به گزارش ایرنا ،دکتر علی بهرود روز پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و کنترل بیماری انفلوانزای فوق حاد پرندگان خلخال اجرای دورههای آموزشی متصدیان مرغداریهای صنعتی و کنترل وضعیت مرغ های بومی درمناطق روستایی،نظارت و کنترل ورود مرغ از شهرستانهای استان گیلان و بازرسی مستمر از مرغداریهای صنعتی را از جمله اقدامالت تاثیرگذار در روند کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خلخال اعلام کرد.
وی چرخش ویروس آنفلوانزای پرندگان را عامل گسترش این نوع بیماری در سطح منطقهای،استانی،کشوری و جهانی اعلام کرد و افزود: با توجه به انتقال بیماری از طریق پرندگان وحشی در حال حاضر پرندگان مهاجر به عنوان ناقلان مکانیکی خاموش این بیماری محسوب و باید کاملا هوشیارانه وارد مقابله با این ویروس شویم.
دکتر بهرو با یادآوری اینکه آرامش فعلی صنعت طیور شهرستان نتیجه اقدامات و تلاشهای شبانهروزی کارکنان دامپزشکی است، افزود: در حال حاضر برای ادامه روند کنترل بیماری خواستار همافزایی و همکاری بین بخشی دستگاههای متولی و مرتبط با حوزه سلامت و امنیت غذایی خلخال هستیم.
او با بیان اینکه در حال حاضر کشور روسیه به عنوان کانون آلودگی بیماری در سطح جهان معرفی شده و آبگیرهای این شهرستان نیز در مسیر گذر پرندگان مهاجر قرار دارند، اظهار کرد: باید در راستای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با هدف صیانت از سرمایههای ملی در بخش صنعت طیور آماده بوده و با تمام توان راهکار پیشگیری و مقابله را ادامه دهیم .
رئیس اداره دامپزشکی خلخال اضافه کرد: از عموم پرورشدهندگان طیور صنعتی، بومی و روستایی انتظار میرود با همکاری تنگاتنگ و شبانهروزی با دامپزشکی هرگونه تلفات غیرعادی، غیرمتعارف و کاهش مصرف آب و دان و کاهش تولید در واحدهای پرورش را در اسرع وقت به دامپزشکی گزارش کنند.
وی محصور کردن طیور بومی، سنتی و جلوگیری از تماس با پرندگان مهاجر را از عوامل جلوگیری از ابتلا به این ویروس اعلام کرد و ادامه داد: با ساماندهی گروههای بیماریاب و تیمهای واکنش سریع دامپزشکی، در حال آمادهباش کامل بوده و در حال حاضر با رصد و پایش شبانهروزی هیچ گزارشی مبنی بر بروز این بیماری درشهرستان نداریم.