500 میلیارد سرمایه‌گذاری از دست کرمانشاه می‌رود؟

خبرگزاری ایسنا شنبه 11 دی 1400 - 08:40
در سراسر کشور بجز استان تهران هیچ استان دیگری مشابه چنین پروژه‌ای را ندارد. پروژه‌ای که عمده کارهای آن توسط عامل انسانی انجام می‌شود و علاوه بر اشتغالزایی قابل توجه، رویکرد اصلی آن صادراتی است.
500 میلیارد سرمایه‌گذاری از دست کرمانشاه می‌رود؟

واحد فرآوری و بسته‌بندی احشا دام که مدت‌هاست یک سرمایه‌گذار خارجی به دنبال راه‌اندازی آن در کرمانشاه است، اما چند متر زمین در یک گوشه از این استان چند میلیون هکتاری برای این واحد پیدا نمی‌شود، در شرایطی که حتی یک سوله هم کار سرمایه‌گذار را راه می‌اندازد!

شرکت پارس مهر آریان قرار بود با فرآوری و بسته بندی احشا و آلایش دامی، این محصولات را به خارج از کشور صادر کند تا هم در شرایط اقتصادی کنونی ارزآوری داشته باشد و هم بتواند به کمک بیکاری کرمانشاه بیاید، اما پیگیری‌های چند وقته برای تامین یک زمین برای این پروژه علی رغم برگزاری جلسات مستمر به نتیجه نرسیده و این سرمایه‌گذاری 500 میلیارد ریالی در حال از دست رفتن است.

در شرایطی که مدام مسئولین استان تاکید دارند که کرمانشاه به حتی یک دلار سرمایه‌گذاری خارجی هم نیاز دارد، اما سرمایه‌گذار این پروژه کم کم از کرمانشاه ناامید شده تا شاید بتواند این پروژه خود را در استان دیگری از کشور که سخت‌گیری‌های کمتری دارد، اجرا کند.

به گفته مدیر مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه، متاسفانه همکاری لازم در استان کرمانشاه برای تامین زمین این پروژه سرمایه‌گذاری خارجی صورت نگرفت و آخرین رایزنی‌ها در حال انجام است تا بتوان این پروژه را در کرمانشاه حفظ کرد، در غیر اینصورت سرمایه‌گذار پروژه خود را به استان دیگری می‌برد.

فرید خلیلی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه پروژه فرآوری احشا دام با سرمایه‌گذاری 500 میلیارد ریال که یک میلیون یورو آن سرمایه‌گذاری خارجی است از مدت‌ها قبل در استان پیگیری شد، افزود: متاسفانه هنوز زمین مناسبی برای این طرح پیدا نشده و  دستگاه‌های مربوطه همکاری لازم را نداشتند.

وی ادامه داد: نیاز بود با همراهی شرکت شهرک‌های صنعتی، شهرداری و کشتارگاه بیستون زمین یا سوله‌ای در اختیار این سرمایه‌گذار قرار بگیرد که برخی موانع قانونی و سخت‌گیری‌ها مانع از این کار شد.

مدیرمرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه از مزیت‌های این پروژه هم یاد کرد که مشابه آن نه تنها در غرب کشور بلکه در کل ایران بجز تهران وجود ندارد و خاطرنشان کرد: اگر واحد فرآوری احشا دام راه‌اندازی می‌شد عمدتا بعد صادراتی داشت و به علاوه دیگر احشا دام به صورت خام و با ارزش افزوده کم به فروش نمی‌رفت.

خلیلی با بیان اینکه عمده فعالیت در این مجموعه از طریق نیروی انسانی صورت می‌گرفت، ادامه داد: اگر واحد فرآوری احشا دام در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شد، حداقل 30 نفر در آن مشغول به کار می‌شدند.

وی تاکید کرد: همچنین سرمایه‌گذار قصد داشت در طرح توسعه احشا دام استان‌های دیگر را نیز برای فرآوری به کرمانشاه بیاورد و کار خود را توسعه دهد.

مدیر مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه از آخرین رایزنی‌ها برای ماندگار کردن این سرمایه‌گذار در استان و تعیین تکلیف زمین مورد نیاز خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم این پروژه را به نتیجه برسانیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.