قیمت نان در کردستان هفته آینده تعیین و ابلاغ می‌شود

ایرنا سه شنبه 07 دی 1400 - 17:05
سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: طی جلسه‌ای با حضور استاندار کردستان در هفته آینده، قیمت نان در استان تعیین و ابلاغ می‌شود.
قیمت نان در کردستان هفته آینده تعیین و ابلاغ می‌شود

به گزارش ایرنا، محمد فرید سپری روز سه شنبه در شانزدهمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان اظهار داشت: در این جلسه قیمت نان را بر اساس استان‌های همجوار و نیز با توجه به همه شرایط تعیین و ابلاغ خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه دبیرخانه شورای آرد و نان به مجموعه جهاد کشاورزی واگذار شده است، افزود: این واگذاری بر اساس قانون انتزاع و در راستای تولید و توزیع بهتر انجام شده است و از این پس کار تولید، توزیع و نظارت بر گندم، آرد و نان  را این مجموعه انجام می دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین یارانه‌ای که در کشور  پرداخت می‌شود مربوط به  آرد و نان است، گفت: بیش از ۴۵ درصد پروتئین استان از طریق گندم تامین می شود لذا این محصول برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است.

سپری با بیان اینکه هر جایی که نظارت کم شود تخلف افزایش می‌یابد، اظهار داشت: در جهاد کشاورزی با یک همت جهادی و تلاش شبانه روزی در راستای تامین و توزیع و نیز کنترل بازار محصولات کشاورزی تلاش خواهیم کرد.

وی گفت: کیفیت نان یک مثلث است که متشکل از تولید کننده گندم یا همان کشاورز، کارخانجات آردسازی و مهمتر از همه خباز هایی است که کار اصلی پخت نان را انجام می‌دهند.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد گندم تولید شده در کردستان گندم دیم بوده که برای افزایش کیفیت گندم استان ارقام جدید و مناسبی را در استان ترویج شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اعلام اینکه هیج کمبودی از لحاظ گندم وجود ندارد، افزود: تمام کالاهای اساسی از جمله گندم، برنج، شکر و روغن در کشور ذخیره سازی شده است و در صورت نیاز گندم را از استان های کشور به کردستان حمل خواهیم کرد.

سپری اضافه کرد: ارز ترجیحی هم برای خرید نهاده های دام و طیور تا پایان دی ماه تامین شده و هیچ افزایش قیمتی در این مدت نخواهیم داشت

معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد کردستان هم در این جلسه گفت: کیفیت آرد استان نسبت به سال گذشته از لحاظ میزان پروتئین و گلوتن خیلی بهتر شده است.

شهناز حسین زاده افزود: بر اساس آزمایش های انجام شده کمتر از پنج درصد از گندم تولیدی استان دارای پروتئین پایین و نزدیک به ۲ درصد هم دارای گلوتن پایین است.

نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان هم در این جلسه گفت: مشکلات و تنگناهای موجود در بخش آرد و نان و واحدهای خبازی استان وجود دارد که باید در جلسات قرارگاه بررسی و حل شود.

جمال صالحی افزود: پراکنش نا مناسب واحدهای نانوایی به ویژه تعداد زیاد آنها در نواحی منفصل شهری و عدم نصب تابلوی شناسایی، عدم تعیین ساعت کار واحدهای خبازی و تغییرپخت خودسرانه واحدها از مهمترین مشکلات خبازی های استان است.

وی افزود: تعطیلی هفتگی همزمان واحدهای خبازی در یک محل، اجاره همزمان چند واحد نانوایی توسط یک نفر، عدم ثبت دقیق اطلاعات مندرج در دفترچه های بازدید و جابجایی ونقل وانتقال خودسرانه مکان خبازی  از دیگر مشکلات این صنف در استان است.

صالحی ادامه داد: نا مناسب بودن کیفیت نان واحدهای دارای دستگاه اتوماتیک و رباتیک، پایین بودن وزن چانه و نان،  منقضی بودن پروانه کسب، عدم آشنایی برخی ازمتصدیان خبازی به اصول عمل آوری خمیر و پخت نان و نداشتن انبار مناسب نگهداری آرد از جمله تخلف هایی است که خبازی های استان مرتکب می شوند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.