علیرضا نظری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد: مجلس یازدهم به منظور اصلاح بودجه کشور و از طریق توجه به فراوردههای نفتی و نیز شرکتهای دانش بنیان، مسیر اتکا به فروش نفت خام را می بندد .
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی را مقام معظم رهبری در ۲۴ محور در مقابله با تحریم ها به دولت ابلاغ کرد، ادامه داد: عبور از تحریم با برنامهریزی و ساماندهی اقتصادی در درون، استفاده از شرکتهای دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات تولید داخل محقق میشود.
وی اضافه کرد: دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای آسیب رساندن به نظام همواره از ابزار تحریم استفاده کردند و در دهه چهارم پیروزی انقلاب تحریمهای هوشمندانه را به کار بردند و این تحریمها با گذشت زمان پیچیدهتر شدند و وزارتخانه خزانهداری دولت آمریکا مجاری پولی ایران را رصد کرد تا مزاحمت در اقتصاد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ارتباط با کشورهای همسایه و هممرز با ایران می تواند اثر تحریم ها را کاهش دهد، اظهار داشت:مقاوم سازی اقتصاد با تکیه بر فروش فرآوردههای نفتی و خودداری از خام فروشی تا کنون در کشور عملیاتی نشده است.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی با اشاره نقش مهم تاسیس پالایشگاهها در صادرات فرآوردههای نفتی افزود: پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید ۴۰ میلیون لیتر بنزین توانست نیاز به این محصول را تامین و برای هر بشکه نفت سه برابر ارزش افزوده ایجاد کند.
وی توضیح داد: فرآوردههای نفتی و بنزین دارای بازار فروش است، حمل آن فقط از طریق کشتی نیست، امکان ردگیری ندارد و دنیا به این فرآوردهها نیاز دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم گفت: کشورهای دنیا به نفت خام ما نیاز ندارند اما به محصولات پتروشیمی نیازمند هستند و برای خرید آن مجبور به دور زدن تحریمها میشوند و ارزش افزوده حاصل از فروش فرآوردههای نفتی می تواند جایگزین منابع ارزی شود.
وی با تاکید بر لزوم نوجه به محصولات تولیدی شرکتهای دانشبنیان ادامه داد: این محصولات به دلیل بهرهگیری از فنآوری جدید خریداران بسیاری در داخل و خارج از کشور دارد و سبب ارزآوری میشوند.
نظری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر خلاص کردن کشور از چرخه دلار گفت: در سال ۱۳۹۷ به دلیل فشار تحریمها علیه کشور و کمبود دلار، از ارز ملی کشورها استفاده شد.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بخشی از ارز کشور برای کالاهایی که مورد نیاز مردم نیست هزینه میشود در صورتی که باید از آن برای نوسازی صنایع تولیدی و به روزرسانی تجهیزات تولید و واردات کالاهایی که به رونق تولید و اشتغال کمک میکنند، استفاده شود.
نظری افزود: کالاهایی که نیاز به منابع ارزی دارند اولویت بندی نشدند و ساماندهی و مدیریت تامین و مصرف این منابع ارزی ضروری است که اصلاح این روند در دستور کار مجلس یازدهم است.
خمین در جنوب استان مرکزی واقع شده و دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت است.