مهدی مشهدی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مسجد تاریخی پامنار شهر زواره ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ شمسی به شماره ۲۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است اظهار داشت: شبستان اصلی این مسجد تاریخی که سازههایی از دوران ساسانی داشته و بخشی از ضلع شمالی و جنوبی این بنا در سال ۱۳۵۸ تخریب و سازهای با سقف شیروانی به آن الحاق شده بود.
وی ادامه داد: با بررسیهای انجام شده در سال ۱۳۹۶، پژوهشکده باستانشناسی با همکاری شورای شهر و شهرداری زواره با اختصاص اعتباری افرون بر ۴۰ میلیون تومان عملیات کاوش در این مسجد تاریخی را آغاز کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان گفت: عملیات مرمت و بازسازی این بنا یک سال به طول انجامید و سال ۱۳۹۷ با اعتباری افزون بر ۷۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارهای ملی و کمک مالی خیران، هیات امنای مسجد و اهالی محله پامنار عملیات حذف این سازه الحاقی و مرمت و بازسازی شبستان اصلی و ضلع شمالی و جنوبی مسجد آغاز شد.
وی اضافه کرد: به احتمال زیاد تاریخ ساخت این مسجد تاریخی مربوط به دوره ساسانیان و از آثار بسیار ارزشمند و منحصر به فرد شهر زواره است.
به گفته مشهدی، این بنا با داشتن مناره ای به ارتفاع ۲۲ متر و کتیبهای به خط کوفی که در متن ترجمه آن حکایت از ساخت این منار در سال ۴۶۱ هجری قمری از سوی محمدبنابراهیم دارد، این اثر تاریخی را به دومین منار کتیبه دار بعد از منار ساوه در کشور تبدیل کرده است.
وی خاطر نشان کرد: پایان عملیات مرمت مسجد تاریخی پامنار زواره با ایام ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) همزمان و برگزاری نماز جماعت و آیین های مذهبی در این بنای با ارزش تاریخی طی آیینی با حضور مسوولان شهرستان و مردم مومن شهر زواره از سر گرفته شد.
شهرزواره با افزون بر ۹ هزار نفر جمعیت در ۱۴ کیلومتری شمال شرقی اردستان واقع شده است.
شهرستان بیش از ۴۳ هزار نفری اردستان در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد.