یک دهم جمعیت فارس سالمند است/ اجرای پایلوت تهیه شجره‌نامه شهروندان

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 01 دی 1400 - 12:49
مدیرکل ثبت احوال استان فارس با ارائه آماری از وقایع حیاتی حادث شده طی ماه‌های گذشته از سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته، از افزایش تعداد جمعیت سالمند این استان طی ۵ سال اخیر خبر داد و یادآور شد که حدود ۱۰ درصد جمعیت فارس سالمند است.
یک دهم جمعیت فارس سالمند است/ اجرای پایلوت تهیه شجره‌نامه شهروندان

علیرضا انصاری چهارشنبه اول دی در یک کنفرانس خبری ضمن اشاره به قرارگرفتن در آستانه ۱۰۳ سالگی سازمان ثبت احوال، گفت: این سازمان تنها متولی صدور شناسنامه و کارت ملی و اسناد هویتی و ثبت آمار وقایع حیاتی نیست؛ بلکه یک سازمان بسیار استراتژیک شبه امنیتی است که انجام ۱۲۰ وظیفه را برعهده دارد.

او گفت: متاسفانه بسیاری از شهروندان و حتی مسئولان نسبت به اهمیت اسناد هویتی، اعم از شناسنامه، کارت ملی و دیگر اسناد صادره، کم توجه هستند؛ اسنادی که اگر در دسترس افراد سوءاستفاده کننده قرار گیرد، می‌تواند منجر به لطمات زیادی به افراد شود.

انصاری در ادامه ضمن یادآوری اینکه ثبت احوال در کشور پیشرو اجرای دولت الکترونیک بوده است، فراگیر شدن این موضوع را نیازمند ایجاد و گسترش زیرساخت‌ها دانست.

او گفت: بالغ بر ۳ میلیون و ۹۶۵ هزار و ۵۲۲ شهروند واجد دریافت کارت ملی هوشمند در استان فارس زندگی می‌کنند که ۳ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۵۹۴ نفر از آنان برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت‌نام کرده‌اند.

انصاری یکی از مهمترین پروژه‌های ثبت احوال فارس که به شکل پایلوت وارد مرحله اجرایی شده است را، پروژه درخت‌واره شهروندان تحت عنوان پروژه سببی نسبی اعلام و اضافه کرد: اجرای این پروژه بسیار زمان‌بر است و برای انجام آن باید اعتبارات و زیرساخت‌های مورد نیاز تامین شود.

او گفت: در فارس بالغ بر ۷ میلیون سند باید در این پروژه لحاظ شود و برای درج هر سند حدودا ۴۰ دقیقه زمان نیاز است، بنابراین کار قطعا از توان بخش دولتی به تنهایی خارج بوده و باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.

انصاری افزود: اجرای این پروژه به دلیل مشخص شدن کامل هویت افراد و ارتباط سببی و نسبی آنان با یکدیگر، در مسیر جلوگیری از سوء استفاده و پولشویی و ... بسیار موثر و ارزشمند است.

مدیرکل ثبت احوال فارس در ادامه پیرامون آمار وقایع حیاتی ۸ ماهه امسال، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آبان، ۳۹ هزار و ۲۲۱ مورد ولادت ثبت شده که شامل ۲۰ هزار و ۹۹  پسر و ۱۹ هزار و ۲۲ دختر بوده و نشان‌دهنده ترکیب جنسیتی ۱۰۵.۷ پسر در مقابل ۱۰۰ دختر است.

او گفت: براساس این آمار، در استان فارس شاهد ۴۸۹۰ ولادت در هر ماه، ۱۵۹ مورد ولادت در هر شبانه‌روز و تولد ۶.۶ نوزاد در هر ساعت بوده‌ایم.

انصاری با بیان اینکه درصد موالید امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: متاسفانه روند کاهش موالید طی سال‌های اخیر آبشاری بوده و بیشترین میزان آن با حدود ۱۳ درصد کاهش مربوط به آمار سال ۱۳۹۸ است.

مدیرکل ثبت احوال استان فارس با بیان اینکه این استان به لحاظ ولادت، در رده ۲۳ کشور قرار دارد، گفت: سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خوزستان بیشترین تعداد و گیلان، مازندران و البرز کمترین تعداد موالید را در کشور داشته‌اند.

او اضافه کرد: در استان فارس نیز، شهرستان‌های لامرد، خُنج، اوز و شیراز بیشترین آمار ولادت را طی هشت ماهه امسال ثبت کرده‌اند.

این مقام مسئول، میانگین سن مادر در زمان تولد فرزند را برای امسال در فارس ۳۰.۵ سال و در کشور ۲۹.۵ سال اعلام و اضافه کرد که فارس بعد از استان‌های تهران، اصفهان و ایلام، رتبه چهارم را دارد.

انصاری در عین حال گفت: میانگین سن مادران در زمان تولد اولین فرزند برای استان فارس ۲۸.۶ و برای کشور ۲۷.۴ بوده و در مورد پدران برای فارس ۳۳.۴ و برای کشور حدود ۳۲ سال بوده است.

مدیرکل ثبت احوال فارس همچنین از تغییر در فراوانی نام‌های انتخاب شده برای فرزندان طی سال‌های اخیر خبر داد و گفت: در فارس، بیشترین فراوانی ۱۰ نام اول برای پسران به ترتیب، محمد، آریا، امیرحسین، حسین، آراد، علی، ماهان، آیهان و کیان بوده و برای دختران، فاطمه، زهرا، رستا، آوا، الوین، نیلا، آیلین، آونیا، سلین و دلسا بوده است.

ادامه دارد....

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.