به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، از طرفی پای دلالان را نیز به بازار آشفته دام باز و مشکلات دامداران را چندین برابر کرده است؛ مشکلاتی که اگر چارهای اساسی برای رفع آنها نشود، دامداران بهناچار شغل و دامداری را کنار میگذارند و بر تعداد بیکاران افزوده میشود.
یک عشایر ایل عرب سرهنگی ایوانکی شهرستان گرمسار استان سمنان میگوید: ما نه مرتع داریم نه صحرا و تقاضای ما از مقامات و مسئولان مربوطه این است که به داد دامداران و عشایر برسند.
وی با بیان اینکه ما نمیتوانیم علوفه تهیه کنیم گفت: یک عشایری که 200 رأس بز دارد چگونه میتواند از پس تأمین خوراک دام با وجود این گرانیها و کمبود نهادههای دامی برآید.
سهمیه یارانهای خوراک دام بسیار ناچیز است
یکی دیگر از دامداران و صاحبان واحدهای گاوداری در استان سمنان نیز معتقد است: سهمیه یارانهای خوراک دام تعیین شده از سوی دولت بسیار ناچیز است.
وی افزود: هر رأس گاوی که در روز باید 14 کیلوگرم کنسانتره بخورد تا روزی بالای 35 تا 40 کیلوگرم شیر بدهد را تنها سه کیلوگرم خوراک یارانهای میدهند.
به گفته این دامدار، بدون شک روزانه تنها سه کیلوگرم کنستانتره و کنجاله اختصاصیافته برای گاو شیردهی که میخواهد 35 کیلوگرم شیر تحویل دهد بههیچوجه توجیه اقتصادی ندارد و قطعاً ادامه این وضعیت به ضرر دامداران بوده و بیش از همه در این آشفتهبازار دلالان سود میکنند.
وی با بیان اینکه امروزه برخی دامداران و مجتمعهای دامپروری از سر ناچاری مجبور به خرید کاه و کلک و علوفه برای دامهایشان میشوند گفت: اگر هم بخواهیم علوفه با کیفیت به آنها بدهیم، بهطور معمول توان خرید کنسانتره به قیمت هر کیلو هفت تا 10 هزار تومان را نداریم.
میزان خوراک دام و تعیین سهمیههای دامی به شدت ناکافی است
یکی دیگر از دامداران سمنانی نظام توزیع و تأمین خوراک دام را نابسامان دانست و گفت: میزان خوراک دام و تعیین سهمیههای دامی به شدت ناکافی است.
او اظهار داشت: اگر سهمیه سویای یک دام بهطور نمونه در ماه ٢٤ کیلوگرم باشد این مقدار شاید بتواند مصرف هشت روز دام را تأمین کند.
این دامدار عنوان کرد: برای هر دام شیری یک کیلو و٣