پیشنهادهای تازه فرهنگستان زبان فارسی

دنیای اقتصاد دوشنبه 15 دی 1399 - 00:04
گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی به نحوه ساخت واژه «کیک» و واژه‌های مرتبط با آن پرداخته و با انتشار مطلبی برخی واژگان جایگزین را برای نام‌های مربوط به برخی از انواع شیرینی پیشنهاد کرده است. این نهاد در فضای مجازی نوشته است: «دوم ژانویه، روز جهانی کیک خامه‌ای است. واژه «کیک» را از واژه انگلیسیِ «cake» گرفته‌ایم و به‌کار می‌بریم که آن هم گویا برگرفته از نروژیِ باستانِ «kaka» و آن هم از ژرمنیِ غربیِ -kokon* است. این واژه در انگلیسی از سده سیزدهمِ میلادی رواج یافته‌است. فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای cup cake, fairy cake, patty cake، «کیک فنجانی» و برای mug cake، «کیک لیوانی» و برای sponge cake، «کیک اسفنجی» و برای cheesecake، «کیک پنیر» را برابر نهاده‌است. جالب است بدانید که در فارسیِ قدیم، «کیک» (نه cake) به معنای «مردمک چشم» بوده ‌است.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.