محمد رضا رضانیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کارشناسان مرکز توسعه سلامت کیش در ۹ ماه امسال بیش از ۲۶ هزار نوبت بازرسی از اماکن و مراکز توزیع مواد غذایی جزیره انجام دادند.
وی اضافه کرد: در نتیجه این بازرسی ها ۳۸ مورد از واحدهایی که به تخلف خود به ویژه رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با شیوع ویرس کرونا بی توجه بودند پلمپ و ۱۶ واحد نیز به مراجع قضایی معرفی شد.
وی افزود: همچنین کارشناسان در بازرسی های خود مقدار حدود ۳۸ هزار کیلو گرم مواد غذایی و آرایشی بهداشتی فاسد و تاریخ گذشته را در گود زباله معدوم کردند.
رضانیا یادآور شد: هم اکنون ۱۲ بازرسی مستقر در این مرکز بازرسی از اصناف جزیره شامل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و غرفه های آرایشی و بهداشتی را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار داده اند.
رییس مرکز توسعه سلامت کیش افزود: در این مدت انجام حدود یک هزار مورد کلرسنجی ، ۴۰۰ مورد نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی، ۲۰۰ مورد نمونه برداری از مواد غذایی و خوراکی ، ۲۰۰ مورد بازدید از مدارس(زمان برگزاری آزمون ها و بازگشایی مدارس ) از مهمترین اقدامات انجام گرفته توسط کارشناسان بهداشت محیط است.
وی با بیان اینکه در این مدت بیش از ۴۰۰ مورد گزارش مردمی دریافت وبه شکایات رسیدگی شد ادامه داد: مردم در زمان خرید به تاریخ تولید وانقضای مواد غذایی دقت ودر صورت مشاهده هرگونه مغایرت موارد را به سامانه ۱۹۰ و شماره ۴۴۴۲۳۳۱۱ منعکس کنند.
رضانیا رعایت اصول بهداشتی را در کنترل بیماری کرونا موثر اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه اکنون جزیره کیش به لحاظ شیوع کرونا در وضعیت زرد قرار دارد ، لازم است مردم با رعایت پروتکل های بهداشتی به قطع زنجیره کرونا کمک کنند.
وی یادآور شد: استفاده از ماسک، دستکش و شتشوی مرتب دست ها توسط متصدیان، گندزدایی روزانه تجهیزات و سطوح واحد صنفی و حفظ فاصله اجتماعی بین مشتریان توسط واحد های صنفی الزامی است.