محمدرضا محمد پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲۴ قلم از این اشیاء متعلق به عصر آهن و حاصل کشف از کاوشهای فصلهای مختلف در محوطه تاریخی شهرستان طارم و یکقلم از این اشیاء متعلق به عصر پیش از تاریخ در شهرستان خرمدره است که در ۹ ماهه اول سال از محل اعتبارات ملی مرمت و حفاظت شدند.
وی اضافه کرد: این عملیات در راستای حفاظت و مرمت از اموال فرهنگی تاریخی که یکی از رسالتهای مهم موزهها برای حفاظت از اشیای باارزش فرهنگی تاریخی است، انجام میشود.
این مسوول ادامه داد: بهمنظور حفاظت و مرمت اشیای کشفشده با توجه به جنس و قدمت، هر یک دستور مرمت خاص خود را دارند که پس از مستند نگاری، پاکسازی، وصالی موقت، وصالی دائم و در نهایت تثبیت شی انجام میشود.
پیش از این نیز مدیر کل میراثفرهنگی، گرشگری و صنایعدستی استان زنجان اعلام کرده بود ۱۵ بنا و میراث ارزشمند این استان بر اساس الگوهای فنی و تاریخی بازسازی در سال ۹۹ مرمت شدند که این بناها شامل مدرسه تاریخی شریعتی، مسجد جامع زنجان، مسجد آقا کاظم، مسجد میربهاالدین، مسجد چهلستون، راستههای اصلی بازار تاریخی زنجان، راستههای فرعی بازار تاریخی زنجان، سرای ناصری، خانه خدیوی، گنبد امامزاده زید الکبیر در شهرستان ابهر، آرامگاه چلبی اوغلو، بخشی از برج و باروی ضلع جنوب شرقی گنبد سلطانیه، بخشی از تزیینات ایوان شمال غربی و تعویض و مرمت بخشی از آجرهای طبقه سوم در شهرستان سلطانیه را شامل می شود.
امیر ارجمند خاطرنشان کرده بود: طی سال گذشته نیز ۶۵۰ قلم شیء تاریخی فرهنگی این استان در سامانه جام ثبت شد، ساماندهی اشیای مکشوفه در سامانه جامع اموال منقول تاریخی فرهنگی در حوزه معرفی هویت، تاریخچه و نگهداری از آنها حائز اهمیت است.