به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامرضا صالحی شنبه در نشست بررسی مشکلات روستاهای بخش مرکزی شهرستان دماوند با بیان اینکه الحاقات مربوط به طرح هادی با انجام نیازسنجی و در نظرگیری نرخ رشد امکانپذیر است، افزود: تنها سرشماری سال ۹۵ در بازنگری طرح هادی ملاک عمل است.
وی ادامه داد: در صورت ابلاغ اعتبار طرح هادی سال ۱۴۰۰ و تخصیص اعتبار، اقدامات لازم در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران با بیان اینکه افرادی که منازلشان نیاز به تعمیر داشته و ضوابط فنی در آنها رعایت نشده باشد، میتوانند از تسهیلات مقاوم سازی بهره مند شوند، گفت: واگذاری زمین مسکن جوانان و ساخت و سازهای مربوط به بنیاد مسکن، اولویت با افراد بومی خواهد بود.
صالحی افزود: همچنین افراد کم توان مالی که توان پرداخت ندارند و یا تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند نیز میتوانند از تسهیلات اجاره ۹۹ ساله زمین بهرهمند شوند.
وی همچنین در خصوص طرح هادی و افزایش بافت در هفت روستای بخش مرکزی دماوند، گفت: این طرح در دست بازنگری است و اعتبار آنها تامین شده و در حال انجام است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان تهران خاطرنشان کرد: طرح هادی روستای لیپشت در نشست کمیته تصویب استان مصوب شده و در اعتبار سال ۱۴۰۱، در اولویت تهیه و بازنگری قرار خواهد گرفت.
تقویت ترانس برق در روستاها با بررسی موضوع امکانپذیر است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران نیز در این نشست گفت: تقویت ترانس برق در روستاها در صورت بررسی موضوع انجام خواهد شد؛ در بسیاری از روستاها از جمله تاسکین، ویرانه، زان، اتابک و وادان، قسمت اعظم کابل خودنگهدار اجرا شده و مابقی نیز در دست اجراست.
رضا تیموری ادامه داد: علاوه بر این اصلاح شبکه ۲۰ کیلوولت نیز در بسیاری از روستاها انجام شده است.
محدودیتی در تخصیص اراضی با هدف ایجاد مجتمع های دامپروری وجود ندارد
عباس اکبری شریف معاون سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم با تاکید براینکه هیچ محدودیتی در حوزه تخصیص اراضی با هدف ایجاد مجتمع های دامپروری وجود ندارد و محدودیتها مربوط به حوزه منابع آبی است، افزود: جهاد کشاورزی استان تهران مشکلی برای احداث مجتمع دامپروری با هدف حفظ اشتغال در روستاها ندارد.
وی ادامه داد: نکته مهم، شناسایی دامداران اصلی در روستاهاست؛ سپس کارشناسی در خصوص اراضی صورت خواهد گرفت و همچنین این موضوع نیازمند مساعدت از سوی امور آب است.
شریف در خصوص پمپاژ ثانویه نیز بیان داشت: برای اراضی بیش از ۳ هزار متر مجوز احداث استخر صادر میشود؛ مشکلی در خصوص مجوز گلخانه در اراضی محدوده روستایی که دارای سند هستند وجود ندارد و در خصوص اراضی خارج از محدوده نیز با استعلامات نظام مهندسی اقدامات لازم در دستور کار قرار میگیرد.
وی گفت: مطالبه لوله کشی انهار از موضوعات مهمی است که امیدواریم اعتباری در این خصوص در نظر گرفته شود.
اجرای طرح آبرسانی شهید فخریزاده راهکار اساسی رفع کمبود آب در دماوند است
رحمت اله محمدی، مدیرعامل آبفای شرق استان تهران نیز با اشاره به مشکل کمبود آب شرب در سربندان، اظهار داشت: پیمانکار پروژه انتخاب شده و با حفر چاه، بخشی از کمبودها برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: در خصوص تعدادی از روستاهای بخش مرکزی، پیش از این طرح مجتمع آبرسانی کوثر در دستور کار قرار گرفت، اما به دلیل کاهش نزولات جوی با مشکل مواجه شد.
مدیرعامل آبفای شرق استان تهران تصریح کرد: حفر و تجهیز چاه به عنوان راهکار کوتاهمدت مطرح است، اما اجرای طرح آبرسانی تحت عنوان شهید فخریزاده، راهکاری اساسی است که با انجام آن، مشکل آب شرب در ۲۹ روستا برطرف خواهد شد.
وی افزود: در خصوص روستای سربندان اصلاح شبکه و بازسازی تاسیسات انجام شد؛ در مورد روستای آیینه ورزان نیز اصلاح شبکه و تعویض تجهیزات صورت گرفت و با نصب شیرهای فشارشکن، شاهد پایداری آب خواهیم بود.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های استان تهران است که دارای دو بخش مرکزی و رودهن و پنج شهر دماوند، آبسرد، کیلان، رودهن و آبعلی است.