جلیل بالایی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: براساس برنامه زمانبندی پروژه های حوزه زیرساخت و تعیین استراتژی برگرفته از فرمایش رهبر معظم انقلاب، افق برنامه ریزی مشخص شد و براین اساس ۱۰۸ هزار واحد مسکونی، هزار کلاس درس، ۱۳ هزار واحد دامی و ۲۲۷ واحد بهداشتی درمانی احداث و تعمیر شد که به یقین نتیجه این سیاستگذاری صحیح، تلاش شبانه روزی، فداکاری و نگاه ویژه دولت و نظام به منطقه بود.
وی افزود: زیرسوال بردن تلاش ها توسط هرکسی، جفا به نظام و بی توجهی به نقش کلیدی مردم بعنوان سازندگان اصلی این حماسه است. این مردم مرزبانان واقعی و مصداق عینی سینه ستبر ایران اسلامی هستند که در بازسازی نقشی مهم و بی بدیل داشتند و دولت به عنوان تسهیل گر، حامی و ناظر در کنار مردم باقی ماند، اما زحمت و کار اصلی بر دوش مردم بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه؛ جمع آوری بیش از ۱۸ هزار و ۷۰۰ کانکس که محل اسکان موقت بود را فقط با همراهی مردم ممکن دانست و ابراز امیدواری کرد: تعداد کانکس های باقی مانده که کمتر از ۱۰۰ عدد (کمتر از نیم درصد کل کانکس ها) که اکثراً کاربری غیرمسکونی دارند نیز حداکثر ظرف یک ماه آینده جمع آوری و پرونده مذکور که می توانست سال ها منظر و نمای آسیب دیدگی و نشانی از زلزله باشد، بسته می شود.
بالایی، ابلاغ اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی برای بازسازی زیرساخت های عمرانی، اداری و انسداد مرز در سالجاری را نشانه همت مسوولان استاتی و عزم دولت در اتمام بازسازی دانست و گفت: عملیات تکمیل بازسازی پروژه ها توسط دستگاه های اجرایی با جدیت تمام در حال اجرا است.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه، با اشاره به جریان زندگی، بهبود سطح کیفیت آن و همزمانی بازسازی با بهره برداری طرح عظیم گرمسیری را مایه افزایش بازتوانی مردم در حوزه اقتصاد و معیشت خانواده ها دانست و گفت: سیاست تعطیل نشدن مرز در زلزله و کرونا، رونق کشاورزی و تبدیل اراضی دیم به آبی، احداث حدود ۱۳ هزار واحد دامی و پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد چهار درصد برای احیای واحدهای تولیدی و خدماتی خدمت بی نظیر دولت در بازتواتی اقتصادی مناطق آسیب دیده بود که توانست نقشی کلیدی در حفظ مردم، تثبیت و ایجاد اشتغال داشته باشد.
وی با تاکید بر محدودیت زمانی و نزدیک شدن به پایان سال مالی از همه دستگاه ها خواست در جذب به موقع اعتبارات و تکمیل پروژه ها برنامه ریزی و سرعت و دقت لازم را معمول نمایند.
مدیرکل مدیریت بحران کرمانشاه، موضوع اولویت بازسازی واحدهای مسکونی مردم بر واحدهای اداری را نشانه اعتقاد دولت بر نقش کلیدی مردم بعنوان ولی نعمتان خود دانست و ابراز امیدواری کرد تکمیل بازسازی ساختمان های اداری با جدیت بیشتر رصد و به اتمام برسد.
زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.
البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.