علی اکبر رحمتیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، بالابودن قیمت کودهای فسفاته و پتاسه. تداوم پدیده خشکسالی، کاهش بارندگی ،.کاهش دمای هوا در زمان برداشت و افزایش دما در تابستان سال ۱۴۰۰ را مهمترین علت کاهش این محصول مهم صادراتی برشمرد.
به گفته وی سطح زیرکشت زعفران که به طلای سرخ معروف است را ۸۰ هکتار ذکر کرد و افزود: در ۱۰ هکتار آن پیاز زعفران کاشته شد، تا ۲ ساله آینده به مرحله بهره برداری می رسد.
این مسئول متوسط عملکرد در واحد سطح را ۲.۶ کیلوگرم ذکرکرد و یادآور شد: با آموزشهای ارایه شده از سوی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، بهره برداران برای تولید بیشتر محصول در مراحل داشت نسبت به آبیاری زمستانی ، وجین به موقع و مبارزه با علفهای هرز مزارع در فصل بهار و تابستان و کود دهی مناسب اقدام میکنند.
رحمتیان تعداد بهره برداران را ۶۰۰ نفر ذکر کرد و افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی. مبارزه با آفت، کنترل جوندگان و توزیع کودهای یارانه ای مانند اوره .سوپر فسفات تریپل را مهمترین خدمات به زعفران کاران برشمرد.
وی توزیع پیاز مرغوب و اصلاح شده، مراجعه مداوم کارشناسان به مزارع و توصیه آبیاری و کودهی به موقع را از دیگر خدمات جهاد کشاورزی برای کیفیت و کمیّت زعفران ذکر کرد.
رحمتیان، تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت این محصول کم آبخواه را موثر دانست و تصریح کرد: هم اینک زعفران تولیدی از بافق به بازارهای داخلی و بعضا به کشورهای همسایه ایران صادر میشود.
وی افزود: گیاه زعفران در آب و هوای سرد، هم از نظر کیفیت و هم از لحاظ کمیّت عملکرد خوبی دارد و هم اکنون در مناطق کوهستانی و سردسیر شهرستان سطح زیرکشت افزایش یافته و هر سال بر میزان تولید عملکرد این محصول در سطح افزوده میشود ضمن اینکه پیاز زعفران با اقلیم گرم و خشک هم سازگاری دارد.

این مسوول خاطرنشان کرد: پیش از این گندم و جو بیشترین سطح زیرکشت شهرستان بود هم اکنون زعفران جان آن ۲ محصول پر آبخواه را گرفته است.
وی مناسبترین زمان کشت پیاز زعفران را مرداد و شهریور اعلام کرد و افزود: برداشت این محصول از دهم آبان آغاز و تا نیمه آذر ماه بستگی به آب و هوای هر منطقه، ادامه دارد.
زعفران یک ادویه گیاهی ارزشمند است که از کلاله گل بنفش رنگ این گیاه گرفته میشود، ضد افسردگی ، مفید برای پوست ، تقویت و استحکام بخشی به مو ، بیماریهای چشمی.درمان سرفه و سرماخوردگی ، تسکین درد ،سلامت قلب، بهبود هضم و گوارش غذا و عملکرد بهینه سلولها بدن، مفید و موثر است.
مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.
بیست و چهارم آبان ماه سال ۱۳۹۹ ، اکبر شیخ علیشاهی مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفته بود تولید این محصول نسبت به سال قبل در مجموع ۳۰۰ کیلوگرم افزایش دارد و علت افزایش تولید را ادامه تغییر الگوی کشت گیاهان پرآبخواه به کم آب و اجرای طرح توسعه کشت زعفران در بیشتر مناطق استان ذکر کرد.
وی با بیان اینکه متوسط تولید خشک این محصول در هر هکتار پنج کیلوگرم است ، افزود: از ۸۳۰ هکتار زمینهای زیرکشت این گیاه ۲.۸ تن محصول خشک برداشت شد .