به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، روزگاری بود که زیلو، این دستبافته پنبهای معروف به فرش سلامت در خانه هر کدام از ما به راحتی یافت میشد اما با گذشت زمان و آمدن انواع فرشهای ماشینی و موکت استفاده از زیلو میرفت که به خاطرهها بپیوندد که با همت بسیج سازندگی، این هنر صنعت فراموش شده دوباره احیا شد و این بار با دستان بانوان هنرمند انواع زیلو بافته میشود.
سید اسدالله امامی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اردکان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: یکی از اهداف بسیج سازندگی در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد صندوقهای قرضالحسنه حوزه اشتغال است.
وی با اشاره به ایجاد کارگاه زیلوبافی بانوان با حرکت بسیج سازندگی و تلاش خود بانوان در این زمینه بیان کرد: زیلوبافی با فرهنگ و هویت این استان عجین شده و افتخار میکنیم زیلوهای استان و شهرستانهای یزد در بیت رهبری و محل سخنرانی مقام معظم رهبری مفروش شده و این هنر مردمان ولایتمدار یزدی است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اردکان گفت: امروز به برکت حرکت جهادی بسیج این سنتهای فراموش شده احیا و در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم شاهد ایجاد چنین کارگاههایی در سطح شهرستان اردکان باشیم.
راضیه دهستانی مسئول نخستین کارگاه زیلوبافی در شهرستان اردکان، در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در یزد اظهار داشت: حدود چهار سال پیش هر زمانی که مقام معظم رهبری را در تلویزیون میدیدند که فرش زیر پایشان زیلو است و برایشان جالب شده بود که زیلو چیست و چرا مکانهایی که رهبر انقلاب سخنرانی یا زندگی میکنند با زیلو فرش شده، به همین دلیل به زیلو علاقهمند شدند و به دنبال یادگیری این هنر و بافت آن رفتند و یکی دیگر از اهدافشان در همین راستا زنده کردن این هنر در بین بانوان و جوانان بوده، چرا که تاکنون به جز عده کمی از سالمندان اشخاص دیگری این هنر را انجام نمیدادند.
وی با اشاره به اینکه نخستین و تنها کارگاه آموزشی زیلوبافی را در اردکان دارد، بیان کرد: تاکنون بین 70 تا 80 نفر را آموزش داده که در خانه و کارگاه مشغول به بافت زیلو هستند.
دهستانی گفت: دوست دارد در هر خانهای یک زیلو باشد چرا که زیلو فرش سلامت است، فرش ضد حساسیت، ضد تعریق، ضد الکتریسته و به طور کلی ویژگیهای بسیار خوبی دارد.
یکی از بانوان شاغل در کارگاه زیلوبافی گفت: حدود یک ماه است که در این کارگاه مشغول به کار است، در ابتدا با سرعت پایین آموزش دیده و در حال حاضر به راحتی کار میکند.
وی افزود: با وجود این که درآمد پایینی دارد اما به دلیل آن که مشغول به کاری است و زمان را به نوبی سپری میکند راضی است.
این بانوی اردکانی گفت: از بانوان دیگر این درخواست را دارم که به چنین کارگاههایی برای یادگیری یک هنر و اوقات فراغت را مفید گذراندن بیایند.
به گزارش تسنیم چه زیباست کمک بسیج سازندگی در ساخت چنین کارگاهی و نقش و رنگهایی که بانوان اردکانی میزنند تا زیلویی بافته شود که هم اشتغال، رونق بگیرد و هم از فراموشی این هنر صنعت فاخر جلوگیری شود.
انتهای پیام/785/ح