مرتضی محبی روز دوشنبه در جلسه ستاد توسعه شهرستان خور و بیابانک افزود: هر چند تاکنون اقدامات خوبی در ابعاد مختلف زیرساختی، ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری در شهرستان خور و بیابانک انجام شده است؛ اما اولویت بندی نیازهای اصلی برای تکمیل طرحها و رسیدن به توسعه پایدار ضروری است.
وی گفت: اقداماتی که تاکنون در زمینه تکمیل زیرساختها و اشتغال نیازمند تمرکز بیشتر است براساس مدل توسعهای خاص وزارت کشور دنبال میشود.
وی ادامه داد: برای توسعه معدنی در این شهرستان مجوز اکتشاف ۱۳ پهنه معدنی صادر شده و برنامه بلند مدت نیز برای فرآوری سنگ صورت گرفته است.
محبی با بیان اینکه راههای این شهرستان از استانداردهای لازم برخوردار نیست گفت: هنوز جادههای این شهرستان ۲ بانده نیست و ضروری است با تامین اعتبار لازم این طرح که از اولویت های شهرستان خور و بیابانک است اجرا شود.
معاون سیاسی و امنیتی فرماندار خور و بیابانک خاطرنشان کرد: شهرستان خور و بیابانک دارای ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و روستایی است و جادههای حادثه آفرین است.
وی افزود: یکی از ضرورت های این شهرستان تامین اعتبار برای تکمیل و روکش آسفالت ۲۲۳ کیلومتر محورهای خور به طبس، خور به تا پلیس راه، پلیس راه تا جندق، خور به بیاضه و رباط پشت بادام، بیاضه به حاجی آباد، هفتومان، ایراج، اردیب، عروسان گلستان و خنج ، خور به مصر و مصر به جندق است که بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی اتصال خور و بیابانک به منابع آب و گاز پایدار را مهم بیان کرد و گفت: تامین زیر ساختهای راه، آب، گاز، برق و مخابرات مهمترین نیازهای این شهرستان برای توسعه پایدار است.
محبی با بیان اینکه خور و بیابانک دارای ظرفیتهای گردشگری، بومگردی، صنایع معدنی و کشاورزی و دامپروری از جمله کشت گیاهان دارویی و پرورش شتر و شترمرغ است گفت: با توجه به ظرفیتهای متعدد در خور و بیابانک، این شهرستان کمتر برخوردار استان اصفهان برای رسیدن به توسعه پایدار و پیشرفت نیازمند حمایت است.
جلسه ستاد توسعه شهرستان خور و بیابانک با حضور و ارائه گزارش دستگاههای اجرایی در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
اتصال شهرستان خور و بیابانک به منابع آب و گاز پایدار، اصلاح و توسعه شبکهآب تامین اعتبار جهت اجرای شبکه فاضلاب،روکش آسفالت و چهار خطه کردن جادهها، تامین اعتبار جهت برخورداری صنایع و کارخانجات تولیدی از گاز سراسری، تامین اعتبار برای برخورداری روستاهای بخش مرکزی از گاز،تامین اعتبار برای ساماندهی آثار تاریخی واجرای طرح جامع گردشگری،تامین اعتبار بازسازی و مرمت قنوات احداث مجتمع های فرآوری وبسته بندی گیاهان دارویی،ارائه تسهیلات ارزان قیمت به کار آفرینان بخش کشاورزی، صنعت ،احداث نیروگاه خورشیدی و تامین نیروی انسانی متخصص از اولویتهای توسعه در خور و بیابانک اعلام شد.
همچنین جذب اعتبار طرح باز آفرینی شهری و احیای بافت فرسوده،رفع نقاط کور مخابراتی و افزایش پوشش شبکه تلفن همراه و تقویت اینترنت در روستاها، تامین پزشک متخصص و تجهیزات پزشکی،تجهیز بخش زایمان و تامین پزشک متخصص زنان و زایمان و سونوگرافی، ایجاد و راه اندازی اورژانس هوایی و اصلاح هندسی پلیس راه از دیگر اولویتها و نیازمندیهایی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت.
۳۱ شهرستان کمتر توسعه یافته و محروم از همه استان های کشور در سال ۹۶ برای تدوین و اجرای طرح توسعه پایدار انتخاب شدند که از استان اصفهان، شهرستان خوروبیابانک دراین فهرست قرار گرفته است.
این شهرستان با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت و ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق مرکز اصفهان واقع است.