عبدالرضا اشرف منصوری روز یکشنبه با اعلام این خبر به رسانه ها افزود: باتوجه به بارندگی مناسب اخیر و پیش بینی بارش های آینده و هشدارهای سازمان حفظ نباتات کشور و فائو و احتمال ورود مجدد ملخ صحرایی به کشور و استان، ناوگان مبارزه با ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی با تجهیز امکانات و تهیه سموم مورد نیاز در آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت خطرناک می باشد.
وی با اعلام رتبه نخست هرمزگان در ردیابی ملخ در کشور با استفاده از اپلیکیشن موبایلی(۳m) بیان داشت: باتوجه به اینکه استان هرمزگان با ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی دروازه ورود ملخ صحرایی در چند سال اخیر بوده است لذا مبارزه با این افت مهم است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهارداشت: ملخهای صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینههای مختلف مراتع، جنگلها، مزارع و باغهای میوه را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم میشوند.
اشرف منصوری ادامه داد: در این راستا هفتم بهمن ماه جاری کارگاه آموزشی مدیریت کنترل ملخ صحرایی به مدت ۲ روز در بندرعباس برگزار شد که هدف از این آموزش آمادگی کارشناسان جهت ردیابی، پایش و کنترل این آفت بوده است.
وی یادآورشد: در این کلاس آموزش های لازم در خصوص نحوه نصب و کاربرد نرم افزارهای مرتبط به کارشناسان ارائه شد که بسیار مفید و در جهت مبارزه اصولی با آفت مخرب ملخ صحرایی بوده است.
ملخ صحرایی آفت خطرناکی است که از شمال شرق آفریقا و از کشور پاکستان به سمت کشور هجوم میآورند.
استانهای بوشهر، هرمزگان، سیستان وبلوچستان و خوزستان درگیر آفت ملخ صحرایی هستند که بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان وبلوچستان و هرمزگان است.
ملخهای صحرایی گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند و با قدرت پرواز بسیار زیادی که دارند میتوانند در یک شبانه روز تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف، جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
نخستین دسته ملخهای صحرایی در هرمزگان چهارم بهمن ماه ۹۷ در بندرنخیلو از توابع بندرلنگه گزارش و علت مهاجرت آن ها نیز نبود بارش و غذای کافی در سواحل دریای سرخ و عربستان اعلام شد که از طریق خلیجفارس و دریایعمان وارد خاک ایران شده بودند.
در اطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات ایران با اشاره به حمله ملخها به ۱۰ استان کشور در سال کشاورزی گذشته(مهر۹۷تا شهریور۹۸) از هرمزگان به عنوان موفقترین استان در زمینه مبارزه با این آفت خطرناک نام برده شده است.
وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان۱۵۶هزارهکتار با تولید سالانه ۲میلیون و ۹۰۰هزارتن محصول باغی و زراعی (با محوریت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل) است.