« رضا مرادی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بررسیها حاکی از نفوذ یک موج بارشی کم دامنه از مناطق شمال غرب به کشور است.
وی بیان کرد: این سامانه فردا (چهارشنبه) در ساعاتی از روز استان مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد و هرچند سرعت عبور این سامانه زیاد و فعالیت بارشی آن در استان قابل ملاحظه نیست اما به دلیل ماهیت سرد آن و بارش برف، احتمال اختلال تردد در برخی جادههای کوهستانی و گردنهها، به ویژه در نیمه جنوب استان مرکزی پیشبینی شده است.
مسئول پیشبینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: همچنین به دلیل افزایش سرعت وزش باد، احتمال کولاک برف در گردنهها دور از انتظار نیست و با عبور این موج بارشی دمای هوا در ۲ روز پایانی هفته به طور محسوسی کاهش پیدا میکند.
مرادی اظهار داشت: از روز پنجشنبه با افزایش پایداری جو، به تدریج پتانسیل انباشت آلایندههای جوی در اراک و سایر مناطق صنعتی استان مرکزی افزایش پیدا میکند که موجب کاهش کیفیت هوا از روز جمعه میشود.
وی گفت: ساوه با بیشینه دمای ۱۱ درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین و آشتیان با کمینه دمای یک و ۹ دهم درجه سانتیگراد زیر صفر سردترین شهر استان مرکزی در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.
مسئول پیشبینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی افزود: مجموع بارندگی این استان طی ۷۲ ساعته گذشته در ایستگاههای هواشناسی اراک به هفت و هشت دهم میلیمتر، ساوه سه میلیمتر، تفرش چهار و هفت دهم میلیمتر، خمین چهار و نیم میلیمتر، محلات ۶ و ۹ دهم میلیمتر، شازند هشت و چهار دهم میلیمتر، خنداب یک و سه دهم میلیمتر، کمیجان سه و ۹ دهم میلیمتر، دلیجان هشت و چهار دهم میلیمتر، آشتیان ۱۱ و ۲ دهم میلیمتر، غرق آباد پنج و نیم میلیمتر، بارانسنج فرمهین چهار و هفت میلیمتر و در مامونیه چهار و هشت دهم میلیمتر گزارش شده است.
۹۷ و ۹ دهم میلیمتر بارندگی در سال زراعی جاری، ( اول مهرماه امسال) تاکنون در استان مرکزی به ثبت رسیده که در مقایسه با بلند مدت پنج درصد افزایش دارد.