جبار ولی پور روز یکشنیه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در محدوده ارتفاعات مله نی از توابع شهرستان اجرا و عملیاتی شده و اولین تراشه پایش هوشمند بر روی درختان بلوط با پایه مادری نصب شد.
وی اظهار کرد: در این طرح با نصب تراشههای الکترونیکی در داخل تنه درخت و با بهره گیری از دستگاه مخصوص «Reader» امکان پایش هوشمند درختان در زمینه حفاظت در برابر هر گونه آسیب طبیعی و یا غیر طبیعی از جمله قطع احتمالی درختان توسط عامل انسانی فراهم میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلانغرب گفت: با اتصال کاربران تعریف شده به سامانه اینترنتی مربوطه، علاوه بر امکان رصد دقیق محل استقرار، کلیه شاخصهای کمی و کیفی تاج درخت در سامانه قابل مشاهده بوده و امکان درج مشخصات درخت شامل قطر برابر سینه، ارتفاع، سطح تاج، وضعیت شادابی و وضعیت ابتلای درخت به آفات و امراض قابل پایش بوده و پس از نصب تراشه بر روی درخت در کمترین زمان ممکن درخت یا درختان حذف شده برای ماموران حفاظتی قابل تشخیص است.
ولی پور ادامه داد: با فراگیر شدن این سامانه در شرایط موفقیت طرح پایلوت، گام مهمی در جهت حفاظت و حمایت از گونههای جنگلی کشور برداشته خواهد شد که براساس برنامهریزی بعمل آمده مقرر شده در مرحله اول طرح پایلوت، تمام درختان جنگلی محدوده مذکور تراشه گذاری شوند.
او اضافه کرد: شهرستان گیلانغرب ۲۰۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که ۷۵ هزار هکتار آن جنگل و مابقی مرتع و نیزار است، عمده عرصه جنگلی شهرستان را درختان بلوط تشکیل میدهند و بسیاری از گونههای نادر گیاهی نیز در این منطقه رویش میکنند.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.