رسول رکنیزاده امروز(شنبه، ۲۷ آذرماه) در نشست «احیای زایندهرود؛ راهکارها و چالشها» که بههمت کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان در حوزه محیط زیست و به میزبانی دانشگاه پیامنور اصفهان بهصورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: سعی ما بر این است که نقش خود را برای احیای زایندهرود ایفا کنیم و از یک جا به بعد انتظار داریم بخشهای حکمرانی از این ظرفیت استفاده و با سرمایهگذاریهای حرفهای معضلات را برطرف کنند.
وی سرمایهگذاری در حوزه تحقیقات علمی را ثمربخشترین بخش سرمایهگذاری در معضلات و تحریمها دانست و تاکید کرد: در کشورهای مختلف در زمان بحران بودجه مراکز علمی افزایش پیدا میکند، چون در این نهادها اتفاقات جدی میافتد و تحول آفرینی رخ میدهد.
رکنیزاده موضوع زایندهرود را نیازمند سرمایهگذاری حرفهای دانست و افزود: تحقیقات در سالهای گذشته به طور وسیع صورت گرفته و مسئله امروز برنامههای اقدام مدیریتی است و باید مسائل فرهنگی سیاسی اجتماعی و ... و نحوه تعامل آن تدوین شود و متاسفانه هنوز از دانشگاهها خواسته نشده که در این زمینه کاری انجام دهند.
وی افزود: همیشه بحران را بد ندانید. مدیران ما مدیران دوران بحران هستند. یعنی در بحرانها توجه خود را به مسایل اصلی و اساسی جلب میکنند و براین اساس بحران خشکی زایندهرود نظر مدیران ما را به سمت تحقیقات حرفهای جلب میکند و باید بدانیم که این معضل راهی جز تحقیقات حرفه ای ندارد.
همچنین رییس دانشگاه پیام نور استان اصفهان با گرامی داشت هفته پژوهش و سالروز شهادت استاد مفتح با بیان اینکه اهمیت موضوع آب و این نشست بسیار بالاست اظهار امیدواری کرد که خداوند با بارش باران رحمت، ناامیدی را از جامعه ما بزداید.
محمدرضا جلالی با اشاره به ضرورت مشارکت همگانی برای احیای زایندهرود، گفت: همدلی و عزم ملی و مشارکت بخشهای مختلف علمی اجرایی و صنعتی و تعامل استانداری و بخشهای مختلف آن با بهرهگیری از ظرفیت علمی پژوهشی دانشگاهها میتواند برای حل مشکل زایندهرود و چالش آب راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه حل مشکل آب یک فرایند زیست محیطی و فرا رشتهای است، خاطرنشان کرد: برای حل معضل باید متخصصان مختلفی گرد هم آمده و با همافزایی علمی و پژوهشی مسائل را به طور علمی و تخصصی بررسی کنند.
انتهای پیام