تأثیر طرح جهش تولید مسکن بر میلگرد و تیرآهن

خبرگزاری ایسنا شنبه 04 دی 1400 - 11:22
طرح نهضت مسکن ملی یا همان جهش تولید مسکن آغاز شده است.
تأثیر طرح جهش تولید مسکن بر میلگرد و تیرآهن

به گزارش ایسنا بنابر اعلام آیرومارت، طرح نهضت مسکن ملی  تدوین شده تا دهک‌های اقتصادی پایین‌تر کشور هم بتوانند خانه‌دار شوند. در چشم‌انداز این طرح، مالک‌شدن افرادی در دستور کار قرار گرفته که تهیه مسکن بدون حمایت‌های دولتی برایشان دشوار است. اما مزایای این طرح عمرانی و رفاهی فقط به خانه‌دارشدن اقشار ناتوان در خرید خانه محدود نمی‌شود بلکه اثرات بسیار مثبتی روی بازارهای مختلف از جمله بازار آهن و مصالح دیگر ساختمانی هم خواهد گذاشت. چطور؟ با ما همراه باشید تا بیشتر برایتان بگوییم.

جهش تولید مسکن؛ با یک تیر به چند نشان زده می‌شود

این طرح شرایط ایده‌آلی برای دهک‌های پایین جامعه فراهم می‌کند. خانه‌دارشدن دیگر رویایی دور از دسترس نخواهد بود. بنا به طرح جهش تولید مسکن، زمین ۹۹ساله در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و بانک مرکزی هم تسهیلاتی مناسب را به آنها اعطا خواهد کرد. بودجه کلانی برای این طرح در نظر گرفته شده است. بانک‌ها متعهد به پرداخت تا ۳۶۰هزار میلیارد تومان تسهیلات سالانه هستند و در نتیجه، همه‌چیز برای پیش‌برد این برنامه مهیاست.

رونق‌گرفتن تولید مسکن از یک سو می‌تواند مژده خانه‌دارشدن را به افرادی بدهد که رویای سقفی از آنِ خود را محال می‌دیده‌اند و از سوی دیگر به بازار راکد مسکن جانی دوباره خواهد داد. از نقطه‌نظر بازارهای مصالح هم اوضاع بسیار متفاوت از سال‌های پیش خواهد بود.

توسعه ساخت‌وساز می‌تواند از نوسان قیمت مصالحی مانند آهن‌آلات کم کند. قیمت تیرآهن و مواد دیگر در این رشد برنامه‌ریزی‌شده به ثبات و تعادل خواهد رسید. شرکت‌های خوش‌نامی مانند آیرومارت (پیشرو صنعت نفت آسیا) در بازار حضور دارند که با ارائه خدمات درجه‌یک و منصفانه در کنار طرح‌های تولیدی قرار می‌گیرند. توسعه مسکن و رونق‌گرفتن ساخت با کمک چنین پشتیبانان تجاری و مالی به راحتی پیش خواهد رفت.

تأثیر طرح جهش تولید مسکن بر میلگرد و تیرآهن

خونی تازه در رگ‌های مسدود و راکد بازار مسکن جاری خواهد شد؟

تقاضای بخش عمده و بزرگی از جامعه برای خرید مسکن و ساخت‌وساز خانه در سال‌های اخیر کاهش یافته است. سایه سرد و بی‌رحم تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی کشور به رشد بخش مسکن و ساخت ضربات زیادی وارد کرده ولی تدبیر و توسعه همیشه در سخت‌ترین شرایط هم مقدور است. با پشتیبانی از نگاهی منطقی و کمک‌گرفتن از تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگانِ انواع مصالح و ملزوماتِ توسعه ساخت‌وساز، رسیدن به نقطه نهایی طرح جهش دور از انتظار و نشدنی نخواهد بود.

در سال‌ها و به‌ویژه ماه‌های اخیر، رکود صنعت مسکن ضربات سنگینی به جیب‌ها وارد کرده است. با قطع امید افراد از امکان خانه‌دارشدن، اجاره‌نشینی رشد چشمگیری داشته و اجاره بها هم از کنترل خارج شده است. اما طرح جهش تولید مسکن به میان آمده تا از سردی و رخوت بازارها کم کند و امکانات تازه‌ای را در صنعت ساخت‌وساز به وجود بیاورد.

در این طرح، با افزایش تسهیلات و یارانه‌های مؤثر برای ساخت، رونق به بازار بازخواهد گشت. تغییر الگوی ساخت و کاهش متراژها هم در طرح جهش تولید مسکن در دستور کار قرار گرفته است. با خروج مسکن از حالت سرمایه‌داری و بدل‌شدن آن به کالایی مصرفی، صاحبخانه‌شدن بعید نخواهد بود و بسیاری از اقشار جامعه مالک خواهند شد.

حمایت دولت از انبوه‌سازان و پیمانکاران و ارائه تسهیلات به متقاضیان مسکن ملی باعث می‌شود که نوعی رونق اقتصادی در مسیرهای موازی صنعت ساخت‌وساز شکل بگیرد. ورود پیمانکاران و سازندگان مسکن به این برنامه دولتی بازار مصالح را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد. رشد این بازارها هم آنها را از انحصار و نوسانات غیرمنطقی خارج خواهد کرد.

طرح جهش تولید مسکن برنامه‌ای نشدنی و دور از ذهن نیست. هم زیرساخت‌های اجرایی‌اش فراهم‌اند و هم متقاضیان زیادی دارد که به این طرح معنا و مفهوم می‌دهند. در صورت اجرای این طرح، با برنامه‌ای بسیار وسیع‌تر از مسکن مهر روبه‌رو خواهیم بود که اگرچه تا اندازه‌ای پیش رفت اما نواقصی داشت که ارزش‌هایش را تاحد زیادی زیر سؤال می‌برد.

بازار آهن و اثرپذیری‌اش از دنیای مسکن و ساخت‌وساز

سیاست‌های مالی‌وپولی و برنامه‌های عمرانی و توسعه‌ای دولت‌ها نقش مهمی بر روند رشد یا نزول قیمت محصولات بازار آهن دارند. قیمت میلگرد یا سایر اقلام بازار آهن می‌تواند تحت‌تأٍثیر قیمت ارز، حباب‌های شکل‌گرفته در حوزه مسکن، وضعیت تعرفه صادراتی و... دچار نوسانات مختلف شود.

تأثیر طرح جهش تولید مسکن بر میلگرد و تیرآهن

اما با شکل‌گیری مسیر توسعه با طرح جهش تولید مسکن دیگر چنین نوسانات و چالش‌هایی بازارهای مختلف را تهدید نخواهد کرد. اساسا، هیچ توسعه‌ای از توسعه دیگر جدا نیست. توسعه بازار مسکن می‌تواند رشد بازار مصالح و آهن را با خود به همراه بیاورد. این رشد در شاخه‌های مختلف تجاری و صنعتی کشور جاری خواهد شد و در حرکتی هم‌افزا به بازی چند سر بُردی بدل می‌شود که نتایج راضی‌کننده‌اش طیف وسیعی از ذی‌نفعان را مسرور می‌کند. دولت با اجرای این طرح می‌تواند بسیاری از مشکلات چندین‌وچندساله اقتصادی را به‌سادگی حل کند.

در آخر

رونق بازار مسکن با فعال‌شد پیمانکاران، کمک بانک‌ها، ارائه تسهیلات مختلف دولتی و البته همکاری تأمین و تولیدکنندگان خبره و منصفی به نتیجه خواهد رسید که در کنار یکدیگر به نشدن‌ها و ناممکن‌ها پایان می‌دهند. تولیدکنندگان خوش‌سابقه‌ای مانند شرکت آیرومارت (پیشرو صنعت نفت آسیا) آماده‌اند که در خصوص تأمین و بازرگانی مقاطع فولادی فضای ایمن و خوشایندی را برای پروژه‌های ساخت‌وساز فراهم کنند. در چنین اکوسیستمی، خانه‌دارشدن دیگر رویا نیست بلکه طرحی سازنده است که هیچ‌کس را از مزایایش بی‌نصیب نمی‌گذارد.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.