علامه شهیدی مصداق پیوند عمیق حوزه و دانشگاه است

ایرنا پنج شنبه 25 آذر 1400 - 15:04
بروجرد - ایرنا - علامه سید جعفر شهیدی از اندیشمندان بزرگ و متفکری بود که مصداق پیوند عمیق حوزه و دانشگاه است.
علامه شهیدی مصداق پیوند عمیق حوزه و دانشگاه است

به گزارش ایرنا سید محمد حسینی روز پنجشنبه در همایش گرامیداشت علامه سید جعفر شهیدی با اشاره به تقارن برپایی همایش بزرگداشت علامه شهیدی در آستانه ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: عده ای برای تفرقه بین علوم حوزوی و دانشگاه تلاش می کرده اند در صورتیکه علامه شهیدی مصداق بارز پیوند عمیق میان این دو است.

وی اظهار داشت: گوشه گوشه کشور اندیشمندان و نخبگانی دارد که می توان با ایجاد و راه اندازی مراکزی خاص، این افراد را به عنوان الگو معرفی کرد.

وی بیان کرد: در مناطقی که فرزانگان و اندیشمندان بیشتری دارند مراکزی ایجاد و علاوه بر معرفی زندگی این افراد در راستای ارائه آثار، تالیفات، ترجمه ها و تفسیرهای انجام شده توسط آنان اقدام کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه فرهنگ ایرانی و اسلامی وامدار و مدیون علامه دکتر شهیدی در تفاسیر علمی و دینی است افزود: این علامه بزرگ  عمر خود را در مسیر نشر فضایل و مکارم اخلاقی، تبیین تاریخ اسلام و ترجمه نهج البلاغه صرف کرد.

حسینی با اشاره به تسلط مرحوم علامه شهیدی به زبان عرب و ادبیات فارسی گفت: تکریم بزرگان توصیه دینی و تاکید مقام معظم رهبری است، بنابراین باید مراسم در شان برای معرفی آنان به نسل جوان برگزار شود چراکه آثار ارزشمند آنها میراث بزرگی است که به جای گذاشتند .

وی ادامه داد: آثار ماندگار علامه شهیدی در  مورد امامان علی(ع) حسین(ع)، صادق(ع) و فاطمه زهرا و حضرت زینب (س) از این اندیشمند بزرگ یک چهره ماندگار به جا گذاشت و این عنوان برای او اغراق و مبالغه نیست.

معاون پارلمانی رییس جمهور تصریح کرد: علامه شهیدی یک متفکر، اندیشمند، مترجم ،مورخ، نویسنده و فرهنگ نویس بود که به ندرت از فضایل و کمالات خود می گفت و در صورت ضرور برای تشویق دانشجویان به سختکوشی های زندگی شخصیش اشاره می کرد.

حسینی افزود: این علامه بزرگوار علم، ادب و تواضعی داشت که موجب محبوبیت وی نزد همه اقشار شده بود و وجود وی  به دانشگاه معنویت می داد.

وی همچنین گفت: بروجرد شخصیت های فراونی دارد و هنرمندان باید در خصوص زندگی این افراد اثرسازی کنند تا جوانان با این شخصیت های بی نظیر آشنا شوند.

حسینی افزود: برخی اندیشمندان بزرگ کشور در حالی برای جوانان ناشناخته هستند که بسیاری از کشورها در حالیکه اسطوره ندارند به افسانه ها تمسک و برای جوانان خود قهرمان خلق می کنند.

وی اظهار داشت: چنانچه در این راستا کم کاری کنیم جوانان از فرهنگ های دیگر الگو می گیرند بنابراین باتوجه به اینکه هنر جذابیت دارد باید با استفاده از آن افرادی مانند علامه شهیدی را به نسل کنونی معرفی کرد.

حسینی با اشاره به وجود آیات و روایات فراوان در خصوص عالمان افزود: عالمان، خداشناس و در حال کسب دانش هستند در غیر اینصورت نمی شود واژه عالم را به آنان اطلاق کرد.

سیدجعفر شهیدی متولد سال ۱۲۹۷ در بروجرد ، رییس میسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی، استاد تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و از پژوهشگران برجسته زبان و ادبیات فارسی، فقه و تاریخ اسلام بود.

شهیدی از شاگردان برجسته علی‌اکبر دهخدا و بدیع‌الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۴۰ دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی و تاریخ دریافت کرد، او همچنین در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف زیر نظر سید حسین طباطبائی بروجردی و سید ابوالقاسم خویی تحصیل کرد و درجه اجتهاد داشت.

شهیدی یه جز همکاری در تدوین فرهنگ معین و لغت‌نامه دهخدا، چهار عنوان ترجمه، سه عنوان تصحیح و تعداد زیادی تالیف دارد که شماری از کتاب‌های وی به زبان‌های بیگانه ترجمه شدند و جایزه دریافت کردند.

علامه شهیدی که سال ۸۶ درگذشت، خانه خود را به شهرداری اهدا کردند تا در آنجا کتابخانه ای درست شود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.