توماس هنری آیزمی، موسس شرکت دریانوردی کشتی‌های بخار اقیانوسی

دنیای اقتصاد پنج شنبه 18 دی 1399 - 00:04
توماس هنری آیزمی موسس شرکت دریانوردی کشتی‌های بخار اقیانوسی است؛ شرکتی که به نام خط کشتیرانی وایت استار (ستاره سپید) شناخته می‌شود. پسرش جوزف بروس آیزمی مدیرعامل این خط کشتیرانی بود که با مدیریت وی در 1912 کشتی تایتانیک از ساوت همپتون انگلیس به مقصد نیویورک حرکت کرد؛ سفری که هرگز به مقصد نرسید و به مرگ 1500 مسافر آن انجامید.

 توماس آیزمی در ۷ ژانویه ۱۸۳۷ در مری‌پورت کامبرلند، انگلستان به دنیا آمد. اندکی پس از تولد وی، پدرش جوزف آیزمی تجارت در زمینه الوار، واسطه‌گری حمل کالا و کشتی‌سازی را شروع کرد و بعدتر توماس جوان نیز به کار در زمینه کشتی‌سازی روی آورد و همزمان دانش خود در زمینه دریانوردی را ارتقا داد. توماس، تحصیلات خود در دبیرستانی واقع در برامپتون ناتمام گذاشت و در ۱۶سالگی به شاگردی شرکت حمل بار «ایمیری‌ اند تاملینسون، لیورپول» درآمد. بعدتر شراکتی با فیلیپ نلسون تشکیل داد اما از آنجا که فیلیپ بیشتر به کشتی‌های قدیمی و چوبی مطمئن باور داشت و توماس طرفدار کشتی‌های ساخته شده از آهن بود، این شراکت دیری نپایید.

او که همیشه سهامی در کمپانی دریانوری کشتی‌های بخار آسیاتیک داشت و می‌خواست با نحوه حرکت این کشتی‌ها آشنا شود، همراه با گوستاو ولف موسس «هارلند‌اند ولف» تصمیم گرفت تا با یک کشتی بخار عازم سفری به مقصد هندوستان شود. سرانجام در ایتالیا، این دو با کشتی بخار «نظام»، عازم بندر اسکندریه در مصر شدند.

از ۱۸۶۳ تا ۱۸۹۹ او ریاست خط کشتیرانی ستاره سپید را عهده دار بود و چند کشتی این کمپانی مانند «اقیانوس»، «آتلانتیک» و «بالتیک» تا ۱۸۷۰ کرایه داده می‌شد اما پس از ۱۸۷۰ کشتی‌های او معروفیت بیشتری یافتند و او سود بیشتری به دست آورد. توماس آیزمی مدت کوتاهی پس از راه‌اندازی کشتی «اقیانوس»، در ۲۳ نوامبر ۱۸۹۹ در داوپول درگذشت.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.