به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، روز گذشته فلسطینی ها در مناطق مختلف به مناسبت روز «شهید» با کاشت بیش از 20 هزار درخت زیتون به یاد شهدا ، نام و یاد آنها را گرامی داشتند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
این رویداد با ابتکار شورای عالی جوانان و ورزش فلسطین انجام شد که مرحله اول آن شامل کاشت 19 هزار درخت زیتون در 400 منطقه کرانه باختری و نوار غزه بود و هر یک از این درختان به نام یکی از شهدای فلسطین کاشته و یک لوح یادبود برای این شهدا نصب شد.
فلسطینی ها روز شهید را یک روز ملی برای بزرگداشت شهدایی می دانند که جان خود را در راه فلسطین فدا کردند.
در شهر رام الله و البیره نیز فلسطینی ها با کاشت ده ها درخت زیتون که نام شهدا را بر آنها نهاده بودند به احترام شهدای فلسطینی یک دقیقه سکوت کردند. در این مراسم اعضای کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین و کمیته مرکزی جنبش فتح و اعضای نیروهای ملی و اسلامی فلسطین به همراه خانواده های شهدا و جانبازان حضور داشتند.
«لیلی غنام» استاندار رام الله و البیره در این مراسم با تاکید بر اینکه ما هرگز شهدای خود را فراموش نمی کنیم اظهار داشت که با وجود شرایط سخت کرونایی ما روز شهید را به یاد شهدای فلسطین گرامی داشته و از خانواده های شهدا و جانبازان سپاسگذاریم؛ چراکه آنها بسیار بخشنده تر از همه ما هستند.
« احمد الحاج» از رهبران جنبش حماس نیز بر ضرورت تقویت وحدت ملی و تحقق آشتی فلسطینی برای ایجاد یک نقشه واحد و شامل ملی برای پایان دادن به اشغالگری های رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
رهبر جنبش حماس خاطرنشان کرد، شهدای ما هنوز الگوی بارزی از رد رژیم اشغالگر صهیونیستی که همچنان زمین و دارایی های مردم رنج کشیده ما را غارت می کنند، هستند.
در قدس اشغالی نیز فلسطینیها با مشارکت هیئتهای رسمی و ملی در اردوگاه «قلندیا» روز شهید را در مزار شهدا گرامی داشته و تاکید کردند که دوره شهدا و وفاداری به آنها همچنان باقی خواهد ماند.
در همین زمینه اداره آمار مرکزی فلسطین در یک گزارش رسمی اعلام کرد که از زمان اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین از سال 1948 صد هزار نفر از مردم بی گناه فلسطین به شهادت رسیدند، که 11 هزار نفر از این شهدا از آغاز انتفاضه دوم از سال 2000 تا 2005 شهید شدند.
بر اساس این گزارش که توسط رسانههای رسمی منتشر شد سال 2014 یعنی سالی که رژیم اشغالگر صهیونیستی به مدت 51 روز به شکل مستمر نوار غزه را بمباران کرد خونین ترین سال در تاریخ مردم فلسطین بود.
بر اساس این گزارش در سال 2014، 2240 فلسطینی به شهادت رسیدند که 2181 تن از آنها متعلق به نوار غزه بودند. سپس در سال 2019 و 2020 تعداد این شهدا به ترتیب به 151 و 48 نفر کاهش یافت. البته همزمان با آغاز سال 2021 نیز یک جوان فلسطینی شهید شد.
طبق این آمار در قتل عامهایی که رژیم اشغالگر صهیونیستی از سال 1948 در اراضی اشغالی فلسطین مرتکب شده بسیاری از مردم فلسطین به شهادت رسیدند. همچنین از آن زمان تاکنون حدود یک میلیون فلسطینی از سرزمین خود آواره شده و در اردوگاه هایی در غزه، کرانه باختری، سوریه، اردن و لبنان زندگی می کنند. همچنین شماری از فلسطینیان در روزهای انتفاضه اول در سال 1987 به شهادت رسیدند.
بر اساس این گزارش برخی از فلسطینیان نیز در عملیاتهای نظامی رژیم اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری که در آن از سلاح های غیر مجاز استفاده میشد به شهادت رسیدند که در میان این شهدا زنان و کودکان و نوزادان زیادی به چشم می خورند.
بسیاری از فلسطینیان نیز در زندان های رژیم اشغالگر تحت شکنجه یا سهل انگاری پزشکی به شهادت رسیدند.
روز هفتم ژانویه هر سال میلادی مصادف است با روز شهید فلسطینی تا نشانه ای باشد برای جاودانه ماندن یاد شهدایی که جان خود را فدای میهن خود کردند.
از هفتم ژانویه 1969 تا کنون این روز به عنوان روز شهید در فلسطین اعلام شد؛ روزی که سالروز شهادت احمد موسی اولین شهید جنبش فتح و انقلاب سال 1965 فلسطین می باشد.
انتهای پیام/