به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک ایران در خصوص روابط تجاری ایران و ترکیه و رفت و آمد کامیونهای ترانزیتی بین دو کشور اظهار داشت : با نزدیک شدن سال جدید میلادی و ارسال محموله های تجاری قبل از پایان سال و تعطیلات سال نو از سوی شرکت ها، در نظر گرفتن جایزه صادراتی از سوی آنکارا و نزدیک شدن مهلت انقضای مصوبه ورود کشنده های با سال ساخت 3 ساله که عمدتاً سال ساخت آنها 2018هست، صف های طولانی برای ورود محموله ها به مرز بازرگان تشکیل شده است.
وی افزود: متاسفانه در فصل سرما قرار داریم و رانندگان قبل از ورود به پارکینگ های مرزی ترکیه از حداقل امکانات برخوردار نیستند؛ با این اوصاف با هماهنگی های صورت گرفته با کنسولگری ایران در ارزروم و گمرک گوربولاغ ترکیه چند ملاقات مرزی صورت گرفت.
سخنگوی گمرک ادامه داد: اولین تاکید در این گفتگوها رعایت صف، سرعت بخشی به خروج از ترکیه و ورود به بازرگان و حتی پیشنهاد ورود تعدادی از کامیون ها از بازارچه مرزی ساری سو بود که پیشنهاد آخر به دلیل کمبود نیرو وامکانات در گمرک ترکیه مورد پذیرش قرار نگرفت.
لطیفی افزود: در سمت ایران نیز تمام محوطه ها تخلیه شد تا گنجایش پذیرش کامیون افزایش یابد و حتی بخشی از تشریفات گمرکی با ترانزیت داخلی به گمرکات مقصد محول شد.
وی تاکید کرد: در 48 ساعت گذشته تمام کارکنان و مدیران گمرک در مرز بازرگان در آماده باش کامل هستند و با وجود محدودیت در محوطه ها، پذیرش روزانه از 450کامیون به 700کامیون، افزایش یافته است که این امر یک اقدام جهادی است.
لطیفی تاکید کرد: جمع کامیون های در حال تردد در مرز از روزی هزار کامیون عبور کرد(700دستگاه ورودی و 300 دستگاه خروجی) که این میزان در بهترین شرایط در گذشته کمتر از 900 دستگاه بود.
سخنگوی گمرک گفت: با اقدامات صورت گرفته و هماهنگی هایی که با طرف ترکیه ای و همه سازمان های همجوار وجود دارد، امیدواریم طی دو سه روز آینده سریعاً همه کامیون ها پذیرش شوند و روند عادی به مرز تجاری بازرگان برگردد.
وی افزود: با اضافه شدن نیروها، تخلیه محوطه ها و اقدامات شبانه روزی، از زمان ارائه اسناد هویتی به پلیس گذرنامه تا بررسی اسناد کالا و کنترل های مبارزه با قاچاق با احتساب همه مشکلات از جمله سامانه سازمان های دیگر هر کامیون در کمتر از دو دقیقه پذیرش می شود.
لطیفی در پایان تاکید کرد: ساخت و ساز استاندارد در مرزها با توجه به استانداردهای جهانی رویه های گمرکی، مدیریت مرزهای تجاری براساس قوانین به ویژه ماده 12 قانون گمرکی و تحت امر گمرک، اصلاح فرایندها و تقویت نهاد گمرک مانند همه کشورها می تواند هم در مرحله ساخت و هم در مرحله عملیات و هماهنگی های داخلی و بین المللی با وحدت رویه از بروز مشکلات جلوگیری کند.
انتهای پیام/