به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، محسن فرهادی روز چهارشنبه در نشست خبری آنلاین افزود: بر اساس طرح محدودیت هوشمند کرونایی که مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا است، همه دستگاه های اجرایی و بخش های خصوصی ملزم به اجرای این طرح بوده و واکسیناسیون از الزامات مربوط به این طرح است.
وی اظهار داشت: سامانه ما، وزارت کشور، شهرداری ها، وزارت ارتباطات و غیره باید به سامانه طرح محدودیت هوشمند کرونایی (سامانه امید) متصل باشند و واکسیناسیون همه افراد رصد شده و بر اساس تزریق واکسن، خدمات دریافت می کنند، اجرای این طرح در تاکسی های اینترنتی نیز در قزوین، کردستان و آذربایجان غربی بصورت پایلوت اجرا شده و باید کارت واکسن در دید مردم قرار دهید.
فرهادی ادامه داد: خدمت دهندگان به سامانه امید باید متصل شوند، به عنوان مثال فردی که از تاکسی، سالن های سینمایی، تئاتر و غیره استفاده می کند باید واکسینه شدن وی توسط افرادی که خدمات ارائه می دهند، احراز شود.
وی با بیان اینکه پایه اساسی اجرای طرح مدیریت هوشمند بر دو اصل اساسی واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی استوار است. تصریح کرد: فاز سوم این طرح در قالب نظارت واحدهای صنفی و صنعتی است و فاز چهارم نیز به ترددها و سفرهای برون شهری اختصاص دارد.
فرهادی خاطرنشان کرد: کنترل و نظارت اصلی بر اجرای طرح بر عهده وزارت بهداشت بوده و قرار است طرح مدیریت هوشمند خیلی زندگی مردم را محدود نکند، ولی کنترلها را افزایش دهد.
تاکید بر نظارت بیشتر بر واکسینه شدن افراد
به گفته وی، باید معاونت سینمایی نیز به سامانه امید متصل شود، به روسای دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کردیم کنترل و نظارت بر واکسینه شدن افراد با اهتمام بیشتری انجام و حتی اگر مجبور باشیم بازرسان وزارت بهداشت نسبت به واکسینه شدن افراد کنترل فیزیکی کرده و کارت آنها را چک خواهد کرد.
از تعطیلی ها خودداری می کنیم
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت با بیان اینکه از تعطیلی ها و دادن محرومیت های مختلف خودداری می کنیم، تصریح کرد: هدف ما آن است که مسیر را به سمت کنترل الکترونیکی پیش ببریم و یکی از مهمترین عمده مشکلات در برخی مدارس نبود تهویه و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی به دلیل تراکم زیاد دانش آموزان در کلاسها است.
فرهادی گفت: البته این مشکلات در مدارس مناطق محروم و دوره افتاده و روستاها به دلیل اینکه تعداد دانش آموزان کم است، وجود ندارد و بیشتر در شهرهایی مانند تهران است.
۵۰ تا ۶۰ درصد مدارس تهویه مناسب ندارند
وی با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد مدارس مشکل تهویه دارند، اظهار داشت: جلسات متعددی با آموزش و پرورش برگزار کرده ایم تا مشکل تعطیلی مدارس را نداشته باشیم البته اگر برخی مدارس به دلیل نبود تهویه و تراکم دانش آموزان حضوری نتوانند برگزار کنند، الکترونیکی هستند و باید به آموزش و پرورش اعلام کنند.
فرهادی تصریح کرد: البته برای همه مدارس نباید نسخه ای تعطیلی را پیچید، مدارسی که توانایی برگزاری حضوری ندارند، الکترونیکی می شوند و مدیر مدرسه باید بر اساس فرم الف و ب که آموزش و پرورش تهیه کرده تشخیص دهد که می تواند حضوری باشد یا غیر حضوری.
ویروس کرونا در فاضلاب ها نیست
به گفته وی، بر اساس نمونه برداریهایی که در فاضلاب ها مبنی بر وجود ویروس کرونا، انجام شده موردی از این ویروس یافت نشده است.
معاون فنی سلامت و محیط کار وزارت بهداشت توضیح داد: با آبیاری فاضلاب خام برای محصولات کشاورزی و صیفی جات مخالف هستیم و یکی از وظایف مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت آن است که بر ای امر رسیدگی کند و نباید همه کارهایم را به خاطر کنترل کرونا تعیطیل کنیم.
فرهادی افزود: قسمت های کوچکی از تهران در زمینه استفاده از فاضلاب خام برای آبیاری محصولات کشاورزی مشکل دارند که به متولیان امر از جمله وزارت نیرو و جهاد کشاورزی موارد اعلام شده است.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: کم آبی وجود دارد و کشاورز نباید به خاطر این موضوع از فاضلاب برای آبیاری محصولات استفاده کند.
ادامه دارد ...