حسین محجوبی نقاش معاصر و طراح و معمار پارکهای معروف تهران، مدتی است که برای طراحی پارکهای جدید به بنبست خورده است. او می گوید تهران آب ندارد و به همین دلیل کار جالبی انجام داده و پارک هایی را که طراحی کرده و قرار بوده زمانی عملیاتی شود در تابلوهایش به تصویر میکشد. محجوبی میگوید که امروز حتی مازندران را هم نابود کردهاند و نمیدانند که چه میکنند. دیگر چای طبیعی هم پیدا نمیشود و همه چیز ماشینی شده است، در گذشته با چای مست میشدیم. آن چای واقعا عطر و رنگ خوبی داشت. نقاش سرشناس درباره تبدیل خانهاش به موزه و بیتوجهی شهرداری و بدقولیهای این نهاد در گفتوگو با «ایسنا» گفته است: تنها آرزویی که در سینه دارم راهاندازی موزهام است و اصلا وصیت کردهام که پس از فوتم فرزندانم اینجا را به یک موزه تبدیل کنند. من از سال ۱۳۵۳ در این خانه هستم و میزبان چهرههای فرهنگی مهمی مثل احمد شاملو، بهبهانی، مشیری و... بودهام. بارها مسوولان شهرداری به خانه ما آمدند و حتی در بار آخر صورت جلسه هم کردند؛ ولی همچنان هیچ اتفاقی در این زمینه نیفتاده است. آخرینبار قرار شد ملک را به قیمت روز بخرند که ملک در اختیار شهرداری باشد و حدود ۶ اثر مرا نیز که مربوط به دورههای مختلف است، خریداری کنند که به همراه بخشی از وسایل شخصی من در محل موزه به نمایش بگذارند. ولی گویی برایشان اهمیتی ندارد.
محجوبی میگوید: «همین الان اینجا را ۵۰میلیارد میخرند؛ ولی اگر بفروشیم پس فرهنگ این مملکت را چه کسی میخواهد نگه دارد؟ این وظیفه شهرداری است که این کار را برای اهالی مطرح فرهنگ و هنر کشور انجام دهد. این اتفاق برای چهرههای هنری کشورهای مختلف افتاده است و دولتها از همین موزهها، درآمدهای توریستی کسب میکنند. وقتی از لاهیجان به تهران آمدم ۲۰ ـ ۱۰ سال تنها زندگی میکردم. آن زمان شغلی پیدا کرده بودم که ۸۰۰تومان حقوقم بود و بخشی از آن را پسانداز میکردم تا اینکه در آریاشهر منزلی خریدم و در سال ۵۳ اینجا را با ۲میلیون تومان خریدم.»
حسین محجوبی بهعنوان طراح پارک ساعی مشهور است؛ اما مسوولیت نظارت بر اجرای ساخت پارکهای ملت، نیاوران، لاله، جمشیدیه و... را هم عهدهدار بوده است. او میگوید: «من ۷۱ سال در این شهر زندگی کردهام. تهران زشت شده است و این را قبلا به آقای قالیباف هم گفتهام. تمام آب تهران در سه مسیر جریان دارد؛ ولی آنقدر اکنون جمعیتش زیاد شده که با مقایسه جمعیت و ظرفیت آب آن، به یک جنایت میرسیم. نمیشود برای تهران کاری کرد.»
این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا دوست داشتید که پارکهای دیگری برای تهران طراحی کنید؟ گفته است: قرار بود از چیتگر تا لواسان درخت کاری شود؛ تحت عنوان کمربند سبز ولی وقتی کار را شروع کردیم دیدیم که آب نداریم و تنها لویزان درست شد.»
حسین محجوبی میگوید: «چون در تهران آب نداریم نمیشود کار خاصی کرد و خودمان با دست خودمان زمینهایمان را خفه کردهایم؛ ولی با اینکه نشد این ایدهها را در حقیقت پیاده کنم، در آثارم مثلا «هفت باغ ایرانی» آنها را به تصویر کشیدم.»
منبع خبر "
دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.