رشد ۴۴۹ درصدی سود شرکت در شش ماه نخست امسال/ بالغ بر نیم میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم

تابناک سه شنبه 16 دی 1399 - 01:03
بر اساس حسابرسی‌هایی که به انجام رسیده و با توجه به بورسی بودن شرکت، در کدال نیز درج شده و به رویت عموم رسیده، در ۹ ماه ابتدایی امسال توانستیم از مرز ۶۰ میلیارد تومان سود خالص عبور کنیم در حالی سود خالص شرکت در سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بود که آن سود هم بیش از پیش بینی‌ها محقق شده بود.
عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: در بحث تولید کاشی و سرامیک در کشور باید هدف گذاری «صادرات» باشد و بر این اساس بیش از دو سوم واحد‌های تولیدی اضافه هستند و بی دلیل مجوز فعالیت برایشان صادر شده است.

به گزارش «تابناک»، دکتر مهدی فکری، مدیرعامل شرکت کاشی و سرامیک الوند در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه در خصوص وضعیت مالی این شرکت گفت: خوشحالیم که توانسته‌ایم از اهداف مشخص شده مان عبور کنیم، به گونه‌ای که توانسته‌ایم رکورد سود خالص شرکت را بعد از ۳۲ سال از تاسیس به میزان چشمگیری بشکنیم.

وی با اشاره به صورت‌های عملکرد مالی این شرکت در ۹ ماه ابتدایی امسال گفت: بر اساس حسابرسی‌هایی که به انجام رسیده و با توجه به بورسی بودن شرکت، در کدال نیز درج شده و به رویت عموم رسیده، در ۹ ماه ابتدایی امسال توانستیم از مرز ۶۰ میلیارد تومان سود خالص عبور کنیم در حالی سود خالص شرکت در سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بود که آن سود هم بیش از پیش بینی‌ها محقق شده بود.
 
رشد ۴۴۹ درصدی سود شرکت در شش ماه نخست امسال/ بالغ بر نیم میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم

فکری افزود: این در حالی است که با توجه به مدت باقی مانده از سال جاری، پیش بینی می‌کنیم که به سود خالص بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان دست بیابیم که معنای آن برای سهامداران مان، سود ۲۰۰ تومانی به ازای هر سهم خواهد بود که عدد قابل توجهی است. سودی که تا کنون ۱۵۰ تومان آن محقق شده و با تداوم روند فعلی شرکت، انشالله باقی آن تا پایان سال محقق خواهد شد.

وی در ادامه گفت: بر اساس ارزیابی‌های مالی رسمی در ۶ ماهه نخست امسال، رشد ۴۴۹ درصدی سود شرکت را شاهد بودیم به گونه‌ای که از حدود ۷ میلیارد تومان سود در مدت مشابه در سال ۹۸، به بیش از ۳۳ میلیارد تومان سود در سال جاری رسیدیم که موفقیتی چشمگیر است. این در حالی است که قیمت محصولات الوند تنها ۳۰ درصد افزایش را در مرداد ماه تجربه کرد و سودآوری به ثبت رسیده در نتیجه فاکتور‌هایی مانند افزایش قیمت نبوده است.

مدیرعامل کاشی و سرامیک الوند افزود: نکته جالب توجه در سودآوری شرکت، تداوم سوددهی بوده به گونه‌ای که می‌بینیم تقریبا معادل سود شش ماه نخست سال جاری، در سه ماه پاییز سود حاصل آمده است که این مهم محقق نشده الا با تولید محصولات با کیفیت لاکچری که ارزش افزوده بالایی دارند، افزایش چشمگیر کیفیت محصولات که برخی مشتریان سابق را بار دیگر به الوند بازگرداند و اقداماتی که در راستای صرفه جویی ارزی در شرکت صورت گرفت.

وی با یادآوری این نکته که بازار کاشی و سرامیک در کشورمان با فعالیت حدود ۱۵۰ واحد تولیدی، بازاری به شدت رقابتی است، گفت: شرط بقا و سود آوری در چنین بازار رقابتی ای، افزایش کیفیت و بهره وری و از سوی دیگر، دایر کردن انضباط مالی و بازرگانی در شرکت است و با تکیه بر اقداماتی که در این زمینه به انجام رساندیم موفق شدیم که بالغ بر ۹۰ درصد خرید‌های خارجی شرکت را حذف کرده و آن‌ها را با محصولات با کیفیت داخلی جایگزین کنیم. سلسله اقداماتی که بالغ بر ۵۰۰ هزار دلار برایمان صرفه جویی ارزی به همراه داشت.

فکری با ذکر مثالی افزود: از جمله هزینه‌های شرکت در سال‌های گذشته، سفارش و خرید طرح روی کاشی و سرامیک از کشور‌های خارجی بود که با تدابیر اتخاذ شده حالا توسط مهندسین خود شرکت به انجام می‌رسد و مزایای ویژه‌ای برایمان دارد، از جمله کاهش هزینه خرید طرح که به سالانه ۴۰ تا ۵۰ طرح می‌رسید که میانگین برای هر کدام ۵ هزار دلار هزینه می‌شد و حالا به جای آن‌ها از طرح‌های اختصاصی الوند استفاده می‌شود که برای صادرات به اروپا هم دست مان را بزا کرده چراکه مشکل کپی رایت ندارد.

وی جایگزینی صد در صد لعاب‌های وارداتی با نمونه‌های با کیفیت داخلی را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در راستای صرفه جویی ارزی در شرکت کاشی و سرامیک الوند خواند و افزود: افزون بر این موارد، از تیرماه گذشته تصمیمی را در دست اجرا قرار دادیم که بر اساس آن، تنها صادرات به صورت ارزی به انجام می‌رسد و به مدد این اقدام توانستیم که سال گذشته تمامی تعهدات ارزی مان به بانک مرکزی را به انجام برسانیم در حالی که سال ۹۷ تنها ۳۶ درصد تعهدات مان به بانک مرکزی به انجام رسیده بود. این عدد در سال جاری هم ۹۸ درصد است که تا پایان سال به صد درصد خواهد رسید.

مدیرعامل کاشی الوند در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص ارزش سهام شرکت در بازار بورس، ارزش واقعی سهام الوند را فراتر از قیمتی دانست که اکنون در حال معامله است و در توضیح آن گفت: بر اساس قیمت فعلی سهام شرکت که تقریبا به طور میانگین هر سهم سه هزار تومان است، ارزش شرکت در بازار سرمایه ۱۲۰۰ میلیارد تومان است در حالی که ارزش شرکت، ماشین آلاتی که در اختیار دارد و حتی برند «الوند» -که یکی از سه برند برتر در میان بالغ بر ۱۴۷ شرکت تولید کاشی، سرامیک و پرسلان در کشور است-، بر اساس ارزیابی‌های کارشناسی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

فکر در پاسخ به یک سوال، با تاکید بر این نکته که می‌تواند به عنوان کارشناسی و عضو کوچکی از انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک سخن بگوید، گفت: «در بحث تولید کاشی و سرامیک در کشور باید هدف گذاری «صادرات» باشد و بر این اساس بیش از دو سوم واحد‌های تولیدی اضافه هستند و بی دلیل مجوز فعالیت برایشان صادر شده است و به باور بنده، فعالیت ۵۰ واحد تولیدی در این زمینه برای پوشش نیاز‌ها و صادرات کفایت می‌کند. موضوعی که در نتیجه بی توجهی به آن با انباشت واحد‌های تولیدی مواجهیم که می‌کوشند با کاهش قیمت –که با کاهش شدید کیفیت همراه است-، بازاری به دست آورند و در نتیجه فعالیت آن‌ها بازار صادرات کشورمان به برخی کشور‌ها هم آسیب دیده چراکه محصول بی کیفیت صادر می‌شود.»
وی دلیل عمده این اختلاف را تجدید ارزیابی نشدن اموال شرکت خواند و افزود: به رغم حمایت‌های خوب شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) که سهام دار عمده کاشی الوند است و تلاش‌های مدیریت فعلی شستا، برخی افراد در لایه‌های میانی شستا بودند و هستند که تمایل داشتند ارزش شرکت‌های زیرمجموعه از جمله الوند را پایین نگه داشته و برای واگذاری آن‌ها اقدام کنند و نتیجه این تلاش ها، تجدید ارزیابی نشدن اموال شرکت الوند بوده است.

فکری در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای تجدید ارزیابی این شرکت در دستور کار قرار دارد؟، گفت: در این خصوص لازم است که سهام دار عمده تصمیم بگیرد که هنوز چنین تصمیمی اتخاذ نکرده و در کل، مجموعه شستا برنامه‌ای برای تجدید ارزیابی شرکت‌های مختلفش ندارد.

وی با اشاره به صادرات فعال این شرکت به اروپا، گفت: به عنوان مثال در حال حاضر بازار قابل قبولی در آلمان و روسیه داریم، به گونه‌ای که تنها در روسیه بیش از ۵۲ فروشنده داریم، اما هدف گذاری مان برای صادرات ورای وضعیت فعلی است که حدود ده درصد تولیدمان را شامل می‌شود و قصد داریم به صادرات سی درصد محصولات مان برسیم. سی درصد از ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربعی که تولید سالانه مان است و موجب شده یکی از سه تولید کننده بزرگ کشور در کاشی، سرامیک و پرسلان باشیم.

مدیرعامل کاشی الوند «قیمت» را مزیت رقابتی محصولات این شرکت در صادرات خواند و افزود: ممکن است کیفیت محصولات مان کمی از محصولات شرکت‌های ایتالیایی و اسپانیایی کمتر باشد، اما در قیمت برتری بسیاری بر آن‌ها داریم به گونه‌ای که قیمت محصولات ما از قرار متر مربعی ۲ دلار تا حدود ۱۰ دلار است که به نسبت نمونه‌های خارجی ارزان‌تر و به صرفه‌تر است، مگر اینکه برای مصرف کننده اهمیت داشته باشد که برند تولید کننده متعلق به کدام کشور باشد.

وی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی افزایش سرمایه کاشی الوند در بازار سرماه گفت: مقدمات این کار فراهم شده و در حال اتمام است و به سهام داران این نوید را می‌دهیم که به زودی افزایش سرمایه دو برابری خواهیم داشت که می‌تواند مشوق خوبی برای سهامداران باشد.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.