محسن دارابی در آیین گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که امروز (۲۵ آذر) برگزار شد با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها اظهار کرد: برای تحقق این شعار شش راهبرد اصلی تعریف شده که در کرمانشاه با جدیت پیگیری میشود.
وی این شش راهبرد را شامل استمرار تولید و صیانت از اشتغال، فعالسازی واحدهای راکد، تکمیل طرحهای نیمه تمام، توسعه صادرات غیرنفتی، احیا، فعالسازی و توسعه معادن و تامین زیرساختهای مورد نیاز واحدهای تولیدی اعلام کرد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه برای تحقق این راهبردها حمایتهای خوبی از صنایع صورت گرفته، یادآور شد: طی سال گذشته و امسال در مجموع از محل کمکهای فنی و اعتباری هزار میلیارد تومان برای تامین نقدینگی صنایع کارسازی شده است.
دارابی سهم استان کرمانشاه از اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ را نیز ۴۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد که برای تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش صنایع مورد استفاده قرار گرفته است.
وی همچنین از پیگیری برای احیا واحدهای راکد استان خبر داد و عنوان کرد: از ابتدای امسال ۱۹ واحد صنعتی و سه واحد معدنی به چرخه تولید برگشته است.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته را تلاش برای تکمیل طرحهای نیمه تمام و یا بازگرداندن واحدها به چرخه تولید اعلام و خاطرنشان کرد: قرار است تا پایان امسال شش پروژه بزرگ در این بخش در استان راهاندازی شود که سرمایهگذاری آنها ۲۶۵۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی آنها ۱۱۴۳ نفر است.
دارابی توسعه کاشی بیستون، پاکت سازی سیمان سامان و بخش آهن اسفنجی ذوب آهن بیستون را از مهمترین این طرحها برشمرد و افزود: واحد پاک مایه اسلام آباد غرب نیز بعد از ۱۰ سال به چرخه برخواهد گشت.
به گفته دارابی، همچنین ۹ طرح بزرگ و پیشران استان نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ افتتاح خواهد شد که سرمایهگذاری آنها ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد و اشتغالزایی آنها ۲۲۱۶ نفر است.
وی تسهیل برای صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری صنایع را نیز از دیگر اقدامات انجام شده برای رفع موانع تولید و پشتیبانی از این بخش دانست و تاکید کرد: از ابتدای امسال ۴۸ پروانه بهرهبرداری با سرمایهگذاری ۱۱۳۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۷۵۰ نفر در استان صادر شده است.
دارابی همچنین از صدور ۱۰۷۹ مورد جواز تاسیس از ابتدای امسال در استان خبر داد و گفت: سرمایهگذاری این طرحها ۱۴ هزار و ۸۸۹ میلیارد تومان و اشتغالزایی آنها ۲۱ هزار و ۵۲۹ نفر اعلام شده است.
دارابی از وضعیت معادن استان هم یاد کرد و گفت: پنج پهنه معدنی استان اکنون برای فعالیتهای معدنی آزادسازی شده است.
وی عنوان کرد: میزان حقوق دولتی دریافتی از معادن استان امسال نسب به سال قبل سه برابر شده که بیانگر بهبود وضعیت معادن کرمانشاه میباشد.
وی معتقد است، مجموع این موارد نشان میدهد با وجود حمایتهایی که در حوزه صنعت و معدن در نظر گرفته شده شاهد رونق مناسبی در حوزه صنعت و معدن استان هستیم.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه افزایش پنج برابری میل به سرمایهگذاری در استان کرمانشاه طی دو سال گذشته را گواهی بر این مدعا دانست.
دارابی به وضعیت تجارت خارجی استان هم اشاره و خاطرنشان کرد: در هشت ماهه امسال ۱.۶ میلیارد دلار کالا از مرزهای کرمانشاه صادر شده که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۹ درصد و از نظر وزنی هشت درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه حوزه تجارت خارجه را لوکوموتیو واحدهای تولیدی دانست و افزود: واحدی که در حوزه صادرات فعال باشد، پایداری بیشتری خواهد داشت.
انتهای پیام