لزوم همراهی همه نهادهای عمومی و حاکمیتی برای پیشگیری از وقوع جرم

خبرگزاری ایسنا سه شنبه 16 دی 1399 - 14:26
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: امر پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول دستگاه قضایی دیده شده و باید هم‌افزایی و همراهی بین همه نهادهای عمومی و حاکمیتی برای پیشگیری از وقوع جرم باید افزایش یابد.
لزوم همراهی همه نهادهای عمومی و حاکمیتی برای پیشگیری از وقوع جرم

" یدالله موحد" پیش از ظهر امروز 16 دی ماه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه سند تحول دستگاه قضایی کشور در دسترس همه قرار گرفته، اظهار کرد: این سند ماموریت‌های اساسی دستگاه قضا را بیان می‌کند که هفت ماموریت بسیار مهم را شامل شده و وظیفه اصلی قوه قضاییه این است که ماموریت‌ها را عملی کند.

وی با اشاره به اینکه در راستای تحقق این سند با چالش‌ها، موانع و مشکلاتی مواجه هستیم و در واقع مردم هم درگیر این موانع و چالش‌ها هستند، افزود: قوه قضاییه در 40 سال گذشته تلاش داشته این ماموریت‌ها را جامه‌عمل بپوشد و موفقیت‌هایی هم داشته و گام‌های بزرگی برداشته اما وضعیت موجود وضعیت مطلوبی نیست.

موحد تصریح کرد: باید آسیب‌ها، کاستی‌ها، موانع و چالش‌ها را ببینیم و برای رفع آن راهکار پیدا کنیم؛ رفع خصومات و حل و فصل دعاوی و امور قضایی باید به سرانجام برسد و دستگاه قضایی پاسخگوی نیاز جامعه باشد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه یکی از چالش‌هایی که قوه قضاییه را درگیر کرده، کثرت جرایم و نرخ بالای جرم و دعاوی است، گفت: قوه قضاییه توان پاسخگویی سریع به این نیاز جامعه را ندارد و باید به سمت پیشگیری از جرم، اختلافات و دعاوی در جامعه برویم و نرخ جرم و دعاوی را کاهش دهیم.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه پیشگیری از جرم بحث فرا قوه‌ای است، باید سیاست مشارکتی را اتخاذ کنیم تا با انتخاب راهکارهای پیشگیرانه به این چالش خاتمه دهیم.

موحد افزود: امر پیشگیری از وقوع جرم در سند تحول دستگاه قضایی دیده شده و باید هم‌افزایی و همراهی بین همه نهادهای عمومی و حاکمیتی برای پیشگیری از وقوع جرم باید افزایش یابد.

وی با اشاره به شناسائی 10 جرمی که بیشترین فراوانی را در سطح کشور دارند، گفت: جرایم استانی و ظرفیت‌های موجود در استان را باید بشناسیم و به‌ کار گیریم و لازم است.

رییس کل دادگستری استان کرمان از هوشمندسازی فرآیند شکل‌گیری جرایم و دعاوی را به‌عنوان یکی دیگر از اولویت‌های سند تحول دستگاه قضایی کشور ذکر کرد و افزود: باید اطلاعات لازم در زمینه عوامل اصلی جرم و پیشگیری از جرم را داشته باشیم و این در حالی‌ست که اقدامات پراکنده و بی‌توجهی به ظرفیت‌های درونی و بیرونی دستگاه قضایی را شاهد هستیم.

وی بیان کرد: 5000 نفر از معتمدان، فرهیختگان و صاحب‌نظران به‌عنوان مصلح قرآنی در سراسر استان کرمان مهارت‌های صلح و سازش را فرا گرفته‌اند که تاکنون 2000 پرونده و موضوع اختلاف را با صلح و سازش خاتمه داده‌اند.

موحد با اشاره به اینکه ظرفیت‌های مردمی می‌تواند برای پیشگیری از جرم و مقابله با فساد موثر باشد، تصریح کرد: ضمن اینکه وضعیت نوجوان و اطفال در وضعیت مخاطره‌آمیز هم در سند تحول دستگاه قضایی کشور مورد توجه قرار گرفته و باید سامانه‌ها و ساز و کارهایی را پیش‌بینی کنیم تا از ایجاد خطر برای اطفال و نوجوانان جلوگیری کنیم.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به لزوم دسترسی عمومی به اطلاعات و دانش حقوقی افزود: بازگشت به زندان قابل‌توجه است و باید نظام اصلاحی و تربیتی در زندان‌ها بر اساس موازین علمی و امکانات و برنامه‌های فرهنگ و تربیتی باشد تا اصلاح و بازاجتماعی شدن فرد انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بعضی از قوانین ما تولید جرم می‌کنند و نیاز است اصلاحاتی در این زمینه داشته باشیم، افزود: میزان سرقت از ساختمان‌های در حال ساخت بسیار بالاست و باید مورد توجه قرار گیرد و راهکاری برای آن ارائه شود.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.