آمار اقتصادی و اجتماعی شهرستان‌های استان اصفهان منتشر شد

ایرنا یکشنبه 28 آذر 1400 - 14:27
اصفهان - ایرنا - رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان از تدوین و انتشار آمار شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی شهرستان‌های استان خبر داد و گفت: این آمار و اطلاعات ابزار مناسبی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف هریک از شهرستان‌ها در سطح استان است.
آمار اقتصادی و اجتماعی شهرستان‌های استان اصفهان منتشر شد

سید علی قرشی روز یکشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: آخرین اطلاعات و آمار مربوط به ۲۸ شهرستان استان شامل مساحت و تقسیمات کشوری، جمعیت و ویژگی‌های آن، بازارهای مالی و بیمه، زیرساخت‌ها و انرژی، ساختمان و تولید، استخراج و در قالب " کتاب جایگاه اقتصادی و اجتماعی شهرستان های استان اصفهان در آیینه آمار " منتشر شده است.

وی با اشاره به اهمیت اطلاعات آماری در برنامه‌ریزی، تصمیم گیری و سیاست‌گذاری، اظهار داشت: معاونت آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان در این گزارش با استفاده از اطلاعات آماری سال های ۹۵ تا ۹۹ به ارائه شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرستان‌ها و مقایسه آنها با یکدیگر در هریک از شاخص ها پرداخته است.

قرشی با بیان اینکه این اطلاعات به‌منظور معرفی هرچه بهتر و بیشتر ظرفیت ها و توانمندهای استان و آشنایی سریع مسوولان شهرستان ها آماده شده است، خاطرنشان کرد: این آمار به مسوولان استانی و شهرستانی نشان می دهد که هر شهرستان در زمان حاضر در چه وضعیتی قرار دارد و قابلیت ها، فرصت ها و نقاط ضعف و قوت آن در چه بخشی است.

وی با تاکید بر اینکه این کار در چنین سطحی برای نخستین بار در بین استان ها در اصفهان انجام شد، افزود: پیش از این مرکز آمار ایران اقدام به انتشار این جداول شاخص ها در سطح استانی کرد و ما در سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان این کار را در سطح شهرستان ها هم انجام دادیم.

قرشی با اشاره به اینکه در این گزارش، آمار و اطلاعات موجود درباره چهار شهرستان جدید استان نیز آمده است، اظهار داشت: تقسیمات کشوری مربوط به شهرستان های جدید در تابستان امسال ابلاغ شد اما هنوز بسیاری از دستگاه های اجرایی این تقسیمات را در اطلاعات خود اعمال نکردند.

وی با بیان اینکه به‌همین دلیل برای تهیه کتاب آماری شهرستان های استان با مشکلاتی مواجه بودیم، ادامه داد: لازم است دستگاه های اجرایی هرچه سریعتر نسبت به بهنگام سازی سامانه های خود بر اساس تقسیمات جدید شهرستان ها اقدام کنند.

قرشی خاطرنشان کرد: ارائه نشدن آمار بویژه در سال ۹۹ از سوی برخی از دستگاه های اجرایی نیز از دیگر مشکلاتی که برای تهیه این آمار با آن مواجه بودیم.

تابستان امسال جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند به‌عنوان چهار شهرستان‌ جدید استان اصفهان در تقسیمات کشوری معرفی شدند.

کتاب جایگاه اقتصادی و اجتماعی شهرستان های استان اصفهان در آیینه آمار در پایگاه اینترنتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان در بخش دسترسی سریع معاونت آمار و اطلاعات در دسترس همگان قرار دارد.

به عنوان مثال در شاخص های آماری برخوار، جمعیت این شهرستان ۱۲۹ هزار و ۶۹۴ نفر با رتبه دهم در استان، ۹۳ درصد شهرنشینی با رتبه چهارم، نسبت دانش آموز به معلم ۳۴.۵ نفر با رتبه ۱۹، هفت شهر گاز رسانی شده با رتبه چهارم، یکهزار و ۱۹۶ پروانه ساختمانی صادر شده در سال ۹۹ با رتبه سوم و هفت هزار و ۵۲۴ تُن محصولات دائمی باغی با رتبه ۱۸ در استان اعلام شده است.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان، ۵۲ بخش، ۱۱۱ شهر و ۱۲۹ دهستان دارد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.