولیت هم مربوط به جسمی حرکتی است.

لیلا ساکی افزود: تنها مطالبه و مهمترین خواست مشترک افراد دارای معلولیت اشتغال است تا بتوانند در پناه آن زندگی خود را پیش ببرند و مقدار زیادی از وابستگی آنها به خانواده  کاسته شود.

وی ادامه داد: از جمله فعالیت این انجمن احیا و دفاع از قانون حقوق معلولان، پیگیری مناسب سازی و مبلمان شهری، برگزاری و تشکیل کلاس های فرهنگی و هنری ازجمله موسیقی وتئاتر است.

رییس هیات مدیره جامعه معلولان بروجرد افزود: پیگیری و آگاهسازی جامعه هدف ،تشکیل کلاس های مشاوره و ترغیب معلولان به ازدواج، اجرای برنامه توانمندسازی درسطح روستاها، برپایی جشنواره صنایع دستی و محصولات تولیدی معلولان از دیگر برنامه هایی است که توسط این انجمن پیگیری و دنبال می شود.

ساکی یادآور شد: بعد از اشتغال، مهمترین مطالبه جامعه معلولان، مناسب سازی شهری و حمل ونقل است تا بتوانند بدون کمک دیگران از خانه بیرون بروند و کارهای شخصی خود را انجام دهند.

وی گفت:  نداشتن مسکن، پایین بودن مستمری معلولان باتوجه به بالا بودن تورم، دادن نقش آدم های ضعیف و گاه منفی درسریال های تلویزیونی به یک فرد دارای معلولیت، بالا بودن قیمت وسایل کمک توانبخشی،  نبود اماکن تفریحی متناسب باشرایط،  بالا بودن هزینه های درمان و کمیاب بودن بعضی از داروها از جمله مهمترین مشکلات جامعه معلولان است که بنوعی همه درگیر این مشکلات هستند.

قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت، روز جمعه ۱۹ آذرماه به لرستان سفر کنند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.