به گزارش ایرنا، تریبون ایندیا در گزارشی به شرح زیر نوشت:
تصمیم ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ برای خروج از توافق هستهای برجام یک فاجعه بود که تنها پیامدهایی منفی داشت که حتی امروزه نیز در حال تغییر سیاست در خاورمیانه است. محاسبه ترامپ این بود که فشار حداکثری ایران را وادار به دادن امتیاز در خصوص مسائل دیگر از جمله رفتار منطقهای خواهد کرد.
این یکی دیگر از اشتباهات در سیاست نظام سیاسی آمریکا است و یک سری از اقدامات دیگر آمریکا مانند تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و ترور قاسم سلیمانی فرمانده ارشد نظامی و تایید ترور فخری زاده دانشمند ایرانی همگی موجب ضدیت افکار عمومی ایران با آمریکا شده است.
نفوذ سپاه پاسداران و روحانیون در مجلس افزایش یافته و مردم ایران اعتقاد خود را به تعامل سازنده و همکاری با غرب از دست داده اند و اکنون از چرخش به سمت شرق حمایت میکنند.
افزایش خصومت بین عربستان و ایران در حال تغییر دینامیک سیاسی در منطقه است. عربستان درصدد جلب حمایت بیشتر از اسراییل است درحالی که ترکیه و مالزی بیشتر با ایران همراهی میکنند.
سیاست آمریکا در حمایت از اسراییل برای حفظ برتری آن در برابر همسایگان موجب جسور شدن تل آویو و انجام اقدامات پیشگیرانه علیه ایران شده است.
از سوی دیگر، فشار آمریکا و اسراییل بر ایران این کشور را به سمت چین و روسیه برای حمایت سیاسی و اقتصادی سوق داده است. تهران امیدوار است که حضور اطلاعاتی و تجهیزات جنگ الکترونیک و سامانههای دفاع هوایی چین به این کشور در جلوگیری از حملات آمریکا و اسراییل کمک کند.
روسیه هم در حال بحث برای به روز کردن پیمان همکاری امضا شده در دسامبر ۲۰۰۱ است با سرپیچی از تحریم های آمریکا مایل به فروش سلاحهای پیشرفته از جمله جنگندههای سوخو – ۳۰ به ایران است.
در چنین شرایطی جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا از اهمیت ایران در خلیج فارس آگاه است و تمایل دولت خود را برای بازگشت به توافق هسته ای نشان داده است. هرچند هر دو طرف ایران و آمریکا مواضع خود را درباره برجام سخت کردهاند اما تهران اگر انتخابی داشته باشد، درها را به سمت روابط با آمریکا، اروپا و شریکان آنها نخواهد بست.
آمریکا و اسراییل و عربستان باید برای تحقق خواستههای مشروع ایران برای بقای حکومت و توسعه اقتصادی بیشتر آماده باشند. کوتاهی در انجام این کار صرفا ایران را به سمت چین و روسیه سوق میدهد و موجب افزایش رقابت قدرتهای بزرگ در منطقه خواهد شد که به زیان همه خواهد بود.
این رسانه در پایان افزود: قبول ایران در یک توافق متکثر با حمایت آمریکا مانند برجام بطور حتم موجب کاهش تنشها در منطقه خواهد شد و شانس دیگری به صلح و ثبات و همکاری میدهد. هند هم از چنین ابتکاری استقبال خواهد کرد چرا که به همکاریهای ضروری سیاسی و اقتصادی و راهبردی آن کشور با ایران و سایر کشورهای منطقه کمک خواهد کرد.