شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

ایرنا شنبه 04 دی 1400 - 07:48
قزوین – ایرنا –آوج که جزو ۳۱ شهرستان محروم کشور می باشد امروز از توسعه نامتوازن در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری رنجور و آزرده است.
شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

به گزارش ایرنا، شهرستان تازه تاسیس آوج با ۴۳ هزار جمعیت که ۷۰ درصد آن را روستاییان تشکیل می‌دهند؛ هنوز از حداقل زیرساخت ها و امکانات خدماتی، درمانی و دانشگاهی محروم است.

این شهرستان که از زمان احداث آن ۱۰ سال می گذرد هنوز ۱۰ اداره و دستگاه خدمات رسان در آن مستقر نشده اند و اهالی آن باید برای انجام کارهای اداری روزانه خود به شهرستان رزن در استان همدان به مسافت ۴۰ کیلومتر یا به شهرستان های بویین زهرا با ۹۰ کیلومتر و تاکستان با ۸۰ کیلومتر مراجعه کنند.

شهرستان آوج با ۲ شهر به نام‌های آوج و آبگرم دارای مزیت های گردشگری از قبیل پل معلق، برج‌های دوگانه خرقان با هنر آجرکاری سلجوقی، کاروانسرای شاه عباسی، آبگرم‌های معدنی، چشمه علی، آبشار شاه دره و منصور، دره سرسبز روستای توآباد، غار قلعه کرد، درخت کهنسال روستای پروان و ده‌ها جاذبه تاریخی و طبیعی دیگر است اما متاسفانه با صنعت گردشگری بیگانه است و زیرساخت های لازم را در این زمینه ندارد.

در بخش کشاورزی نیز فعالیت های آن به رغم ظرفیت های گسترده همچنان به صورت سنتی انجام می شود و از صنایع تکمیلی و فرآوری بخش کشاورزی در آن خبری نیست.

در بخش صنعت نیز مردم این شهرستان برای توسعه منطقه خود وارد عمل شده اند و در سال ۱۳۶۰، ۴۰۰ هکتار زمین را که در این شهرستان کوهستانی بسیار گران قیمت و ارزشمند است به سازمان جهاد کشاورزی هبه کرده اند.

بعد از گذشت ۴۰ سال فقط ۶۶ هکتار زمین از طرف جهاد کشاورزی به شرکت شهرک‌های صنعتی استان واگذار و در حال حاضر فقط هشت قرارداد در ناحیه صنعتی آوج منعقد شده است.

این ناحیه صنعتی از زیرساخت‌های آب، برق و گاز محروم بوده و جلسات متعدد استانی نیز برای حل مشکلات آن به بهانه جانمایی نادرست ناحیه به نتیجه نرسیده است.

تمامی سرمایه گذاران به شمال استان قزوین هدایت می شوند

فرماندار شهرستان آوج معتقد است مشکلات این شهرستان ناشی از توسعه نامتوازن در استان است که تمامی سرمایه گذاران و بنگاه های اقتصادی به شمال این استان هدایت می شوند و در نهایت جنوب و بویژه شهرستان آوج مغفول می ماند.

نصرت الله علیرضایی گفت:در شهرستان آوج تمامی اقدامات لازم را برای جذب سرمایه گذاران انجام داده ایم اما در نهایت آنها به شمال استان و شهرک های صنعتی کاسپین یک و دو هدایت می شوند درحالیکه استان قزوین تنها محدود به شمال آن نیست.فرماندار آوج:تمامی سرمایه گذاران به شمال استان و شهرک های صنعتی کاسپین یک و دو هدایت می شوند در حالیکه استان قزوین تنها محدود به شمال آن نیست.

وی گفت: این شهرستان شهدای زیادی را در دوران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تقدیم نظام کرده و حق آن بیشتر از اینها است.

علیرضایی افزود:آوج تنها شهرستان استان است که هنوز بیمارستان ندارد و اهالی شهرستان برای درمان بیماران خود باید علاوه بر درد بیماری، رنج سفر به شهرستان های مجاور و حتی مرکز استان با ۱۲۰ کیلومتر فاصله را تحمل کنند.

فرماندار خاطر نشان ساخت: لازم است چند اداره جدید در این شهرستان مستقر و مشکل شعبه تامین اجتماعی آن مرتفع شود تا از ایجاد نارضایتی میان اهالی این شهرستان جلوگیری به عمل آید.

وی اضافه کرد: از ۱۰۰  روستای شهرستان آوج هنوز ۳۵ روستا فاقد نعمت گاز طبیعی بوده و پنج روستا در زمینه تامین آب شرب با مشکل مواجه هستند که با بسیج سازندگی برای رفع مشکل همکاری شده است.

شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

علیرضایی گفت: مشکل دریافت سیگنال تلویزیون،خطوط تلفن و اینترنت نیز از گذشته در این شهرستان با توجه به کوهستانی بودن آن وجود داشته و برخی از روستاهای آن تحت پوشش شبکه نیستند که باید برای حل مشکلات شهرستان نگاه ویژه ای به این شهرستان محروم صورت گیرد.

برای ورود سرمایه گذاران به آوج، فرش قرمز پهن نمی شود

امام جمعه آوج معتقد است این شهرستان ظرفیت های زیادی در حوزه گردشگری، کشاورزی و سرمایه گذاری دارد اما متاسفانه بی توجهی، بی اعتنایی و نادیده گرفتن ظرفیت های آن موجب مهاجرت جوانان به شهرها و استان های دیگر شده است.

حجت الاسلام سید ابراهیم موسوی گفت: جذب سرمایه‌گذار صنعتی و گردشگری به حل مشکلات این شهرستان کمک می‌کند اما با وجود رایزنی‌های صورت گرفته سرمایه‌گذاران در نهایت به سایر مناطق استان جذب می‌شوند.

شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

این مسوول افزود: یکی از مشکلات مهم و اساسی این شهرستان نداشتن بیمارستان و همچنین نبود واحدهای فرآوری محصولات است که اولی موجب نارضایتی اهالی و دومی موجب خام فروشی محصولات آنها می شود.

وی گفت: انتظار داریم که مدیران ارشد استان به مشکلات این شهرستان به نحو بهتر رسیدگی کنند چون هنوز در این شهرستان ۱۴ اداره غیرفعال هستند یا با یک نیرو اداره می شوند که عملا در خدمت رسانی به مردم موفق نخواهند بود.امام جمعه آوج:کسی برای ورود سرمایه گذاران به این شهرستان فرش قرمز پهن نمی کند. 

موسوی افزود: به رغم این مشکلات، کسی برای ورود سرمایه گذاران به این شهرستان فرش قرمز پهن نمی کند و سرمایه گذارانی که برای ورود به این شهرستان تمایل دارند بر اثر بی تفاوتی مدیران در جاهای دیگر سرمایه گذاری می کنند.

جنوب استان قزوین در نگاه مدیران فراموش شده است

رئیس شورای شهر آوج می گوید چندین سال است که مشکلات این شهر را که مرکزیت شهرستان را دارد در جلسات و مکاتبات با مسوولان اعلام کرده است اما متاسفانه گوش شنوایی برای حل این مشکلات وجود ندارد.

عباس افتخاری گفت: اگر مسوولان دوست دارند که از مشکلات آوج چیزی گفته نشود اشکالی ندارد و ما سکوت پیشه می کنیم اما حق مردم محروم این شهرستان بیشتر از اینها است.

وی اضافه کرد:به عنوان مثال مردم این شهرستان برای توسعه منطقه خود ۴۰۰ هکتار زمین را برای احداث شهرک صنعتی هبه کرده اند اما امروز شرکت شهرک های صنعتی می گوید جانمایی این شهرک اشتباه بوده و مخالف توسعه آن است.رییس شورای شهر آوج:متاسفانه اراده ای در مسئولان برای حل مشکلات ناحیه صنعتی آوج مشاهده نمی شود.

افتخاری با بیان اینکه مشکل ناحیه صنعتی آوج بسیار حاد شده است، گفت:متاسفانه اراده‌ای در مسئولان نیست و نمی‌خواهند این ناحیه صنعتی رونق پیدا کند به همین دلیل برای تامین زیرساخت های آن اقدام و همکاری نمی کنند.

رئیس شورای شهر آوج با انتقاد از نگاه همیشگی مدیران به شمال استان و فراموش کردن جنوب قزوین، گفت: به شهرک صنعتی کاسپین سرمایه‌گذار بردن هنر نیست،اگر هنری دارید سرمایه‌گذار را به جنوب استان هدایت کنید، نه اینکه کاری کنید که سرمایه‌گذاران بومی و غیربومی که در اینجا حضور پیدا کرده اند بروند و دیگر بازنگردند.

شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

افتخاری گفت: مسوولان می گویند صنعت و کشاورزی در آوج جوابگو نیست و همه را به دشت قزوین سوق می دهند پس سهم آوج از توسعه چه می‌شود، مگر آوج به‌عنوان یکی از مراکز گردشگری استان تعریف نشده پس چرا اعتبار گردشگری به آن تخصیص داده نمی شود؟

رئیس شورای شهر آوج ادامه داد: این شهرستان به عنوان یکی از شهرستان های محروم کشور تعریف شده و نیازمند حمایت ویژه است درحالیکه هنوز بسیاری از ادارات در آن فعالیت ندارند و در حوزه مسکن با چالش های جدی روبه رو است.

واحد مسکونی در شهرستان آوج برای سکونت مدیران پیدا نمی شود

رییس یکی از ادارات شهرستان که نخواست نامش ذکر شود به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه به دلیل ضعف زیرساخت ها و توجه نکردن به نیاز مسکن در این شهرستان، واحد مسکونی در آن برای اجاره و سکونت مدیران پیدا نمی شود.

وی اضافه کرد: به دلیل همین مشکل مجبور هستیم روزانه از قزوین با طی ۱۲۰ کیلومتر مسافت به شهرستان سفر کنیم و اگر واحدی برای سکونت پیدا شود حتما در شهرستان اقامت می کنیم.

شهرستان محروم آوج، رنجور از توسعه نامتوازن

این مسوول گفت:چند خانه سازمانی در شهرستان وجود دارد که آن هم توسط خود بومیان شهرستان اشغال شده است و ما چاره ای جز تردد نداریم.

وی اضافه کرد: شاید یکی از دلایل حضور نیافتن مدیران در این شهرستان کمبود و گرانی مسکن است که امیدواریم این مشکل در طرح ملی مسکن که تازه در شهرستان در حال آغاز است مرتفع شود.

برآیند:

شهرستان آوج به رغم ظرفیت های گردشگری و کشاورزی خود از نظر جذب سرمایه گذار با چالش های جدی مواجه است به گونه ای که حتی سرمایه گذاران بومی نیز تمایل بسیار کمی برای حضور و فعالیت در آن نشان می دهند.

در این میان مسوولان شهرستانی از نگاه غیرحمایتی مدیران استانی گلایه دارند و محرومیت آن را ناشی از توسعه نامتوازن استان می دانند درحالیکه موضوع سرمایه گذاری به صورت اجباری و تجویزی صورت نمی گیرد و سرمایه گذار در انتخاب محل سرمایه گذاری خود مختار است.

با توجه به این موضوع باید زمینه ها، مشوق ها و محرک هایی برای سرمایه گذاران فراهم شود که به رغم تمامی محرومیت های شهرستان، آگاهانه برای سرمایه گذاری در آن اقدام کنند تا هرچه سریعتر چرخ های توسعه شهرستان به حرکت درآید.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.