علی حسن زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برنامه کشوری آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها از سال ۷۵ با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره معلولیتهای شایع و راههای پیشگیری از آنها شکل گرفت، افزود: این برنامه تاکنون با تمرکز بر آموزش افراد(با تاکید بر زنان و افراد روستایی) و سایر گروهها، در جمعیت ۱۵ تا ۴۵ سال، در تمام استانهای کشور فعال است.
وی ادامه داد: هدف از این برنامه، آگاهسازی افراد درباره عوامل ایجاد معلولیتها و آموزش چگونگی پیشگیری از آنها و ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺭﻓﺘﺎﺭﻫﺎی ﺯﻳﺎﻥ ﺑﺨﺶ ﺍﻓﺮﺍﺩ، ﮔﺮﻭﻩها ﻭ ﺟﻤﻌﻴﺖها ﺑه ﺭﻓﺘﺎﺭﻫﺎی ﺳﻮﺩبخشی ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺁﻳﻨﺪﻩ آنها ﺗاﺛﻴﺮ میگذارد.
حسن زاده با اشاره به اینکه دوره آموزشی ذکر شده از دی امسال آغاز شده و تا پایان امسال ادامه دارد بیان کرد:با توجه به شیوع کرونا از سال ۹۸، برنامه آگاه سازی پیشگیری از معلولیتها که از سال ۹۵ برای دانشآموزان مقطع متوسطه انجام میشد متوقف شد و دوباره پس از ۲سال در سطح زنان سرپرست خانوار زیرپوشش بهزیستی آغاز به کار کرده است.
وی گفت:عنوانهای این دوره شامل سلامت و پیشگیری از بیماری و معلولیت، سلامت دستگاه عضلانی - اسکلتی، سلامت بینایی و شنوایی، ژنتیک و مشاوره ژنتیک و ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﺣﻮﺍﺩﺙ اعم از ترافیکی و غیرترافیکی است.
حسن زاده ادامه داد: کلیه مربیان دوره که شامل پزشک عمومی، کارشناس بهداشت و کارشناس روانشناسی هستند، پس از طی کردن دوره آموزشی و توجیهی انتخاب شدهاند.
گفتنی است ۲۸ هزار و ۶۱۰ زن سرپرست خانوار زیرپوشش بهزیستی خوزستان هستند.