نوروز تقی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: برخی از آثار تاریخی شهرستان ری مانند دژ رشکان، چشمه علی، ماشین دودی دوره قاجار در فضاهای بی دفاع شهری قرار گرفته اند که حفاظت از آنها فقط در حوزه اداره میراث فرهنگی نیست.
وی با بیان اینکه آثار موجود در فضاهای بی دفاع شهری نیازمند نظارت بیشتر سایر دستگاه است، خاطرنشان کرد: این آثار به دلیل استقرار در مکان هایی خاص در معرض انواع تهدیدها از جمله سرقت و عوامل طبیعی هستند که باید سایر دستگاه در این حوزه به کمک اداره میراث بیایند.
تقی پور اضافه کرد: برخی از آثار تاریخی شهرستان ری مانند برج طغرل در یک فضای محصور قرار گرفته اند که اداره میراث برای آنها ساز و کارهای لازم مانند نگهبان و دوربین های مدار بسته تدارک دیده است.
این مسئول با اشاره به اینکه برخی از آثار تاریخی مانند کاروانسرای خیابان حرم و قلعه گبری در اختیار مدیریت آستان حرم عبدالعظیم (ع) و برخی نیز مانند بقاع متبرکه در اختیار اداره اوقاف است، افزود: برخی از آثار نیز مانند ماشین دودی دوره قاجار در اختیار شهرداری و اداره اوقاف است که باید از اینگونه آثار که در فضای شهری استقرار یافته اند حفاظت بیشتری به عمل بیاید.
تقی پور به برخی سرقت های صورت گرفته از پله ها و نرده های دژ رشکان و در آتشخوار ماشین دودی از آثار تاریخی دوره قاجار اشاره کرد و گفت: حفاظت از اینگونه آثار به دلیل رها بودن در فضاهای باز شهری کار سختی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه های امنیتی شهرستان است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری با بیان اینکه در ماه های اخیر سرقت از آثار تاریخی بیشتر شده است، اضافه کرد: پس از وقوع هرگونه سرقتی اداره میراث در اسرع وقت آثار را ترمیم کرده ولی باید راهکارهایی برای جلوگیری از وقوع آن انجام شود.
تقی پور یادآور شد: در سرقت اخیر یکی از لنگه های درب آتشخوار ماشین دودی با همکاری شهرداری ناحیه ۲ شهرری درب ساخته و نصب شد ولی باید با تمهیدات لازم جلوی اینگونه اقدامات در آینده گرفته شود.
به گزارش ایرنا، وجود ۱۹۸ اثر باستانی، بیانگر میراث با ارزش فرهنگی شهرستان ری است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل و قلعه دیر، وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) و امامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی و شیخ کلینی که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.
شهرستان ری با یک میلیون نفر جمعیت در جنوب تهران واقع است.