جاده‌های کردستان باید به بزرگراه تبدیل شود

خبرگزاری ایسنا چهارشنبه 01 دی 1400 - 16:28
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با اشاره به اینکه در کل استان ۳۴۰ کیلومتر بزرگراه وجود دارد گفت: ارتقای راه‌ها از فرعی و اصلی به بزرگراه در اولویت قرار دارد و در این راستا از تمام ظرفیت‌ها در سطح استان استفاده می شود.
جاده‌های کردستان باید به بزرگراه تبدیل شود

محمد راشد مدرس گرجی امروز چهارشنبه(۱دی ماه) در نشست با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته حمل و نقل، با یاری راهداران حوزه بار، راهداری و مشارکت ستاد دیه استان، ۱۰نفر زندانی جرائم غیر عمد با مبلغ ۳۰۰میلیون تومان آزاد شدند و شب یلدا را با بسته های حمایتی اهدایی سپری کردند.

وی افزود: استان کردستان دارای ۸۰۰۰کیلومتر راه شهری و ۶۲۰۰کیلومتر راه روستایی به ارزش ریالی ۱۰هزار میلیارد تومان ست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان عمر آسفالت های روستایی استان را ۲۵سال به بالا عنوان کرد و گفت: طی ۹ماه اول امسال حدود ۱۰۰کیلومتر روکش آسفالت روستایی انجام شده است.

وی وضعیت جاده‌های استان را نیازمند بهسازی و لکه گیری ذکر کرد و ادامه داد: تحقق این مهم منابع ویژه می طلبد.

مدرس گرجی با بیان اینکه میانگین عمر راه های استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است افزود: با توجه به اینکه کردستان در حوزه ساخت راه‌ها نسبت به میانگین کشوری عقب است، دیدگاه در استان بیشتر به سمت ساخت راه استوو این امر موجب شده بیشترین اعتبار به ساخت اختصاص داده شود، که این امر روند ترمیم و بازسازی راه‌های روستایی را کندتر کرده است.

وی از آسفالت ۳۱۶۰ کیلومتر راه روستایی در استان کردستان، خبر داد و گفت: از این میزان ۲۰۰ کیلومتر آن طی دو سال گذشته انجام گرفته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان، اعلام کرد: جاده دسترسی۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور آسفالت و بهسازی شده که این رقم در کردستان حدود ۶۰ درصد است.

 وی، مجموع اعتبارات آسفالت راه روستایی استان را در سال مالی جاری ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان تاکنون ۵۰ درصد تخصیص پیدا کرده است.

به گفته مدرس گرجی، تلاش بر این است که تا پایان امسال حدود ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های روستایی در استان را بهسازی و آسفالت کنیم که با تحقق این امر حدود ۸درصد به میانگین کشوری نزدیک می شویم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان تعداد نقاط پرحادثه استان را ۲۴نقطه اعلام کرد و افزود: از این میزان ۱۳نقطه بهسازی شده و ماباقی در حال تعمیر است.

وی بیان کرد: برای رفع نقاط پرتصادف، خط‌کشی و ایجاد روشنایی ۳۹ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی تصریح کرد: کل عملیات آسفالت گردنه صلوات‌آباد توسط راهداری استان با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار انجام شده است.

مدرس‌گرجی با اشاره به اینکه در کل استان ۳۴۰ کیلومتر بزرگراه وجود دارد بیان کرد: ارتقای راه‌ها از فرعی و اصلی به بزرگراه در اولویت قرار دارد و در این راستا از تمام ظرفیت‌ها در سطح استان استفاده می شود.

وی با اشاره به اهمیت هوشمند سازی جاده ها در راستای کاهش تصادفات جاده‌ای افزود: در حال حاضر ۳۳ دوربین در جاده‌های اصلی و شریانی استان نصب و مجوز ۱۴دوربین دیگر نیز اخذ شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اضافه کرد: براساس استانداردها باید هر ۲۰ کیلومتر یک دوربین فعال داشته باشد.

مدرس‌گرجی در رابطه با ساماندهی مرز باشماق به عنوان دومین مرز رسمی کشور گفت: سازمان حمل و نقل و جاده‌ای ۷ هکتار زمین در این محدوده دارد که ۱۸ کیلومتر به آن اضافه شد و ساماندهی کل این میزان را در دستور کار قرار داد و کار مطالعاتی برای اجرای این مهم در سطح استان انجام شد.

وی بیان کرد: برای ساماندهی مرز باشماق ۳۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که قرارداد ۶۰ میلیارد تومان در فاز یک این طرح امضا شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با اعلام اینکه تردد ترانزیتی در مرز باشماق طی ۸ ماهه امسال ۱۷۶ درصد رشد داشته است، عنوان کرد: در هشت ماهه امسال در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی جابجا شده است که نسبت به مدت زمان مشابه ۱۳ درصد رشد داشته است.

مدرس‌گرجی اضافه کرد: در مجموع ۱۶ هزار راننده در حوزه حمل و نقل جاده ای در استان فعال هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان، میانگین عمر ناوگان استان کردستان را نسبت به میانگین کشوری بیشتر و فرسوده‌تر اعلام و تصریح کرد: این در حالی است که میانگین سنی مینی‌بوس ها در کشور ۲۵ سال است و اما این رقم در کردستان از ۳۲ سال گذشته است.

وی اظهار کرد: کردستان در بخش حمل و نقل و جابه‌جایی کالاهای اساسی جزو استان‌های برتر کشور است.

 وی از فعالیت ۲۰۰۰ دستگاه در حوزه ناوگان عمومی در سطح استان خبر داد و افزود: از این تعداد ۱۵۰ دستگاه اتوبوس، بیش از یک هزار دستگاه تاکسی و سواری‌های بین شهری و ۸۰۰ دستگاه مینی‌بوس است.

وی با تاکید بر اینکه ناوگان استان کردستان نیاز به نوسازی دارد ادامه داد: ۴۰ درصد مسافران استان با مینی‌بوس‌های فرسوده جابجا می‌شوند.

وی  میانگین سنی اتوبوس در کشور را ۱۲ سال اعلام کرد و یادآور شد: این میزان در کردستان ۱۱سال است و در این بخش با مشکل خاصی روبرو نیستیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.