شاید درست حدس زده باشید، اعتیاد؛ یک بیماری خانمان سوز که تبعات جبران ناپذیری برای فرد، خانواده مصرف کننده و جامعه دارد.
بسیاری از افرادی که مصرف مواد مخدر را آغاز می کنند، نمی دانند که در حال ابتلا به بیماری اعتیاد هستند چراکه به گفته کارشناسان، اعتیاد دارای یک روند تدریجی است و به آرامی از مصرف تفننی به مصرف دائمی تبدیل می شود.
کشف و امحا مواد مخدر، دستگیری قاچاقچیان و توزیع کننده ها جز اخباری است که همواره در طول سال جز اخبار صدر نشین است اما این بیماری مخرب به جامعه قرار است چندین خانواده را گرفتار کند!؟
اعتیاد همسرم زندگیمان را نابود کرد
زهرا همسر معتادی که به تازگی پاک شده به ایسنا گفت: همسرم ۴۲ ساله است و ما صاحب دو فرزند دختریم، ۲ سالی بود که همسرم درگیر اعتیاد شده بود و اعتیاد او روز به روز بر زندگیمان تاثیر مخربش را می گذاشت.
وی ادامه داد: مصرف مواد مخدر طی ۲ سال گذشته نه تنها باعث شد با بی نظمی در کار و تغییر خلق و خوی همسرم، شغلش را ازدست بدهد بلکه بدهی زیادی هم ببار آورد و زندگیمان را نابود کرد.
این بانوی ۳۵ ساله با بیان اینکه هر بار همسرش قپل کنار گذاشتن مواد مخدر را می داد اما نتیجه ای نداشت، گفت: تا پای طلاق هم رفتیم اما بلاخره تصمیمش را گرفت و با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد یک سال است که پاک است و زندگیمان به حالت عادی برگشته است.
وی اعتیاد را خطرناکتر از نوع بیماری توصیف کرد و گفت: الحق که اعتیاد خانمان سوز و چه بسا شیرازه چه خانواده هایی را از هم نپاشیده است..
کشف ۵۷۷۲ کیلوگرم مواد مخدر طی سال جاری در آذربایجان غربی
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی گفت: بیش از سه تن انواع مواد مخدر کشف شده طی سال جاری در استان با حضور مسوولان قضایی در ارومیه امحا شد.
سردار سرتیب دوم مسعود خرم نیا افزود: این میزان مواد مخدر با هدف نشان دادن اقتدار نیروهای انتظامی و اقدامات ناجا، به تصویر کشیدن تلاش های شبانه روزی ماموران جان بر کف انتظامی و احساس امنیت و آسایش بین مردم امحا شده است.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۵۷۷۲ کیلو گرم انواع مواد مخدر توسط فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی کشف و ضبط شده است.
وی ادامه داد: این میزان کشفیات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۶ درصد افزایش یافته است.
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی گفت: امسال ۱۰ هزار و ۵۵۵ نفر نیز در این رابطه دستگیر شده اند.
سردار خرم نیا افزود: امسال خوشبختانه هیچگونه شهید یا جانباز در زمینه مبارزه با مواد مخدر در استان نداشته ایم.
آذربایجان غربی نیازمند ایجاد ۳ اردوگاه جمع آوری و درمان معتادان متجاهر است
محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی در دومین جلسه اصلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ، با اشاره به اهمیت جمع آوری معتادان متجاهر در سطح جامعه و اسکان آنها در مراکز ترک اعتیاد و تاثیر آن در ایجاد امنیت عمومی و سلامت روانی جامعه، گفت: در بسیاری از نقاط و مناطق شهری و بویژه مناطق حاشیه نشین، حضور معتادان متجاهر ضمن ایجاد فضای نامناسب و ناامن برای شهروندان موجب بروز برخی از ناهنجاریهای اجتماعی شده است.
استاندار آذربایجان غربی توجه به جمع آوری و برنامه ریزی برای پاک شدن این افراد از مواد مخدر و بازگشت به آغوش جامعه را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: در کنار برنامه ریزی های کوتاه مدت باید به دنبال برنامه های بلند مدت برای جمع آوری، درمان و آموزش و ایجاد فرصت های اشتغال برای معتادان متجاهر بود تا این افراد بتوانند بعد از پاک شدن وارد جامعه شده و دیگر به دنبال مصرف مواد مخدر نباشند.
وی با اشاره به اینکه دغدغه تمامی مسئولان نظام حل مشکلات و مسائل اجتماعی است، گفت: با ایجاد اردوگاه های نگهداری معتادان متجاهر در خراسان رضوی تجربه خوبی در ساماندهی ، درمان ، آموزش و اشتغال معتادان متجاهر بدست آوردیم که با استفاده از این تجربیات می توان، آذربایجان غربی را نیز به الگوی مناسب در درمان معتادان متجاهر در کشور تبدیل کنیم.
معتمدیان گفت: استان نیازمند ایجاد اردوگاه های جمع آوری و درمان معتادان متجاهر در مرکز، شمال و جنوب استان است و در زمینه ایجاد کمپ های ماده ۱۵ از ظرفیت بخش خصوصی در تمامی شهرهای استان باید استفاده شود.
استاندار آذربایجان غربی همچنین خواستار ورود جدی شهرداری های استان بر اساس تکالیف و مسئولیت های اجتماعی دراین زمینه شد.
وی تهیه بانک اطلاعاتی مناسب از معتادان متجاهر را یادآوری کرد و افزود: برای برنامه ریزی دقیق در این زمینه نیازمند آمار و اطلاعات صحیح هستیم.
به گزارش ایسنا، اگرچه مجازات عاملین گسترش اعتیاد در جامعه ضروری است اما فرهنگسازی و تبیین اثرات زیانبار اعتیاد توسط دستگاههای فرهنگی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای نسل جوان نیز امری مهم و تاثیرگذار است که باید بیش از گذشته به این امر توجه شود.
انتهای پیام